Karakteristik kaktus

Echinocereus Laui Cactus

ing Kaktus iku tanduran sing luar biasa. Dheweke gampang banget dirawat, lan uga duwe kembang hiasan banget. Kaya-kaya iki ora cukup, umume duwe rega adol sing murah banget, mula ora angel yen kita duwe koleksi sing menarik ing wektu sing cendhak.

Nanging, Apa ciri khas kaktus? Ing artikel khusus iki, sampeyan bakal nemokake jinis sing ana, sing tahan luwih adhem, lan yen sampeyan isih pengin ngerteni luwih akeh, terus maca amarga bakal menehi seri tips supaya sampeyan duwe tanduran sing apik.

Asal lan evolusi kaktus

Kaktus raksasa

Protagonis kita duwe asal umum: Amerika, lan luwih khusus Amerika Tengah. Dheweke dipercaya wis muncul ing Bumi udakara 80 yuta taun kepungkur. Nalika semana dheweke duwe godhong, nanging nalika iklim dadi garing lan luwih anget, mula wiwit mbaka sethithik - sajrone ewu taun - dadi godhong eri.

Sanajan ora akeh sisa-sisa fosil wiwit jaman semana, kita bisa ngerti kepiye evolusi amarga saka genus botani Pereskia, sing paling tuwa kabeh. Tanduran succulent iki duwe godhong, areole lan batang succulent sing ana cadangan banyu.

Kepiye cara mbedakake kaktus saka tanduran liya? Ayo dipisahake.

Kulawarga Cactaceae 

Kaktus Rebutia Senilis

Cacti minangka tanduran succulent kanthi utawa tanpa eri sing kalebu kulawarga Cactaceae. Native kanggo Amerika, saiki dheweke wis bisa adaptasi karo kahanan iklim ing macem-macem belahan jagad.

Kandhane cukup jembar, amarga duwe 200 genera, udakara 2500 spesies. Sanajan dheweke katon sithik, sampeyan kudu ngerti salib anyar lan kultivar terus katon apik tenan.

Tanduran kakaktus ditondoi ing ngisor iki:

  • areola: minangka ciri khas tanduran sing apik iki. Sampeyan bakal nemokake ing iga. Saka dheweke tuwuh eri - yen ana, kembang, rambut lan godhonge uga ana.
  • Gagang: uga diarani 'awak', bisa uga kolom (batang silinder sing tuwuh munggah), globose (kanthi bantalan bola) utawa cladode (batang rata).
  • Kembang kaktus: temtu bagean saka kaktus sing paling narik kawigaten. Dheweke ora tahan anggere tetanduran liyane, nanging sanajan mangkono, dheweke terus narik kawigaten para penasaran kaktus sing anyar. Dheweke dhewekan lan hermaphrodit, tegese kembang bisa polinasi dhewe, amarga duwe organ reproduksi wanita lan lanang.
  • Woh: umume cilik, dawane udakara 2-4cm. Ing njero ngemot udakara 10 wiji, gumantung saka genus kasebut.

Care kaktus

Kaktus Pereskia Aculeata

¿Cara ngrawat kaktus? Asring dianggep tahan banget karo tanduran garing, sing bisa udan tanpa suwene pirang-pirang minggu, nanging kasunyatane beda. Pirang taun kepungkur, ana wong, sing wis pirang-pirang taun kaktact, nuwuhake prekara sing dakeling-eling, yaiku: yen kaktus ora butuh banyu akeh, dheweke bakal katon luwih akeh ing kebon sing udan arang banget. Dina iku salah sawijining mitos sing paling penting dibongkar.

Sejatine iku tanduran sing urip ing wilayah sing garing, nanging Dheweke mangan udan muson, sing kanthi cara produsen kaktus ngandhani yen dheweke minangka sawetara sing paling nutrisi ing donya. Dadi, kepiye carane ngurus dheweke?

Ya, tanduran kasebut pancen ngucapke matur nuwun banget, nanging ... sampeyan kudu ngombe 🙂. Frekuensi bakal beda-beda gumantung karo musim sing sampeyan lebokake, landasan sing ana, lan uga umur kaktus kasebut. Nanging, kanggo duwe ide sing kurang luwih umum, kita bisa ujar manawa ...:

