Cissus quadrangularis

Woh-wohan saka Cissus quadrangularis

Gambar - Wikimedia / Vinayaraj

Apa sampeyan seneng nandur tanduran? Ana sawetara sing uga bisa digunakake minangka crawler, kayata Cissus quadrangularis. Iki minangka spesies sing kepengin weruh, kanthi batang sing ora bentuke silinder nanging kuadrat, yaiku asale jeneng kulawarga.

Sanajan ngasilake kembang, kembang kasebut mung cilik lan ora duwe nilai hias sing gedhe. Nanging yen ngomong babagan panggunaan ... iki bisa uga sampeyan minat.

Asal lan ciri

Cissus quadrangularis

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Iki kalebu spesies abadi kanthi batang sing bercabang asli saka India utawa Sri Lanka (durung jelas), nanging uga tuwuh ing Afrika, Arab, Thailand, Jawa lan Filipina. Bisa nganti dhuwur (utawa dawa, gumantung saka dununge) 1,5 meter, kanthi batang quadrangular bercabang 12 nganti 15mm wiyar.

Godhong kasebut katon ing simpul pucuk, lan trilobed, bentuke ati, ambane 2-4cm. Kethokan kasebut metu, sing digunakake tanduran kanggo menek. Kembang, sing diklompokaké ing klompok, cilik, putih, kuning utawa ijo. Lan woh kasebut minangka woh wohan beri global, abang yen wis mateng.

Nggunakake

  • Ornamental: menarik banget yen tuwuh ing pot sing digantung, uga kanggo nyelehake cedhak struktur nanjak tanduran, kayata kisi, saham, lsp.
  • Medicinal- Digunakake kanggo ngobati panandhang asma, watuk, osteoporosis, lan wasir eksternal lan gonococcus. Kajaba iku, kanggo obat modern digunakake kanggo nambah kesehatan balung lan agen pelangsing.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang cissus quadrangularis

Gambar - Flickr / lalithamba

Yen sampeyan pengin duwe salinan Cissus quadrangularis, disaranake sampeyan kudu ngurus kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge sing kebak, utawa ing semi-shade (anggere menehi luwih akeh cahya tinimbang shade).
  • Bumi:
    • Panci: sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
    • Taman: lemah mesti subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: banyu udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang sithik taun.
  • Multiplikasi: cara paling gampang yaiku kanthi stek batang nalika musim semi. Cut sawetara, supaya tatu garing nganti 3-4 dina, banjur tandur ing pot.
    Uga bisa nganggo wiji, ing musim semi-musim panas.
  • Rustitasitas: tahan frosts sing ringkih, mudhun nganti -2ºC lan mung yen pas wektune lan ora suwe. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing suhune mudhun luwih akeh, sampeyan kudu nglindhungi ing ruangan sing padhang lan adoh saka draf.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ariel ngandika

    Aku ngerti cissus amarga aku menehi asu kanggo osteoarthritis lan dheweke lagi sukses banget, dheweke ora lara apa-apa.
    Sissus Mascosana ditemokake dening bocah wadon sing lagi ngomong babagan iki. Aku ora ngerti babagan tanduran iki.