Coves colored: care

Coves colored: care

Salah sawijining kembang sing paling khas lan apik sing narik kawigaten yaiku teluk warna-warni. Perawatan kasebut ora angel kaya sing sampeyan pikirake, lan sampeyan uga duwe akeh warna sing tegese sawetara wulan sampeyan bakal duwe warna sing spektakuler ing kebon sampeyan, utawa ing njero ruangan.

Saiki, Kanggo entuk iki, lan teluk sampeyan sehat, penting kanggo menehi perawatan sing dibutuhake. Apa sampeyan ngerti apa iku? We komentar ing wong.

Carane teluk

Carane teluk

Coves, jeneng ilmiah Zantedeschia sppminangka genus tetanduran asale saka Afrika. Biasane ana hubungane karo warna putih, amarga kembange kaya ngono, nanging ana sawetara spesies sing diwarnai.

Ciri khas teluk sing paling akeh yaiku kembang, kang duwe wangun corong karo wangi banget aromatic. Godhongé ijo peteng lan tansah kandel lan daging (yen ora ana sing salah).

Saiki wis ana bedane antarane teluk lan teluk warna. spesifik:

  • Dheweke luwih cilik tinimbang teluk murni, meh ora ngluwihi 50 sentimeter).
  • Dheweke duwe godhong sing luwih cilik lan sempit, sing bisa uga ora ana bintik-bintik.
  • Werna biasane oranye, kuning, lilac utawa abang.
  • Dheweke luwih dekoratif, utamane amarga warna sing ana lan amarga luwih cilik.

Ngrawat teluk warna-warni

Ngrawat teluk warna-warni

Minangka kita wis ngandika, werna biasanipun saka coves putih. Tegese warnane beda-beda. Lan mulane dheweke mbutuhake perawatan sing beda.

Contone, sampeyan kudu ngerti callas colored mati ing mangsa lan ilang, nanging, yen lagi nandur ing lemah, ing spring padha sprout maneh. Iki ora kedadeyan karo teluk putih, sing njaga godhonge ing mangsa adhem (kajaba kahanan sing diwenehake beda).

Lili calla warna-warni minangka tanduran semi-banyu
Artikel sing gegandhengan:
Lili calla warna (Zantedeschia spp)

Khusus, perawatan sing kudu diwenehake yaiku:

Lokasi

Coves warna kudu tansah diselehake ing wilayah sing dipengini. Sampeyan bakal gumantung rada ing iklim umum ing ngendi sampeyan manggon. Nanging ing umum, iku ngidinke srengenge penengah, yaiku, sing ora kuwat, dene srengenge sing berlebihan ora apik.

Yen sampeyan manggon ing sisih lor, contone, sampeyan bisa milih kanggo nyelehake ing semi-iyub-iyub; Dene yen ana ing sisih kidul luwih becik ana ing teduh utawa srengenge ing wayah esuk utawa sore.

Temperatura

Saka ndhuwur bisa disimpulake yen iku ora tanduran sing tolerates keluwihan. Ora panas ora adhem.

Nyatane, ora ngidinke kadhemen lan frost, nganti sampeyan kudu nglindhungi utawa nggawa ing jero ruangan supaya ora ana masalah.

Ing kasus iki, sampeyan duwe rong pilihan:

  • Yen sampeyan nglindhungi ing njero omah, utawa ing griya ijo utawa sing padha, bisa uga lili calla berwarna bakal tahan mangsa kanthi apik, tanpa ilang godhong. Sampeyan nggawe microclimate pancet sing ora bakal ilang kaendahane.
  • Yen ora, mesthine kanthi adhem bakal ilang kembang lan godhonge. Nanging ora ateges dheweke mati. Ing kasunyatan, bohlam calla mlebu fase hibernasi lan yen sampeyan nglindhungi (umpamane kanthi mbuwang plastik ing lemah, utawa kain), sampeyan bakal bisa sprout maneh ing musim semi ing taun sabanjure. Mesthi, elinga ing pot apa, aja menyang tanduran liya banjur kudu dibagi.

Substratum

Tanah teluk warna-warni minangka salah sawijining perawatan sing paling penting. Sampeyan kudu tansah milih tanah sing ngemu banyu banget, nanging ora ing klompok banyu. yaiku, substrat sing bisa nahan kelembapan saka irigasi nanging uga duwe saluran banyu sing apik.

Rekomendasi kita yaiku nyoba mulsa kanthi perlite, ing bagean sing padha, amarga biasane migunani.

banyu lily

Irigasi

Gegandhengan karo ndhuwur, kita duwe irigasi. Iki bakal ana hubungane karo substrat amarga, anggere sampeyan ngelingi lembab, sampeyan ora perlu nyirami.

Kajaba iku, miturut musim. Ing mangsa ngembang, yaiku, wiwit Maret nganti September, sampeyan butuh akeh banyu amarga iku periode paling aktif saka tanduran.

Nanging, nalika musim gugur tiba, mula butuh luwih sithik amarga bakal istirahat (utawa hibernasi), sing ora butuh banyu.

Lulus

Saben 15 dina, saka musim semi nganti pertengahan musim panas, sampeyan bisa nggunakake pupuk organik cair kanggo mbantu menehi energi luwih akeh lan kembange luwih gedhe.

Pruning

Calla lilies dudu tanduran sing kudu dipotong. ya sampeyan kudu mbusak godhong lan kembang sing layu, garing utawa rusak. Nanging ngluwihi iku, ora ana liyane sing kudu ditindakake.

Wabah lan penyakit

Coves warna banget katon ing bekicot lan slugs, sing nuduhake yen dheweke bisa nandhang wabah iki lan mungkasi.

Kanggo ngindhari iki, ora ana sing luwih apik tinimbang nggunakake awu ing pot. Pilihan liyane yaiku cangkang telur utawa unsur karo tembaga. Kabeh iki nyegah hama kasebut adoh saka tanduran.

Omo liyane sing bisa uga ana Laba-laba abang, mealybugs cottony utawa aphids.

Gegandhengan karo penyakit, iki bisa duwe sawetara masalah:

  • Ayo godhong garing. Bisa uga amarga kekurangan irigasi.
  • Yen godhong dadi kuning. Iku ngelawan, keluwihan irigasi.
  • Yen katon godhong gosong, ing tip utawa ing bagean godhong, sampeyan kudu ngganti lokasi amarga diobong dening srengenge.

Multiplikasi

Reproduksi teluk berwarna minangka salah sawijining perawatan sing ditindakake ing musim dingin. Nalika iku, njabut rhizome saka pot, kita bisa ndeleng yen wis wungu suckers. Yen mangkono, sampeyan bisa misahake lan transplantasi menyang pot liyane, utawa menyang pot sing padha yen gedhe.

Sampeyan kudu ati-ati banget nalika misahake lan nggunakake alat sing sadurunge disinfeksi, amarga yen ora, bisa nyebabake ora mung tanduran anyar, nanging uga "ibu".

Apa sampeyan jelas babagan perawatan coves warna?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.