Komina komunis

Komina komunis

Dina iki kita bakal ngrembug babagan jinis tanduran liar sing tuwuh ing Gunung Takao lan kalebu ing zona sedheng kualitas lan sedheng. Iki tanduran sing dikenal kanthi jeneng Komina komunis. Kanthi jeneng umum, iki dikenal kanthi jeneng canutillo saka Kuba lan asango saka Jepang. Ana macem-macem jinis tanduran iki lan bisa dinikmati nalika saben musim taun.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri lan rasa penasaran saka tanduran Komina komunis.

Karakteristik utama

Kembang komis komina

Klompok tanduran iki sacara ilmiah ngidhentifikasi koma saka 1600 spesies tanduran. Iki minangka nomer sing sebanding karo kabeh spesies tanduran liar sing tuwuh ing saindenging Inggris. Ing Komina komunis minangka tanduran taunan sing germinates lan mekar sajrone setaun. Kita bisa nemokake ing padang rumput lan pinggir dalan, sanajan apik banget. Reproduksi ditindakake kanthi nambah batang ing njero sing cenderung tuwuh kanthi horisontal ing sadawane lemah. Batang kasebut cabang yaiku ngasilake oyot saka simpul.

Beda karo apa sing kedadeyan karo mayoritas tanduran, yaiku simpul batang sing, nyebar kanthi horisontal, ngasilake oyot lan nyebar ing saindenging tanah. Kembang tanduran iki tahan mung sedina. Mbukak esuk lan wis wiwit ditutup udakara awan. Tanduran iki digunakake kanggo jaman biyen kanggo pewarna kain. Kanggo iku, Jus kembang kasebut digunakake, sing diperes kanggo menehi warna kain kasebut.

Kembang diameteripun udakara 1.5 sentimeter lan duwe warna biru sing jelas. Nduweni 3 kelopak, loro ing sisih ndhuwur lan siji ing sisih ngisor. Kelopak ndhuwur luwih gedhe lan luwih apik. Saliyane, kelopak ngisor duwe warna putih lan ukurane luwih cilik.

Penasaran ing Komina komunis

pangembangan oyot kanthi batang

Yen menyang tengah kembang, kita bakal weruh yen 6 stamen kuning umume. 4 benang sari iki staminodia, yaiku ora bisa ngasilake serbuk sari. Cara ngasilake tanduran iki yaiku polinasi dhewe. Yaiku, tanduran kasebut bisa ngirim polen saka anter menyang stigma kembang sing padha. Nalika flora ditutup, luwih angel diserbuki. Nanging, amarga bisa uga diserbuki dening serangga, mula slamet bisa dijamin.

Salah sawijining rasa penasaran tanduran iki yaiku godhonge meh padha karo pring kerdil. Wangun iki cukup dawa, nanging katon luwih ramping. Biasane umure udakara 5-6 sentimeter. Godhonge tuwuh siji-siji kanggo saben simpul vertikal sing tuwuh saka batang. Kaya sing wis kasebut sadurunge, batang sing ngembang kanthi horisontal tuwuh ing simpul. Godhong tuwuh dadi siji kanggo saben jagad lan saben sisih ing sisih mburi batang lan duwe pangkal sarung.

La Komina komunis iki dianggep minangka tanduran aktif wiwit udakara pertengahan Juli nganti pertengahan September. Iki amarga kembangé paling aktif ing wektu iki. Tanduran iki bisa nganti dhuwur mung 20-40 sentimeter sajrone pangembangan maksimal. Amarga alasan iki, kita bisa nemokake ing pinggir dalan lan ing padang rumput kanthi tanduran sing asor.

Distribusi lan pengaruh saka Komina komunis

Tanduran iki nduweni habitat alami ing grumbul lan alas lembab utawa lahan sing ditandur. Ing lahan sing dibudidayakake, butuh kaluwihan saka pupuk nitrogen supaya bisa tuwuh luwih cepet lan duwe kembang sing luwih pamer. Butuh suhu sing rada sithik lan asor tingkat dhuwur supaya bisa berkembang ing kahanan sing apik. Iki dudu tanduran sing biasane ana ing kebon, nanging ora butuh ati-ati banget. Uga bisa ditemokake ing papan kosong, perkebunan, lan bank panen.

La Komina komunis Bisa ditemokake ing kabeh wilayah sing wis mesthi kasebut nalika dhuwure isih ana ing antarane segara nganti 1500 meter. Distribusi gumantung saka jinis lemah beda-beda ing lemah liyane. Sanajan bisa urip kanthi slamet ing jinis lemah liyane, katon luwih seneng lemah pasir.

Babagan pengaruh sing ditampa tanduran iki, wis dingerteni minangka suket ing pari, tebu, kopi, jeruk, sawetara tanduran hias lan tanduran pisang. Sanajan ora dianggep minangka gulma sing kuwatir, mula ora gampang glyphosate. Amarga ora gampang rentan karo jinis herbisida iki, bisa dadi masalah kanggo sistem pengawetan konservasi lan pembibitan langsung.

Ing sawetara wilayah ing jagad iki digunakake tanduran umum panggunaan obat kanggo nyuda rasa lara ing mripat sing iritasi. Kanggo nindakake iki, dheweke nggunakake SAP saka tanduran iki kanggo nggawe tetes kanggo mripat. Akar kasebut daginge lan bisa uga dipangan. Nanging, panggunaan tanduran sing paling akeh iki mesthine minangka hias. Kembang cukup apik banget lan campuran warna biru sing jero iki cenderung cocog karo jinis kembang liyane. Dadi luwih cendhek bisa nghias sisih ngisor tanduran.

Perawatan dhasar

Ing kene, kita ora bakal ngluwihi amarga ora butuh perawatan lan uga rumit. Mung butuh landasan luwih apik kanthi campuran pasir lan gambut kanthi proporsi pasir 2/3 lan irigasi sithik. Substrat kudu duwe saluran sing apik supaya banyu irigasi ora akumulasi. Apa sing kudu dijaga tetep lembab ing landasan iki amarga tanduran iki mbutuhake indeks asor sing dhuwur supaya bisa urip kanthi apik.

Tahan tahan menyang hama lan penyakit amarga wis ngerti yen resistensi gedhe tumrap sawetara herbisida. Mula, ora butuh ati-ati banget kajaba sing wis kasebut.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Komina komunis lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.