Cistus clusii

Kembang cistus clusii

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran obat sing duwe macem-macem kagunaan lan akeh sing ngerti. Kita waca rosemary lanang. Jeneng ilmiah yaiku Cistus clusii lan ora ana gandhengane karo rosemary. Jeneng kasebut diwenehi jeneng amarga mirip. Rosemary otentik kalebu ing genus Rosmarinus lan rosemary umum duwe jeneng ilmiah Rosmarinus officinalis. Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana gandhengane karo dheweke Cistus clusii. Tanduran iki duwe kautaman obat-obatan sing wis ora dingerteni lan wis ora digunakake, nanging ing deso tetep duwe apresiasi gedhe kanggo kawicaksanan populer.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake sebabe rosemary lanang duwe sifat sing apik lan ciri sing ora beda karo rosemary tradisional.

Karakteristik utama

Rosemary lanang

Kaya sing wis kasebut sadurunge, rosemary tradisional lan rosemary pria ora ana gandhengane karo siji liyane. Jenenge mung amarga mirip. Bedane utama yaiku kembang lan aroma. Ing Cistus clusii ora duwe ambu kaya rosemary. Yen ora, kekarone tanduran padha banget. Opo maneh, tuwuh ing wilayah sing cedhak lan duwe ciri sing padha.

Wilayah sing digedhekake yaiku Mediterania sisih kulon. Dheweke luwih seneng lemah watu gamping lan watu. Biasane bisa ditemokake ing grumbul. Kembang tuwuh ing musim semi. Gumantung saka udan sing kedadeyan ing musim salju, kembang bakal luwih akeh utawa ora. Yen akeh, nawakake panorama alam sing apik banget kanthi bentuk paling murni. Kembange putih.

Katrangan lan habitat

Cistus clusii

Tanduran semak kanthi godhong ijo lan branched. Rada kenthel kanggo tutul lan sufruticos. Godhonge ngelawan lan sempit banget. Dheweke luwih mirip karo rosemary. Kembang kasebut minangka bedane paling gedhe ing antarane tanduran iki. Ambune sing ana mujudake resin. Godhonge ijo ing sisih ngarep lan sisih mburi badai putih. Saraf tengah ditandhani banget.

Kembangé mekar ing wulan Mei lan Juni nalika suhu wiwit luwih dhuwur. Dheweke duwe stalks kembang lan calyx sing ditutupi rambut putih. Rata-rata corolla udakara 3 cm diameter lan calyx duwe 3 sepal. Woh-wohan kasebut kapsul lan duwe bolong liwat 5 katup.

Habitat alami ana ing pegunungan cedhak romerales, pinggir lan pinggiran budidaya sing garing. Luwih milih lemah calcareous. Kasedhiya cukup ing Banyeres de Mariola lan pegunungan sekitare.

Tanduran iki duwe sawetara sifat obat sing dheweke durung dimanfaatake banget amarga ora ngerti. Nanging, wong-wong sing manggon ing deso wis ngerti ciri khas obat kasebut.

Sifat obat saka Cistus clusii

Deskripsi rosemary lanang

Salah sawijining panggunaan obat yaiku kanggo nambah sirkulasi getih. Ana akeh wong sing ngalami masalah sirkulasi utawa mlaku-mlaku sajrone kerja ing jam suwene. Kanggo wong-wong kasebut, luwih becik njupuk infus karo godhong rosemary lanang kanggo nambah sirkulasi lan ngindhari vena varikos. Kanggo efek sing luwih gedhe, dheweke uga menehi saran supaya njupuk kembang kanggo maceration saka tanduran. Cairan kasebut nduweni rasa sing ora cukup enak, nanging uga ora kepenak.

Liyane panggunaan sing duwe rosemary lanang yaiku gunakake minangka anti-inflamasi. Iki digunakake kanggo ngobati abot lan bengkak sikil. Kanggo njupuk kauntungan saka obat iki, kita kudu adus kanthi infus. Sampeyan uga bisa nggawe krim kanggo ngombe ing pijet sing luwih santai kanggo ningkatake kondisi inflamasi.

Nduweni sifat antirheumatic. Kanggo njupuk kauntungan saka properti kasebut, kita bakal nggunakake sisih udara saka tanduran lan ngremuk. Sawise pecah, kita nggawe decoct kanthi rong sendok tanduran kanggo saben liter banyu. Iki ditrapake campuran ing siram lan kompres kanthi cairan sing diresapi ing bagean sing paling kena pengaruh lan nglarani. Iki bakal mbantu ngatasi rasa nyeri lan gejala.

Kita bisa nggunakake minangka anticatarrhal. Wis mesthi dikandhani yen obat alami sing paling apik yaiku nyegah. Kanggo nindakake iki, kita bakal nggawe decoct kanthi sisih udara saka tanduran. Kita bakal ngrusak lan nggunakake sendok tanduran kanggo saben 250 ml banyu. Kita bakal duwe cangkir sedina kanthi infus iki. Resep iki uga bisa kanggo nyuda migren lan nyeri untu. Kanggo nindakake iki, kita bakal ngumbah cuci mulut kaping pirang-pirang prelu.

Panganggone liyane

Infus karo kembang Cistus clusii

Sanajan ora nyebar banget, uga bisa digunakake minangka antihipertensi. Kaya sing wis dideleng sadurunge, ing Cistus clusii mbantu ningkatake sirkulasi. Iki nggawe tekanan getih luwih murah kanggo wong-wong sing ngalami tekanan tinggi. Kanggo entuk manfaat saka properti kasebut, kita kudu nggawe decoct luwih alus, kanthi banyu luwih akeh lan kurang konsentrasi. Yen pengin, kita bisa nambah Lavandula latifolia yen sampeyan pengin nambah efek. Banjur kita bakal duwe tuwung sepisan utawa kaping pindho saben dina kanggo ndeleng efek.

Decoction sing wis kasebut ing kene luwih efektif tinimbang sing digawe kanthi rosemary tradisional, utawa ujare kawicaksanan sing populer. Siji saran sing diwenehake kanggo wong sing nggunakake rosemary lanang nalika infus yaiku nalika coba ditelan, kita kudu tumindak kanthi wicaksana. Yaiku, tliti kanthi tliti ing awak manawa awak nampa decoct tanpa ana masalah. Kita kudu mriksa manawa ora alergi utawa ora rumangsa ora enak babagan infus kasebut lan duwe efek sing ora dikarepake.

Tanduran iki durung misuwur amarga ora diteliti kanthi apik. Kabeh sing kasebut ing ndhuwur umume amarga saka populer babagan tanduran ing padesan. Sajrone jaman lan generasi, masarakat wis nate resep lan mbantu nyuda masalah kesehatane. Ing papan kasebut, asring ora ana dhokter, mula masarakat kudu nambah ilmu babagan tanduran obat.

Iki nggawe kita mikir babagan apa sing bisa diapikake wong ing wilayah kasebut yen perlu. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih lengkap babagan Cistus clusii.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.