Sapu putih (Cytisus multiflorus)

Kembang multiflorus Cytisus

Gambar - Wikimedia / Xemenendura

Tanduran minangka tanduran penting kanggo taman, teras, balkon utawa teras, amarga ana akeh sing tetep apik ing saindenging taun lan minangka tambahan, ngideni pruning kanthi becik, kaya biasane Cytisus multiflorus.

Iki minangka spesies sing cocog kanggo tuwuh ing endi wae, yen kena srengenge langsung. Kaya ora cukup, bisa uga nolak hama lan penyakit. Ayo waca rinci babagan cara ngrawat.

Asal lan ciri

Cytisus multiflorus ing habitat

Gambar - Wikimedia / Miguel Vieira

Tanduran semak diarani sapu putih sing asli saka Semenanjung Iberia, ing endi tuwuh ing tengah lan ing sisih kulon. Saiki wis dadi naturalisasi ing negara-negara kayata Inggris, Prancis, lan Italia, lan malah tekan Selandia Baru lan Amerika Serikat.

Tumbuh kanthi laju nganti dhuwuré nganti 2-3 meter., kanthi cabang fleksibel yaiku sing enom lan wis diwasa. Godhong sing thukul saka sisih ndhuwur iku sederhana lan linear-lanceolate, dene sisih ngisor kasebut trifoliolate.

Kembang, sing thukul ing musim semi lan musim panas, cilik, 1-2cm, putih lan dikelompokake ing klompok. Woh iki legume remuk dawane 2,5cm.

Apa sing dadi perhatiane?

Cytisus multiflorus

Gambar - Wikimedia / Júlio Reis

Yen sampeyan pengin duwe salinan Cytisus multiflorus, disaranake sampeyan kudu ngurus kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Pot: nggunakake medium sing tuwuh universal (didol Kene).
    • Taman: tuwuh ing lemah sing lemes.
  • Irigasi: banyu 3 utawa 4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: nyenengake mbayar pupuk ekologis, kayata guano utawa kompos, sewulan sepisan utawa saben 15 dina.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan apik uga kadhemen lan frosts nganti -12ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.