  • Irigasi: kita bakal ngombe udakara 2 kaping seminggu ing mangsa panas, mudhun nganti 1 saben pitung utawa sepuluh dina suwene taun. Ing mangsa adhem, kapan suhu mudhun ing ngisor 0ºC, irigasi bakal ditanggepi nganti musim semi bali. Banyu sing kita wenehi trep supaya bisa kualitas, yaiku udan, nanging yen ora duwe cara kanggo njupuk, bisa disiram tanpa ana masalah banyu mineral utawa keran. Nanging, ya, yen sampeyan duwe banyu kanthi jeruk nipis, isi ember lan wenehake sewengi supaya logam abot, kayata jeruk nipis, disimpen ing njero.
  • Lulus: disaranake banget. Supaya bisa tuwuh lan ngrembaka banget, kudu dibuahi nggunakake pupuk khusus kanggo succulents. Yen sampeyan luwih milih pupuk alami, sampeyan bisa nggunakake humus guano utawa cair miturut rekomendasi pabrikan, utawa pupuk jaran.
  • Substratum: dheweke butuh lahan sing duwe saluran pembuangan sing apik, amarga wedi ketabuhan banyu. Campuran sing apik yaiku: 60% gambut ireng + 30% perlite + 10% pasir kali. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing udan banget, tambahake pearlite; Saliyane, yen sampeyan duwe iklim sing garing utawa garing banget, tambahake gambut sithik.
  • Exposición: minangka tanduran sing seneng srengenge, mula kudu dilebokake ing papan sing nampa bintang raja kanthi langsung. Ing kasus kasebut asale saka omah kaca, luwih becik diselehake ing semi-shade (ing endi cahya luwih saka iyub-iyub), lan mbaka sethithik mbabarake srengenge.

Lan kepiye yen aku urip ing wilayah sing adhem banget? Aja padha sumelang.

Cacti minangka tanaman kebon

Kaktus echinopsis

Saiki kita ngerti apa sejatine lan perawatan sing dibutuhake, ayo guneman babagan kekuwatane tanduran kasebut. Biasane dheweke adhem banget. Yen dipikirake, luwih becik dijenengi minangka kebon omah ing wilayah kasebut yen hawa adhem adhem.

Cacti paling becik dihias karo ruangan apa wae, kayata lawang mlebu omah utawa ruang tamu. Nanging, penting supaya dheweke diselehake ing ruangan sing padhang banget, adoh saka draf (adhem lan anget). Sampeyan luwih becik nyelehake ing cedhak jendhela, nanging sampeyan kudu ngowahi saben wektu supaya bisa nampa sinar srengenge sing padha ing kabeh bagean tanduran.

Sampeyan uga bisa duwe ing kamar turu, nanging aku kudu menehi pitutur marang kowe: kaktus ora nyedhot radiasi elektromagnetik saka komputer… Ora kabeh. Nyatane, kanggo nggayuh tujuan iki, kita kudu nyelehake ing antarane monitor lan kita, amarga ombake mlaku kanthi garis lurus. Lan, mesthine, sapa sing bakal menehi tanduran nutupi layar? Iki ora bisa ditindakake, amarga uga radiasi saka bagean liya ing komputer bakal terus nyedhaki kita.

Dadi, dheweke isih luwih apik minangka "tanduran hiasan."

Kaktus paling apik sing ana ing pot

Kaktus Astrofitum

Ana akeh kaktus sing nggumunake kaendahane, sanajan umume dimensi sing ndadekake tanduran ora cocog kanggo pot. Nanging aku duwe kabar apik kanggo menehi: ana sawetara sing tetep cilik sajrone urip. Lan sabanjure:

  • Astrophytum asterias: sing paling cilik saka Astrophytum minangka kaktus sing luar biasa.
  • Coryphanta: minangka C. palmeri utawa KompakIki minangka tanduran kanthi kaendahan tunggal.
  • Echinocereus: genus iki digawe saka tanduran kolomar cilik. Spesies sing paling menarik yaiku E. pektinatus lan E. straminus. Kajaba iku, tahan panas banget karo frost nganti 2 derajat ing ngisor nol.
  • Echinopsis: kembang genus iki luar biasa. Seneng E. oxygona utawa E. aruh.
  • Lobivia: minangka L. kalori o L. winteriana, dheweke duwe kembang sing bakal nggawe sampeyan jatuh cinta.
  • Mamalia: Apa sing kudu diomongake babagan genus kaktus sing paling jembar? Sejatine kabeh spesies bisa digawe pot, nanging kita nyorot M. plumosa Lan M. carmenae. Dheweke nolak es es kanthi cukup, nanging kudu duwe landasan garing supaya ora bosok.
  • Rebutia: kembang tanduran iki mesthi saya narik kawigatene. Pancen angel banget ujar endi sing paling apik kanggo pot kaya kabeh, nanging kita isih kari R. arenacea Lan R. Krainziana.

Muga-muga spesial iki migunani lan menarik kanggo sampeyan. Aja ragu-ragu ninggalake komentar sampeyan yen sampeyan duwe pitakon utawa yen sampeyan duwe saran.

Kembang kaktus

Kembang kaktus iku ayu banget, kanthi warna sing nyenengake lan dekorasi banget kayata abang, jambon, putih utawa kuning. Nanging, gumantung saka sawijining bentuk, kita bisa mbedakake telung jinis:

Eyang kakung

Kembang kaktus gedhe

Iki minangka kembang kakaktus sing paling khas, lan sawetara sing paling spektakuler. Genera Rebutia, Lobivia utawa Echinopsis minangka sing ngasilake paling apik. Ukurane bisa nganti diameter 4cm.

