Kepiye carane lan apa perawatan tanduran jade?

Tanduran giok iku abadi

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

La tanduran jade minangka salah sawijining succulents sing misuwur ing saindenging jagad. Gampang ditemokake ing nursery lan toko kebon, lan minangka salah sawijining keajaiban sing bisa sampeyan lakoni ing omah tanpa kudu kuwatir banget babagan mbanyoni, amarga iku minangka salah sawijining sing paling disaranake kanggo para pamula.

Sanajan tuwuh ing dhuwur paling dhuwur rong meter, duwe tingkat tuwuhing alon lan, Kajaba iku, oyod kasebut ora invasif, mula bisa dipasang sajrone umure. Ayo padha ngerti kepiye carane lan apa sing dadi perhatiane.

Karakteristik tanduran jade

Tanduran giok minangka semak

Gambar - Wikimedia / Titou

Protagonis kita minangka tanduran crass sing asale saka Afrika Selatan sing jenenge ilmiah crassula ovata. Iku a semak suket cemara kanthi godhong kenthel lan daging sing biasane duwe wates warna abang kanggo 3 nganti 7 sentimeter. Iki ngasilake kembang ing klompok sing kasusun saka limang kelopak putih nalika musim gugur lan musim salju.

Iki minangka tanduran sing bisa dilindhungi ing njero ruangan lan njobo dilindhungi saka beku, nanging bakal dideleng kanthi luwih rinci ing ngisor iki.

Kepiye carane ngurus crassula ovata?

Yen sampeyan entuk tanduran jade lan pengin menehi perawatan sing paling apik, iki minangka pandhuan sing bisa migunani:

Lokasi

  • njaba: ing srengenge lengkap, yen sampeyan kudu, nanging sampeyan kudu ngerti yen urip apik ing semi-shade. Amarga alasan iki, bisa diduweni, kayata ing lawang sing padhang, utawa ing teras, sanajan srengenge ora teka langsung, katon apik tanpa kudu nyorot lampu ing wayah awan.
  • Interior: yen sampeyan ing jero ruangan mesthine kudu ana ing ruangan sing padhang banget, luwih apik, yen godhonge bakal ilang tenaga lan tanduran meh ora bakal tuwuh.

Bumi

  • Pot kembang: kudu duwe saluran pembuangan sing apik. Sampeyan bisa nyelehake gambut ireng sing dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Taman: tuwuh ing lemah jinis pasir, bisa cepet ngombe banyu. Yen lemah luwih kompak, gawe bolongan tanduran sing gedhe, 1m x 1m, lan iseni nganggo apung utawa kerikil sing alus (tebal 1-3mm) nalika arep nandur tanduran giok. Kanthi cara iki, yen udan kanthi udan deres, mula bakal dilindhungi.

Irigasi

Oval Crassula minangka succulent

Biasane lemah utawa landasan kudu diijini garing sadurunge disiram maneh. Saiki, yen musim panas dadi panas banget, yaiku pirang-pirang dina suwene pirang-pirang suhu nganti 25 nganti 40 derajat utawa luwih derajat Celcius lan ora udan, yen tanduran ana ing njaba, siram kaping pindho saben minggu dadi sampeyan ora ngalami dehidrasi.

Yen sampeyan menyang banyu, lembabake kabeh lemah / landasan kanthi apik. Yen sampeyan ngerti manawa lemah kasebut ora bisa nyedhot banyu, sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Taman: jupuk piso utawa gunting banjur ajak ngubengi tanduran kaping pirang-pirang. Banjur banyu.
  • Panci: dilebokake ing wadhah banyu, mula panci udakara setengah kecelup. Ninggalake kaya iki udakara 30 menit.

Pelanggan

Kanggo pangembangan sing bener, dianjurake banget kanggo pupuk tanduran giok wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk khusus kanggo kaktus lan succulents sawise indikasi sing kasebut ing paket kasebut. Sanajan sampeyan manggon ing wilayah sing iklim kurang lan / utawa ora ana frosts, sampeyan bisa terus pupuk nganti musim gugur.

