Karakteristik, budidaya lan perawatan mrico Najerano

mrico najerano abang kanthi macem-macem ukuran

Najeran mrico minangka macem-macem kalebu wilayah Nájera. Dheweke duwe klasifikasi indikasi geografis sing dilindhungi kayata mrico Riojano, sing kalebu mrico Najerano sing umume ditandur ing lembah Rioja baja, media lan uga ing Rioja alta, lan sabanjure, dipasarake minangka produk seger lan minangka wadi.

Iki minangka produk khas lan biasane digunakake minangka salah sawijining bahan utama ing sajian panganan Rioja sing bisa dikonsumsi ing Nájera, uga ing wilayah Santo Domingo de la Calzada. Sejarah konsumsi wiwit abad kaping XNUMX.

Fitur

Festival mrico Najerano sing dianakake sayembara

Iki minangka sayuran sing duwe bentuk mirip kerucut sing pungkasane ing cucuk, lumahing mrico iki atos lan nyedhiyakake daging sing apik.

Umumé, mrica digawe udakara loro utawa telu rai dawane total antara udakara 16 nganti udakara 18 sentimeter, kekandelan kulit biasane ana 6 nganti 8 milimeter.

Produk iki biasane duwe warna abang lan uga ijo cilik kanthi sawetara warna abang peteng lan umume rasane ora pedhes.

Koleksine ditindakake sajrone wulan Juni lan Agustus, kanthi kemungkinan bisa ditambah nganti tekan wulan Oktober lan November. Properti sing diduweni tanah lembah Rioja Dheweke duwe ciri organoleptik sing khas kanggo sayuran iki.

Mrica sing digunakake kanggo komersialisasi dijaga, kudu ngetutake proses sing cukup ditemtokake. Dheweke ora kecelup ing banyu lan ya dikemas ing jus dhewe sing diluncurake nalika nggawe panganan kaleng.

Budaya

Sows bisa ditindakake kanthi siaran utawa uga mekanis ing sisih ndhuwur landasan tuba ing nampan sing digawe saka poliethelin.

Yen tanduran dijaga ing njero wiji kanggo sawetara wektu, mrico bakal luwih kualitas lan bakal bobote luwih gedhe.

Persiyapan lahan

Sampeyan kudu nyiyapake lahan kanthi ngerteni kahanan lemah, kahanan cuaca, pH, uga keseimbangan nutrisi sing ditemokake ing lemah lan uga wektu nyebar, kanthi cara iki, njamin pangembangan paling apik kanggo mrico.

Nandur tanduran

Proses iki kudu ditindakake nalika suhu dina rata-rata dina luwih saka 10 ° C, lan bisa rampung wiwit saka ROOT Bare utawa nganggo ROOT ball, dadi manual utawa mekanik.

Pupuk

mrico najerano abang panggang

Iki kudu dilakoni kanthi ngelingi ekstraksi potong kasebut, status nutrisi tanduran, kesuburan lemah, uga sumbangan sing kena pengaruh sawetara cara liyane kanggo njaga keseimbangane, uga tingkat nutrisi ing lemah lan tanduran.

Saliyane, kontribusi nutrisi bisa langsung ditindakake ing lemah utawa liwat nyemprot lan bahan organik perlu sing ditambah fermentasi kanthi bener.

Irigasi

Dosis banyu kudu disetel karo kabutuhan tanduran ing kebon budidaya kanthi cara nganti sithik banget, amarga ana perkolasi, penguapan utawa limpasan, uga prelu Aja kelembapan berlebihan amarga bisa nyebabake efek negatif banget ing tanduran.

Mbusak suket

Kanggo ngontrol suket uga kanggo penyakit, disaranake nggunakake sawetara cara budaya sing bisa nyuda potensial infèksi sing ana ing lemah.

Panen

Iki minangka tugas sing ditindakake nalika ciri fisik, organoleptik lan kimia mrico disetel karo parameter sing nuduhake wayahe pas. Saliyane, iki koleksi sing kudu dilakoni kanthi manual lan kanthi ati-ati.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.