Cotoneaster, semak desa sing asri lan endah banget

Spesimen salotifolius Cotoneaster ing kembang

Ana bushes… lan bushes. Ana sawetara sing duwe kembang sing luar biasa, ana liyane sing dadi ayu ing musim gugur lan uga ana sing liyane, kayata cotoneaster, sing nduweni sifat loro. Nanging saliyane iku, padesan banget, saengga bisa ndeleng gambar sing bakal dak tampilake ing ngisor iki, sampeyan bakal kaget.

Bisa urip ing macem-macem iklim, yen suhu mudhun kurang saka 0 derajat ing sawetara taun, lan ora mbutuhake ati-ati supaya sampurna. Apa kita ngerti? 🙂

Asal lan karakteristik Cotoneaster

Cotoneaster ngasilake woh ing pungkasan mangsa panas

Protagonis kita minangka semak ijo utawa godhong ijo gumantung saka spesies asli Eropa, Afrika Lor lan wilayah Asia sing sedheng, utamane ditemokake ing pegunungan China kidul-kulon lan Himalaya. Tekan ndhuwur antara 0,5 lan 5 meter, salah siji sing paling cilik yaiku C. frigidus.

Dawane gagang dawa, saka 10 nganti 40cm, nanging uga cekak saka 0,5 nganti 5cm, Saka godhonge thukul, dawane 0,5 nganti 15cm lan ovate dadi lanceolate, lan uga kembang sing bisa dhewekan utawa katon ing corymb- infloresensi awangun nganti 100 unit putih nganti jambon. Woh kasebut minangka pommel bunder kanthi diameter 5 nganti 12mm, wernane abang padhang lan ing njero kasebut bakal ditemokake winih siji nganti limang wiji.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Cotoneaster tahan banget karo salju lan salju

Yen sampeyan pengin entuk salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Penting, yaiku ing njaba, kanthi semi-shade. Pancen bisa dadi sunar srengenge, nanging yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim anget (kayata Mediterania) luwih becik sampeyan direksa.

Bumi

  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo 30% perlite.
  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, sanajan lemah.

Irigasi

Sampeyan kudu ngombe udakara kaping pindho saben minggu ing mangsa panas lan saben 6-7 dina suwene taun.

Pelanggan

Kompos, pupuk sing cocog kanggo Cotoneaster sampeyan

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kudu mbayar karo Pupuk organik, pilih cairan kasebut yen sampeyan duwe tanduran pot.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Wektu paling pas kanggo mbuwang ing kebon yaiku ing spring, nalika risiko frost wis liwati. Yen wis ana ing pot, sampeyan kudu transplantasi saben rong taun.

Pruning

Ing mangsa adhem cabang ing ngisor iki kudu dicopot:

  • Rusak
  • Lara
  • Ringkih
  • Sing nyebrang utawa salah orientasi

Kajaba iku, disaranake mbusak woh-wohan pungkasan.

Hama

Spider abang, hama sing bisa nyebabake tanduran sampeyan

Bisa diserang dening:

  • Aphids: serangga cilik banget, dawane udakara 0,5 cm, ijo, kuning utawa coklat sing ana ing godhong, dipangan ing sel. Dheweke bisa dikontrol nganggo jebakan kuning sing lengket.
  • Ngengat tambang: yaiku uler sing nyipta galeri ing jero godhong. Dheweke gelut karo Diazinon.
  • Spider abang: iku mite sing uga mangan ing sel godhong. Gampang ditemokake amarga nggawe web dhewe. Ditempuh perang karo acarisida.
  • Kayu Kayu: Bisa macem-macem jinis: pondhok utawa kaya limpet. Ing kasus apa wae, yen sithik, bisa dicopot nganggo bal katun utawa swab kuping sing dibasahi alkohol, utawa uga nganggo insektisida anti-mealybug.

Penyakit

Bisa duwe jamur (jamur bubuk, teyeng). Yen sampeyan ndeleng manawa ana bintik ireng, abu-abu utawa oranye abang, sampeyan kudu ngobati fungisida sistemik.

Rustitasitas

Ndhukung frosts sumur nganti -15 derajat Celcius.

Apa bisa ditanam dadi bonsai?

Cotoneaster bisa digunakake minangka bonsai

Sejatine ya. Kanggo tujuan kasebut, spesies kasebut asring dipilih akeh Horizontal Cotoneaster, yaiku macem-macem kerdil sing ing kahanan alam kasebut ora luwih saka siji meter lan godhonge cilik banget mung 1cm. Care kasebut minangka:

  • Lokasi: njaba, ing semi-shade.
  • Substratum: Akadama dhewe utawa dicampur karo 30% kiryuzuna.
  • Irigasi: Kerep banget ing musim panas lan luwih akeh suwene taun. Umume, perlu disiram saben 2-3 dina ing mangsa sing paling panas, lan saben 5-6 dina sisane.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim gugur kanthi pupuk cair kanggo bonsai sawise indikasi sing kasebut ing kemasan produk.
  • Transplan: saben rong taun, ing wiwitan musim semi.
  • Pruning: ing awal musim semi (yen wis ditandur, ngenteni sewulan kanggo prune). 6 nganti 8 godhong diidini tuwuh banjur dipotong loro.
  • Wiring Diagram: yen perlu, bisa rampung kapan wae taun.
  • Rustitasitas: Sanajan tahan es, luwih becik dilindhungi saka wong-wong mau, luwih-luwih yen intens banget (-5ºC utawa luwih).

Digunakake kanggo apa Cotoneaster?

Godhong Cotoneaster malih dadi ungu utawa semu abang nalika musim gugur

Iki tanduran sing digunakake minangka tanduran hias. Ing kebon kasebut minangka semak-semak megah sing bisa digawe pager sing sithik utawa sedheng. Uga bisa disimpen ing pot, saka ngendi sampeyan bisa dekorasi teras, teras utawa balkon. Tanpa lali bonsai. Gampang banget kanggo njaga lan makarya, salah sawijining tanduran sing bakal menehi sampeyan kepuasan wiwit saiki.

Dadi, yen sampeyan nggoleki sing bener-bener kabeh, aja ragu-ragu: golek Cotoneaster.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Anjel ngandika

    Dadi anggota Subfamili lan Suku (taksonomi) padha karo crateagus sp. amarga dheweke ora ngomong babagan mupangate godhong cotonaster