Mesthine, nalika suhu mudhun ngisor 15ºC, pupuk ditanggepi, amarga suhu iki tuwuh minimal, mula kebutuhan nutrisi luwih murah tinimbang taun suwene.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Apa sampeyan arep nandur ing kebon utawa pengin pindhah menyang pot sing luwih gedhe, sampeyan kudu nindakake ing spring. Yen ana ing wadhah, kudu ditransplantasikan nalika sampeyan ndeleng oyot sing metu saka bolongan got, utawa yen ora diganti luwih saka telung taun.

Ing kasus apa wae, sampeyan kudu ati-ati supaya ora nggunakake sistem oyot kanthi kakehan.

Multiplikasi

Tanduran giok multiply dening wiji lan stik gagang ing musim semi-musim panas:

Bibit

Wiji Dheweke kudu disebar ing pot kanthi substrat universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha. Dheweke kudu adoh-adoh saka siji liyane, lan kudu ditutupi substrat (umume supaya ora katon).

Banjur wiji kasebut disiram lan diselehake ing njaba, utawa cedhak sumber panas. Banyu 2-3 kali seminggu; kanthi cara iki bakal germinasi udakara 7-10 dina.

Motong gagang

Cara sing paling gampang lan paling cepet kanggo njupuk spesimen anyar yaiku tikel karo potongan batang. Kanggo iku, Sampeyan mung kudu motong cabang, supaya garing nganti udakara 5 dina ing papan sing direksa srengenge langsung, banjur tandur (aja ditancepake) ing pot, contone, apung.

Nyelehake pot ing njaba, kanthi semi-shade, lan njaga landasan rada lembab, mula bakal diwiwiti sawise seminggu utawa sepuluh dina.

Wabah lan penyakit

Cukup tahan, nanging sampeyan kudu ngati-ati keong. Iki bisa dijauhake kanthi casting bumi diatomaceous ngubengi tanduran contone.

Rustitasitas

Tahan adhem lan frost nganti -2ºC.

Kembang saka ovarium Crassula putih

Gambar - Wikimedia / Aniol

Tuku ngendi?

Sampeyan bisa entuk Kene.

Supaya sampeyan bisa tuwuh kanthi sehat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

20 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jenny ngandika

    Tanduran giok ayu banget kaya sing dijaga.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jenny.
      Ya ayu banget. Artikel kasebut nerangake cara ngurus dheweke.
      A Salam.

  2.   Kanggo nglukis ngandika

    Halo Monica !! Dheweke menehi tanduran jade lan rumangsaku akeh banget banyu .. amarga godhonge empuk .. Apa sing kudu daklakoni ??? Sampeyan bisa mbantu aku ??

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Malen.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk saka pot lan bungkus bal ROOT (roti bumi) nganggo kertas sing nyerep. Ninggalake kaya iki suwene sewengi, lan esuke ditandur maneh ing pot. Aja ngombe sajrone seminggu.
      Mangkono sithik mbaka sethithik bakal pulih.
      A Salam.

  3.   Diego ngandika

    Halo, matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel Monica, iki bakal mbantu sampeyan, salam 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Diego 🙂

  4.   Maritza ngandika

    Halo, tanduran giokku akeh udan lan godhonge tiba kabeh, intine yaiku amarga bumi teles banget, mula aku njupuk saka pot aku mbungkus oyot ing kertas lan ninggali 2 dina lan ing wektu sing padha, aku njupuk lemah pot kanggo ngeringake kelembapan, intine aku wis nyelehake maneh ing pot lan aku pengin ngerti suwene aku kudu ngenteni ngerti yen giokku disimpen? Matur nuwun, aku ngenteni wangsulan sampeyan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Maritza.
      Nalika godhong anyar wiwit metu 🙂. Bisa seminggu, bisa uga loro.
      Sampeyan kudu sabar.
      A Salam.

