Rosa damascena, kembang paling hias

Damascene wungu

Rosa damaskena, uga dikenal kanthi jeneng Rosa de Damasco utawa Rosa de Castilla minangka mawar hibrida sing entuk papan ing kebon lan teras. Kembange duwe aroma sing nyenengake banget, mula digunakake kanggo minyak wangi utawa gawe banyu mawar.

Nanging ora mung iku: kelopak sing bisa dipangan, lan uga bisa ngatasi stres. Apa sampeyan seneng banget? Terus maca 🙂.

Karakteristik Rosa damaskena

Rosa damaskena kanthi kembang abang

Protagonis kita, sing jenenge ilmiah Rosa x damascena, yaiku semak godhong sing tuwuh nganti 1,5 meter. Batang kasebut bentuke silinder, lan dilindhungi duri tikungan. Godhonge kulit, pinnate, ijo. Kembang megah kanthi dobel, kanthi kelopak ditata ing rosette kanthi udakara 10cm. Iki bisa dadi warna abang utawa jambon, lan katon nalika musim semi lan musim panas.

Iki minangka hibrida sing penting banget ing jagad mawar, amarga iki minangka sing paling tuwa. Nanging hibrida iki, dipérang dadi rong jinis yaiku:

  • Damsyik Musim Panas (Rosa x damascena var. Damascena): mung mekar nalika musim panas.
  • Damsyik Musim Gugur (Rosa x damascena var. Semperflorens): mekar wiwit musim semi nganti tiba.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Rosa damaskena jambon

Yen sampeyan pengin duwe spesimen ing omah, wenehi tips supaya bisa berkembang subur:

  • Lokasi: lebokake tanduran ing papan sing suryo srengenge langsung paling ora 5 jam saben dinane.
  • Lemah utawa landasan: ora nuntut, nanging bakal tuwuh luwih apik ing saluran pembuangan sing apik.
  • Irigasi: nalika musim panas, kudu asring, supaya lemah ora garing. Suwene taun penyiraman bakal diwenehi jarak. Dadi, ing wulan sing anget bakal disiram saben 2 utawa 3 dina, lan liyane saben 4-5 dina.
  • Tanduran / wektu Transplantasi: ing musim semi.
  • Pruning: Kembang kudu dicabut nalika layu lan gagange dipotong ing wulan Februari kanggo ngrangsang tuwuhing batang anyar.
  • Multiplikasi: dening stek ing pungkasan mangsa (Februari-Maret ing Hemisfer Lor).
  • Rustitasitas: tahan adhem nganti -7ºC.

Apa gunane?

Rosa damaskena lagi mekar

Rosa damascena digunakake minangka tanduran hias, nanging uga minangka obat. Minangka sedatif, anti-inflamasi, astringen, antidepresan, lan nyuda tingkat kolesterol. Kanggo mupangate mupangate, sampeyan bisa nggunakake krim, losyen, tincture utawa minyak pijet, nanging mesthine aja nggunakake obat kasebut yen sampeyan lagi ngandut utawa mikir.

Yen ora ragu, konsultasi karo profesional.

Apa sampeyan wis krungu babagan daminasena Rosa?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.