Coleonema

Coleonema pulchellum

Coleonema pulchellum // Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Tanduran genus Coleonema Dheweke cocog kanggo nambah pot utawa panci ing teras lan teras. Dheweke apik banget kanggo dijaga, amarga nolak pruning lan kekeringan, lan uga ngasilake akeh kembang supaya ora bisa mesem nalika ndeleng.

Yen kita nggatekake kabeh, apa sing kudu diwenehake supaya sehat ing wektu sing suwe?

Asal lan ciri

Coleonema pulchrum 'Emas Pasifik'

Coleonema pulchrum 'Emas Pasifik'

Kaping pisanan, kita bakal ngomong sethithik babagan ciri-cirine amarga kanthi gampang supaya bisa dingerteni nalika mlebu nursery. Ya, iki kalebu jinis shrubs evergreen branched asli saka Afrika Kidul tuwuh nganti paling dhuwur rong meter. Kulit kayu iku coklat, luwih padhang utawa luwih peteng gumantung saka spesies kasebut. Dheweke ngasilake godhong ijo linier.

Mekar wiwit pertengahan musim semi nganti meh wiwitan musim salju yen swasana panas lan panas. Kembang cilik, dawane udakara 7mm, wernane putih utawa jambon.

Spesies utama

Genus kasebut kalebu udakara limalas spesies, lan ing ngisor iki paling misuwur:

  • Album Coleonema: ing dhuwur rong meter, lan ngasilake kembang putih.
  • Pulmonrum Coleonema: tekan dhuwur antara 0,7 lan 1,3 meter, lan ngasilake kembang putih-jambon.
  • Coleonema pulchellum: dikenal minangka sky rose utawa confetti shrub, dawane semak nganti 2 meter sing ngasilake kembang jambon.

Apa sing dadi perhatiane?

Album Coleonema

Album Coleonema // Gambar - Wikimedia / Jardí Botànic de Barcelona

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: dheweke mesthi ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Taman: tuwuh ing lemah sing ora apik lan lemes.
    • Panci: bisa diisi karo landasan universal sing dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Irigasi: udakara loro utawa telu ing mangsa panas, kurang saka setaun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas karo pupuk kayata guano cair, ing ngisor iki indikasi sing bakal ditemtokake ing wadhah.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: padha tahan frosts sing ringkih lan sok-sok nganti -4ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Coleonema?

Artikel sing gegandhengan:
11 grumbulan kembang kanggo kebon utawa pot

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)