  5.   Felipe ngandika

    Halo Monica

    Apa aku kudu nyiram godhong utawa lemah?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Felipe.
      Lemah, mesthi. Yen ora, tanduran bakal bosok kanthi cepet.
      A Salam.

  6.   Daniela ngandika

    Kucingku lagi macet ing tanduran jade lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Kepiye cara ngunggahake? Aku sijine mrico nanging ora padha.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniela.
      Gunakake obat penolak sing luwih apik kanggo kucing sing didol ing nursery lan toko kebon. Utawa yen ora, lebokake kulit jeruk (jeruk, jeruk lsp), amarga kucing ora seneng mambu.
      A Salam.

  7.   Lola ngandika

    Sugeng enjing, aku duwe tanduran jade, sejatine ana telu sing ditandur, nanging rada bengkok, isih padha thukul godhong, sanajan sithik banget, sing duwe "lemu" mula ora ana kekurangan banyu, nanging gagange katon alus lan aku kudu menehi "pandhuan" supaya bisa dicekel. Apa kahanan iki normal? Matur suwun dhisik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lola.
      Apa sampeyan duwe srengenge utawa ing iyub-iyub?
      Aku pitutur marang kowe amarga nalika srengenge katon gedhe banget, pang-pange banjur tuwuh dadi apik. Dadi, yen ora entuk sinar srengenge paling ora 5 jam langsung saben dinane, luwih becik aku pindhah.
      A Salam.

  8.   Diana ngandika

    Halo, aku duwe tanduran Jade lan nalika tuku ukuran bonsai asri. Saiki dheweke pancen duwe "kewan omo" lan godhonge tiba cepet banget. Wiwitane dheweke kalebu wanita tuwa lan saiki lemu uga ijo. Aku mikir amarga ana kewan omo, apa sampeyan ngerti kepiye cara aku nyingkirake? Dheweke crita babagan banyu sabun utawa deterjen utawa cuka ... nanging aku ora pengin dheweke lara amarga ora nggatekke. Aku tetep disetel

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Diana.
      Sampeyan bisa ngresiki nganggo sikat cilik sing direndhem ing alkohol apotek. Dadi tanduran sing rada cilik bisa dirampungake kanthi becik 🙂
      A Salam.

  9.   Kamulyan Frank. ngandika

    Nalika sawetara katon cokotan putih lan tanduran dadi stunted.
    Apa sing kudu ditindakake
    Matur nuwun Kamulyan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gloria.

      Titik kasebut, apa bakal ilang yen sampeyan driji ngawat-ngawati? Yen mangkono, iku jamur bubuk, jamur.
      Apa sampeyan bisa mbusak nganggo kuku? Dadi, dheweke minangka daging babi.
      Lan yen ora lunga ing endi wae, aku uga bakal yakin jamur kasebut. Sanajan bisa dadi kerusakan kadhemen (umume kedadeyan kasebut sawise udan es).

      Jamur diolah nganggo fungisida sing nggawa tembaga. Lan mealybugs bisa dicopot nganggo tangan.

      Oalah, sepira kerepe sampeyan nyiram? Apa srengenge katon padhang kanggo sampeyan? Yen pengin, tulis liwat facebook uga ngirim sawetara foto.

      Greetings.

  10.   Josep ngandika

    Good morning.

    Apa batang kasebut bisa ditandur langsung ing lemah nalika wis 5 dina wiwit aku nyopot saka tanduran ibu? Tanpa sadurunge bosok ing segelas banyu? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Josep.

      Ya, tanpa masalah. Nyatane, pancen padha karo sing sampeyan lakoni: kari sawetara dina supaya garing, banjur tandur ing pot kanthi medium sing lagi tuwuh.

      Matur suwun!