Collejas Liar (vulgaris Silene)

Silgar vulgaris

Yen sampeyan seneng tanduran kanthi kembang penasaran sing bisa urip kanthi apik ing wilayah sing ora ana cahya, mula cara sing luwih apik tinimbang nandur collegas alam bébas. Tanduran taneman ijo sing apik iki kanthi jeneng sing kepengin weruh, lan uga lucu, ngasilake tanduran putih sing apik banget.

Kajaba iku, ora tuwuh akeh, mula bisa uga ana ing lemah lan ing pot. Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke?

Asal lan ciri

Tanduran vulgaris sepi

Protagonis kita minangka tanduran taneman sing subur lan urip -urip pirang-pirang taun- jenenge ilmiah Silgar vulgaris, sanajan kondhang misuwur minangka kolegas liar. Asale saka Eropa, Afrika Lor, lan Asia Tengah lan Kulon. Ndhuwur dhuwur antara 10 lan 100 sentimeter. Godhonge lanceolate, ijo enom; Y kembang kasebut hermafrodit, kasusun saka kelopak putih sing dipérang dadi rong lobus. Woh kasebut minangka kapsul sing bentuke kontainer ing njero, kita bakal nemokake wiji ginjel kanthi warna peteng.

Iki minangka tanduran stoloniferous, tegese tetanduran anyar thukul saka batang ing ngisor lemah. Mula, sithik mbaka sethithik ngemot papan sing saya akeh.

Apa sing dadi perhatiane?

Silene vulgaris ssp maritima

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: kolega liar kudu ana ing njaba, kanthi semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere duwe saluran sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene taun. Yen ora mangu-mangu, priksa kelembapan lemah sadurunge disiram, umpamane lebokake teken kayu sing lancip nganti tekan (yen metu wis resik, tegese lemah garing lan mula kudu disiram).
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas karo pupuk ekologis sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji utawa misahake stolon ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan adhem lan frosts nganti -8ºC.

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.