Dalias, kembang Meksiko sing asri

Dahlia graceland

Sapa sing ora nate tresna karo kembang-kembang sing apik iki? Ing Dahlias, dianggep minangka kembang nasional MeksikoDheweke ayu banget. Ana macem-macem jinis, lan sawetara (luwih akeh) kultivar sing bakal ngimpi sampeyan.

Lan iku, kayane goroh kembang dadi elegan, rupane alus, gampang dirawat, lan sing paling penting, ngucapke matur nuwun banget.

Dahlia x hortensis

Sawetara Dahlias sing kembang katon kaya pompom balerina, sing liyane katon kaya kembang aster, sing liyane mirip kembang sawetara kaktus, ... uga. Iki minangka genre sing amba banget lan macem-macem mesthine bakal nggawe kebon sampeyan katon biasa.

Lan yen sampeyan ora ngandel, priksa foto iki:

Taman dahlia

Spektakuler, apa ora mikir?

Kasunyatane yaiku luwih saka siji lan luwih saka loro pengin, paling ora, klompok cilik Dalias ing sawetara pojokan kebone. Uga, nalika lagi mekar ing musim semi, akeh tawon sing bakal teka kembang lan serangga penyerbukan liyane.

Dahlia Chimborazo

Minangka bolam sing ditandur ing mangsa adhem, wektu nyebar wiwit pungkasan mangsa panas lan wiwitan musim salju. Paling becik, kudu ditandur sadurunge Natal.

Adaptasi kanggo kabeh jinis lantai, nanging yen ana ing pot, luwih milih landasan karo sawetara saluran. Contone, kita bisa nggunakake gambut ireng kanthi perlite utawa bahan liyane sing nggampangake pembuangan. Jumlah kasebut bakal 50%. Supaya ora kakehan kita bisa nindakake perkara ing ngisor iki:

  1. Kita bakal ngukur dhuwure pot, lan isi setengah karo gambut ireng lan separo liyane kanthi bahan got.
  2. Banjur kita bisa njupuk supaya bisa nyampur kanthi apik.
  3. Lan kanggo ngrampungake, kita bakal nandur bohlam, sing paling jero kudu luwih utawa kurang kaping pindho. Yaiku, yen dhuwure 3cm, kita bakal nandur kanthi jerone 5-6cm.

Dalia

Babagan irigasi kita bakal nglilani landasan garing sadurunge menehi banyu maneh. Umume, kita bakal banyu saben seminggu, nanging frekuensi penyiraman gumantung saka cuaca lan udan.

Apa sampeyan duwe utawa pengin duwe kembang sing apik iki?

Informasi luwih lengkap - Kembang kanggo saben wayahe


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.