Citronella, tanduran sing asipat obat

citronella

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis tanduran sing duwe macem-macem ciri lan nggunakake khasiat obat. Babagan babagan Citronella. Yaiku jinis tanduran herba perennial sing asale saka wilayah sing anget lan tropis ing Asia Kidul. Mesthi sampeyan wis krungu istilah ing basa Inggris minangka serai. Wis akeh kagunaan lan akeh ditandur ing Asia Tenggara lan ing saindenging Amerika Latin.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, panggunaan, budidaya lan sifat Citronella.

Karakteristik utama

tanduran sing bisa ngusir nyamuk

Ambune tanduran iki ngelingake lemon lan mulane Iki minangka tanduran sing sampurna kanggo nyiyapake saos, sup infus. Yaiku tanduran sing godhonge dawa banget lan warnane ijo kuat. Kanggone akeh kagunaane, kayata efektif ngusir nyamuk amarga ambune sing kuat. Sanajan kanggo manungsa iku ambune sing wangi, nanging lemut minangka ambune sing ora enak.

Iki kalebu klompok suket lan asli ing India kidul lan Sri Lanka. Yen tuwuh ing kahanan sing apik, bisa tuwuh nganti meter lan setengah. Sawetara godhong dheweke direkam lan kaku kanthi warna ijo putih. Jeneng kasebut asale saka bau lemon sing ana. Amarga jeruk nipis khas lemon, mula diarani Citronella. Kajaba iku, ing babagan tampilan, uga meh padha karo jeruk jeruk.

Iki nduweni rasa sing kuat nanging nyenengake banget supaya bisa ngilangi pemanis apa wae kanggo sawetara persiapan. Mangkono uga kemampuan kanggo ngrasakake macem-macem kombinasi sing ana ing Kepulauan Canary, dianjurake minangka sulih gula kanggo kabeh pasien sing ngalami diabetes. Sawetara jeneng umum sing dingerteni Citronella yaiku: serai, serai lan serai.

Yaiku tetanduran herba perennial sing ijo ijo. Batang gagang lan tegak lan godhonge lurus. Iki nduweni konsistensi meh kaya kertas lan warna ijo jero sing apik sing kadhang kala katon luwih biru. Bisa ditemokake kanthi gampang ing tanduran sing ditandur ing pot utawa ing kebon ing nursery. Uga wiji biasane didol ing toko kebon, ing internet lan ing sawetara pameran khusus kanggo kebon lan kebon.

Budaya sitrella

sitrella digunakake

Kanggo tuwuh Citronella, sampeyan kudu jelas babagan endi sing bakal ditindakake. Yen ditandur ing kebon utawa ing pot, dheweke bakal duwe perawatan sing beda. Ayo ndeleng apa perawatan utama sing kudu ditanam ing tanduran iki.

Kaping kabeh yaiku nyelehake tetanduran kasebut ing papan sing ndhelik. Lan minangka tanduran sing gampang ngrugekke angin lan suhu sing luwih murah. Amarga iku, disaranake nyelehake ing sacedhake grumbul utawa tanduran hias supaya ora adhem banget ing mangsa adhem. Elinga yen tanduran wiwit nandhang sangsara nalika suhu asring mudhun ngisor 8 derajat. Kita bisa nglindhungi nalika awan kanthi nyelehake ing papan sing luwih cerah sing dilindhungi wengi.

Babagan perawatan supaya diwadhahi ing pot, luwih becik kita lebokake ing loteng sing cerah. Sajrone musim semi, butuh cahya luwih akeh. Nanging, ing musim gugur lan musim salju luwih becik diwenehi ing njero omah ing cedhak jendhela sing cukup padhang kanggo nyukupi kebutuhan sampeyan, nanging bisa nglindhungi saka suhu sing sithik. Yen sampeyan bakal nyebar wiji Citronella, luwih becik ditandur nalika wulan Maret lan Juli.

Perawatan sitrella

minyak esensial kanthi sipat obat

Pancen duwe perawatan sing ora rumit banget nanging kudu dipikirake babagan tuwuhane sing bener. Sing pertama yaiku irigasi. Irigasi kudu rutin lan asring, utamane nalika musim panas. Sampeyan ora perlu banyu akeh, nanging asring. Indikator kanggo nyiram maneh yaiku sadurunge lemah garing kabeh.

Sawetara tugas pangopènan sing kudu digunakake yaiku nyopot godhong garing supaya bisa tuwuh ing kene tuwuh sing anyar. Sajrone musim gugur yaiku wektu nalika godhong garing paling akeh. Sampeyan uga ora trep yen banyune mandheg ing piring sing ditandur utawa ing lemah yen ditandur ing kebon. Iki minangka tanduran sing ora ngidinke ngilangi banyu utawa butuh asor banget. Mung supaya lemah semi dadi teles banget. Yen banyu irigasi dadi stagnan utawa piring ing pot dadi banjir, oyot bisa bosok.

Kanggo ngerti manawa tanduran wis tekan ukuran maksimal, kudu dingerteni manawa dhuwuré udakara sak meter lan godhonge tuwuh nganti 70 sentimeter.

Sipat obat

Sadurunge, kita nyritakake manawa tanduran iki misuwur amarga khasiat obat. Kasugihan minyak esensial lan iku luwih dihargai ing minyak wangi lan aromaterapi. Virus antiseptik, antibakteri, diuretik, pencernaan lan tonik disebabake. Kajaba iku, apik banget kanggo nglawan jamur. Ayo goleki sawetara sifat obat:

  • Mbantu ngendhokke otot weteng lan ngilangi kejang. Iki uga mbantu ngatasi infeksi bakteri.
  • Salah sawijining panggunaan utama Citronella yaiku minyak esensial. Bisa digunakake kanthi alami kanggo ngilangi lemut lan nyegah gigitan. Sawise digigit, bisa digunakake kanggo disinfeksi. Disaranake supaya terus nggawa suplai minyak kanggo ditrapake ing kulit sing paling akeh yen sampeyan ngunjungi wilayah sing akeh serangga. Iki minangka langkah pencegahan sing apik.
  • Minyak esensial iki bisa ditrapake kanggo ngredhakake rasa lara ing nabrak lan lebam kanggo nyuda punggung, galur serviks lan nyuda migren.
  • Sampeyan uga efektif kanggo nglawan sawetara masalah kulit kayata kukul remaja lan hypersweating.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Citronella, ciri lan khasiat kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.