Karakteristik lan panggunaan Dandelion

tanduran dandelion

El dandelion Iki minangka tanduran taneman ijo saben taun, ukurane cilik, nanging nduweni nilai obat lan nutrisi sing dhuwur. Kanggo umume kalebu gulma, spesies sing kudu dibasmi sanalika bisa ditindakake; nanging sejatine iku larang regane, apamaneh yen wiji-wiji sing diusir angin. Kajaba iku, migunani banget kanggo wong.

Multiply gampang banget lan cepet, mula aja ragu-ragu kanggo cadangan papan ing kebon utawa kebon. Mesthi sampeyan ora bakal getun sawise kabeh sing bakal dakkandhani ing ngisor iki.

Karakteristik dandelion

ciri dandelion

Iki minangka salah sawijining tanduran obat sing paling dihormati lan dianggep saiki, nanging isih subur, amarga tuwuh kanthi spontan lan asring dianggep minangka "gulma".

Iki tanduran sing uga ora duwe gagang lan kasusun saka rosette saka godhong sing asale langsung saka oyot (saka lemah). Godhong kasebut dawa lan dipotong ing tengah, mbentuk bagean sing padha karo »Dandelion».

Saben godhong bisa duwe nganti 15 segmen kasebut, nilarake petal lan midrib kanthi ekspansi kanthi swiwi. Ing perangan sisih, asimetris lan segmen terminal udakara segi telu.

Kembang kasebut yaiku kuning lan hermafrodit lan yaiku kembang «Dandelion» duwe ciri khas sing umum kanggo kembang liyane kanthi jinis sing padha, iki ditutup ing wayah wengi lan ing dina abu-abu utawa udan. Dheweke nutup lan mbukak, nutup lan mbukak, nganti pungkasane nutup pirang-pirang dina lan malih dadi woh-wohan utawa wiji sing strukture kondusif supaya bisa mabur kanthi angin.

Banjur diarani manawa kembang kasebut malih dadi struktur global sing digawe woh-wohan garing lan kanthi struktur bersayap sing dibentuk kanthi gaya sing apik banget kanthi rambut sutra sing padha mabur kanthi gampang lan kabebas dening angin, nyebar wiji.

Mula, tanduran iki disebar liwat wiji, sanajan ana sing ujar panyebaran kanthi nggunakake cacing bisa uga.

Sing duwe mupangate?

Tanduran iki umum banget, saliyane kanggo mbentuk bagean saka masakan kuliner negara-negara Eropa, digunakake kanthi rutin kanggo nambah salad lan jus, amarga jumlah kasebut akeh sifat kesehatan sing mupangate, digunakake minangka teh, nganti pirang-pirang atus taun lan kanggo macem-macem indikasi, amarga teh iki, sanajan cukup nutrisi, ora duwe nilai kalori, mung 25 kalori ing gelas.

Teh iki detoksifikasi, cocog nalika nggawe ngresiki awak, utamane sawise periode berlebihan utawa akumulasi, ing endi kita nyalahake bahan-bahan sing kurang sehat kanggo awak, kayata panganan lan omben-omben sing berlebihan.

Mangkene, ati minangka organ sing paling entuk manfaat saka dandelion, amarga mbantu sampeyan ngilangi racun saka getih lan ngilangi saluran empedu. Keuntungan kasebut minangka salah sawijining sebab utama kenapa tanduran iki misuwur banget ing saindenging jagad, ing endi sawetara investigasi negesake properti iki, utamane ing Jerman, negara sing akeh dikonsumsi.

Sipat dandelion

dandelion utawa liya-liyane

Pemurnian kanggo kabeh organisme, ngrawat arteriosclerosis, asthenia, osteoarthritis, cellulitis, batu empedu, cystitis, sirosis, selesma, kolesterol, kelainan menstruasi, diabetes, ati, hepatitis, obesitas, gastritis, konstipasi, vena varikos lan kandung empedu.

Ing pawon, godhong bisa digunakake mentah ing salad, dipotong cilik-cilik, sanajan godhong enom disaranake, dipanen sanalika wiwit gedhe, mula ora krasa pait.

Mulai nambah dandelion saben dina kanggo resep kuliner lan priksa pangowahan positif ing level energi, vitalitas lan kesejahteraan sampeyanAmarga, kaya sing wis diandharake sadurunge, tanduran bisa digunakake kabeh minangka diuretik, kanggo ngresiki getih, minangka obat pencahar, fasilitator pencernaan lan stimulan napsu.

Minyak pijet dipikolehi saka oyot, kanggo ngobati rematik lan uga radhang sendi.

Iki minangka tanduran sing ora dingerteni wong akeh, nanging iki bisa nggawa akeh mupangat kanggo awak, amarga umume digunakake ing pusat obat alami kanggo ngembangake sawetara obat adhedhasar obat alami sing luar biasa iki.

Budidaya utawa perawatan Dandelion

Dandelion minangka tanduran obat

Gambar - Wikimedia / H. Zell

Yen sampeyan wani duwe spesimen ing kebon, teras utawa teras, temokake cara ngrampungake:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu njaba, ing srengenge kebak. Penting banget yen ana ing wilayah sing kena pengaruh raja bintang, yen bisa sedina muput.

Bumi

Pancen ora nuntut, nanging seneng lemah sing sugih bahan organik lan lemes. Ing kasus apa wae, yen sampeyan pengin menehi perawatan sing paling apik, aku nyaranake ing ngisor iki:

  • Pot kembang: isi karo landasan universal sing dicampur karo 30% perlite utawa padha.
  • Taman: ngidinke macem-macem macem-macem lemah, kalebu sing duwe kalcare.
Lemah kebon
Artikel sing gegandhengan:
Pentinge saluran kanggo tanduran

Irigasi

Sedheng. Bumi kudu tetep lembab, nanging ora oyod amarga oyot bakal kakehan banyu. Amarga alasan iki, yen sampeyan duwe keraguan, luwih becik mriksa asor, lan amarga ora ana sing nyisipake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor: yen nalika dicopot metu kanthi praktis, mula kudu banyu; yen ora, bakal wayahe ngenteni luwih suwe.

Pelanggan

Menarik kanggo nambah kompos sethithik, mulsa utawa jinis kompos organik liyane. Kanthi cara iki sampeyan bakal tuwuh luwih sehat lan sehat.

Multiplikasi

Dandelion multiplies dening wiji ing spring. Saben kembang ngasilake udakara satus, sing umume mayoritas bakal germin. Mula, disaranake nyebar maksimal rong unit ing alveoli nampan bibit (didol Kene), dikubur sethithik lan lemah tetep lembab.

Wiji wiji ing njaba, nalika srengenge kebak, bakal germin sajrone 3-7 dina.

Tanduran utawa transplantasi wektu

En primavera, yen paling ora duwe 2 utawa 3 pasang godhong sejati.

Kembang dandelion kuning

Kaya sing sampeyan ngerteni, dandelion minangka ramuan sing apik banget 🙂. Muga-muga sampeyan seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ahli biologis ngandika

    Pertimbangan sing apik banget kanggo tanduran obat!
    Yen wis digunakake pirang-pirang abad kepungkur, mula bakal ana artine. Ora ana sing bisa mangu efektifitas kanggo ngilangi gejala sing beda. Kajaba iku, dheweke pancen ngormati kita.