Copey (Clusia rosea)

Godhong Clusia rosea

Yen sampeyan manggon ing wilayah tanpa frost lan sampeyan golek wit sing tuwuh cepet sing ngidinke uyah lan uga bisa ngasilake kembang sing apik banget ... disaranake kopine. Ora mung ayu, nanging minangka salah sawijining tanduran sing menehi teduh banget.

Apa sampeyan pengin ngerti? Ya, aja ragu-ragu: mula dakkandhani kepiye carane supaya sampurna.

Asal lan ciri

Ndeleng saka rosea Clusia

Protagonis kita yaiku wit semi-epifitik (bisa tuwuh dadi pendaki gumantung kahanan habitat) ijo ijo sing jenenge ilmiah yaiku Clusia rosea (sadurunge Clusia jurusan) sing misuwur diarani copey utawa mamey liar. Iki minangka tanduran endemik ing Karibia, Bahama lan Hindia Barat sing tekan dhuwur antara 5 lan kadang 20 meter. Godhonge ana ovate, jembar, 6-18cm x 6-12cm, kandel, kanthi wates sing alus, ijo peteng ing sisih ndhuwur lan luwih entheng ing sisih ngisor.

Kembang kanthi diameter 7 nganti 10cm, lan kasusun saka 7 kelopak jambon nganti putih. Woh-wohan kasebut bunder, dhiameter 9cm, lan duwe pulp oranye sing disenengi manuk.

Iki minangka spesies sing kaancam bakal ilang amarga ana habitat.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang kembang rosea

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite. Penting, sampeyan ngerti manawa ditanam ing wadhah, dhuwure ora bakal ngluwihi 2m.
    • Taman: subur, kanthi got sing apik. Uga tahan uyah.
  • Irigasi: Kerep, perlu supaya bumi ora garing. Ing mangsa adhem, frekuensi irigasi kudu dikurangi.
  • Pelanggan: pupuk sajrone musim panen (wulan anget) kanthi pupuk ekologis.
  • Tanduran wektu: ing musim semi.
  • Rustitasitas: ora ndhukung kadhemen utawa beku. Suhu minimal sing didhukung yaiku 10ºC.

Apa sampeyan ngerti kopey?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Liraima Rios ngandika

    Matur nuwun kanggo inisiatif jinis iki, jagad tanduran apik banget. Aku insinyur. Aku lan Agrónono ora mandheg gumun saben dina maneh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng maca manawa sampeyan seneng karo blog 🙂

  2.   Sofia Bernini ngandika

    Aku pengin ngerti carane nggawe copey tanpa saya kakehan, cara motong lan batang kasebut mesthi ana godhong.
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sofia.
      Sampeyan bisa motong ing pungkasan mangsa salju, utawa ora suwe sawise musim rendheng yen ing wilayah sampeyan durung duwe papat musim kanthi bener 🙂

      Copot godhong sing paling anyar saka kabeh cabang supaya cabang ngisor tuwuh. Prunings iki kudu cilik, amarga yen, kayata, sampeyan ngethok pang-pange dadi sekaligus, mesthine bakal lemes. Luwih becik nyuda dawa kanthi sethithik, pirang-pirang taun.

      Matur suwun!

  3.   Eda Bernini ngandika

    Aku pengin ngerti carane prune copey potey supaya cabang luwih akeh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Eda.

      Sampeyan bisa ngethok cabang kanthi sethithik (udakara 5 sentimeter), iki bakal meksa dheweke mbusak cabang ngisor, ing pungkasan mangsa salju.

      Greetings.

  4.   Angelica ngandika

    Aku ora wanuh karo dheweke, nanging aku wis nate krungu jenenge, nyatane ing kutha ku ana kutha sing duwe jeneng kasebut.