Karakteristik sayuran lan jinise

apa sayur iku

Nalika ngomong babaganapa sayur iku? Kita ngrujuk marang makhluk organik sing bisa ngasilake, nanging mung tuwuh kanthi sukarela ing papan tanpa obah.

Supaya sayuran bisa dipangan kudu fotosintesisKajaba iku, kudu diarani manawa awak sampeyan kalebu klompok sel eukariotik. Sel iki ditutupi tembok sel, sing diprodhuksi dening basis selulosa sing menehi sayuran piye wae sawetara kateguhan lan resistensi.

jinis sayuran

Wutah sayuran ana ing lingkungan terrestrial, nanging ana uga sawetara sing bisa tuwuh ing banyu lan cara nindakake yaiku wiji utawa nglereni.

Bagéan saka sayuran kapérang dadi telu, yaiku oyot, gagang lan godhong, lan kanthi cara iki padha diklasifikasikake dadi rong klompok, yaiku sing duwe kembang lan sing ora duwe. Yen kita nemtokake sayuran minangka bagean saka panganan, waca makhluk urip sing umume tuwuh ing wilayah terrestrial lan ora duwe piranti sing bisa dipindhah.

Ciri khas sayuran

  • Kurang kalori.
  • Kandhutan vitamin lan mineral iku akeh.
  • Dheweke kalebu autotrof, tegese ngasilake panganan dhewe tanpa kena pengaruh karo makhluk urip liyane.
  • Sel sing nyusun kasebut diatur dadi jaringan.
  • Kandhutan kasebut ngemot serat lan karbohidrat kompleks.
  • Rasane enak.

Jinis sayuran

Woh-wohan: nalika nuduhake woh-wohan, kita ngomong babagan perangan daging sing asale asale saka organ mekar tanduran, kayata pelem, jeruk, pisang, pir, lan macem-macem jinis liyane.

Kajaba iku, kita uga bisa negesake manawa sayuran iku mung organ-organ ijo sing dipangan, uga sayuran godhong utawa gagange, kayata bayem utawa chard.

Sayuran: yaiku sayuran sing pas kanggo konsumsi manungsayaiku panganan sing kalebu bagean saka panganan saben dina, sing umume disimpen seger, sing ngidini kita ngonsumsi mentah, diawetake utawa dimasak, kayata kita bisa nyebut tomat, wortel, bawang lan macem-macem liyane.

Sayuran uga bisa diklasifikasikake kanthi njupuk bagean saka tanduran sing bakal dipangan.

Woh-wohan: sing lair saka kembang.

Lampu: sayuran sing cukup daging nanging dheweke ora lair saka kembang, uga papak, utawa sayuran liyane sing kalebu ing kategori iki.

Batang lan godhong ijo: kita bisa nemokake ketumbar, celery, salad, peterseli utawa sayuran liyane sing mung nganggo batang utawa godhonge.

Batang enom: kita bisa nemokake asparagus.

Kembang: sing bisa kasebut kembang kol utawa artichoke.

Kekacang: apa kita bisa mangan ijo utawa seger, kayata kacang polong, kayata.

ROOT utawa umbi: kita temokake bit, wortel, radishes.

Klasifikasi sayuran

  • Sayuran kuning
  • Sayuran ijo
  • Sayuran kanthi warna liyane, kayata bawang bombay utawa tomat.

Jinis buah-buahan

jinis woh-wohan

Woh-wohan sing akeh daging: yaiku legi, alus lan ambune akeh.

Woh-wohan sing garing: ing antarane bisa diarani zaitun, kacang almond utawa kastanye.

Woh-wohan pepilla: yaiku sing dheweke duwe wiji cilik lan cangkangane bisa dipangan.

Woh watu: yaiku sing duwe a wiji amba lan cangkang atos.

Woh gandum: yaiku wiji sing wiji cilik ing saindenging pulp.

Kismis: kita bisa mangan sawise panen.

Woh-wohan seger: iku sing dheweke kudu mangan enggal amarga bisa rusak.

Woh-wohan beku: sing bisa disimpen ing kulkas.

Woh-wohan sing garing: yaiku sing ngliwati proses tartamtu saengga komponen-komponene bisa mudhun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.