Sithik

Kembang kaktus cilik

Ana sawetara kaktus, kayata Mammillaria, sing ngasilake kembang cilik sing meh ora bisa pisah sithik saka tanduran ibu. Ukurane kurang saka 1 sentimeter, nanging regane hiasan banget.

Tubulares

Kembang kakus tubular

Contone, kayata Cleistocactus utawa Oreocereus. Jinis kembang kasebut tetep ditutup, mung stamen lan pistil sing metu rada njaba. Dheweke minangka wong sing paling ora narik kawigaten, nanging kepengin banget. Lan nalika urip ing wilayah sing wayah wengi suhune mudhun nganti 0 derajat, lan luwih akeh, yen pengin berkembang kudu mbutuhake bagian kembang sing paling sensitif supaya bisa dilindhungi sabisa-bisa.

Kepiye cara nggawe kaktus mekar?

Kembang kaktus

Apa sampeyan duwe kaktus lan ora bisa menehi kembang? Banjur coba tips kita:

  • Transplor menyang pot sing luwih gedhe: Yen sampeyan durung nate nindakake, sampeyan kudu nandur kaktus ing panci udakara 2-3 cm luwih gedhe tinimbang sing sadurunge supaya bisa tuwuh terus, lan uga bisa tuwuh subur. Gunakake landasan kanthi saluran sing apik, kayata gambut ireng sing dicampur karo perlite ing bagean sing padha, lan mesthine bakal sukses.
  • Sijine ing area sing luwih cerah: tanduran iki ora urip ing semi-shade, apa maneh ing iyub-iyub. Yen sampeyan ana ing njero ruangan, lebokake ing ruangan kanthi cahya alami; lan yen sampeyan duwe ing njobo, mboko sithik lan mboko sithik supaya sinar matahari.
  • Mbayar nalika musim semi lan musim panas: saliyane nampa irigasi siji utawa rong mingguan ing musim panas lan liyane saben 15-20 dina suwene taun, penting sampeyan pupuk karo pupuk khusus kanggo kaktus kanthi instruksi sing kasebut ing paket kasebut.

Lan yen sampeyan isih durung bisa nemoni kembang, bisa uga spesies sing butuh wektu kanggo ngasilake kembang.

Suwene apa kaktus bisa mekar?

Gumantung saka genus lan spesies kasebut, nanging kanggo menehi ide, kolom kasebut bisa mbutuhake luwih saka 10 taun, dene globular bisa diwiwiti sawise 3-4 taun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   mesjid ngandika

    Pinten informasi babagan kaktus

  2.   Augustine ngandika

    Halo, jenengku Agustina lan dheweke apikan banget, dak saranake marang wong sing pengin ndeleng tanduran kaya kaktus

  3.   Gracias ngandika

    Apik tenan

  4.   Marcia ngandika

    Artikel sing apik banget, matur nuwun. Aku duwe kaktus cilik sing diwenehake (isih enom), lan sawetara tuwuh saya angel ... aku bakal ngerti kepiye cara menehi tips kasebut.

  5.   Monica Sanchez ngandika

    We seneng sampeyan seneng 🙂.

  6.   Rosana ngandika

    Artikel sing apik banget. Aku pengin ngerti jenis kaktus sing ana ing foto 5… Aku ngerti yen kasebut echinopsis nanging aku ora ngerti sing endi.
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Rosana.
      Iki minangka tukang sihir Echinopsis.
      Salam 🙂.

      1.    Rosana ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget!… Aku angel ngerti jinis kaktus kasebut ... matur nuwun!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Salam kanggo sampeyan 🙂.

  7.   Fidel ngandika

    INFORMASI CEMERLANG Matur Nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Fidel 🙂

  8.   HEKTOR ngandika

    kajaba sehat, kanthi hiasan banget lan menehi warna lan macem-macem aspek ing njero omah. Apik banget ing tengah ruangan.

  9.   Narcisa Lilibeth Calderón Coveña ngandika

    Halo, jenengku Narcisa Calderón, aku saka Ekuador amarga bagean tropis sing sampurna kanggo nandur kaktus. Ing omahku duwe kaktus sing ayu banget lan sing iki amarga yen mekar mung sepisan lan wengi, esuke kembange mati. Aku wis nggolek informasi babagan kaktus iki, nanging aku angel nemokake lan sekarane amarga mung golek informasi babagan sing diarani The Lady of the Night. nanging iki dudu kaktus. Aku kepengin ngerti babagan kaktus iki lan luwih akeh babagan kembange, kayata komponen apa wae sing ana. lan Kaya Lady of Night wangi-wangi iku apik banget. Muga-muga wangsulan Matur suwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Narcisa Lilibeth.

      Apa sampeyan bisa duwe Selenicereus grandiflorus? Ing kene, Spanyol dikenal minangka ratu ing wayah wengi.

      Matur suwun!