Dhaptar pupuk organik

Kopi minangka pupuk ekologis

Lapangan kopi kalebu ing dhaptar pupuk organik organik

Panganggone pupuk ekologis minangka salah sawijine kunci tani organik. Ing pupuk ekologis Dheweke nambah kahanan lemah, nyedhiyakake nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh lan perkembangan tanduran sing sehat, lan nglindhungi saka erosi, uga entuk manfaat lingkungan lan fauna.

Saka blog iki, sampeyan nyedhiyakake pupuk lan pupuk organik lan krasan (ing tèh gedhang, contone, sugih kalium), nanging sawetara sing wis takon babagan pupuk organik komersial. Dadi ing kene dadi siji dhaptar pupuk organik, Dak kira wis cukup lengkap, nanging yen sampeyan ndeleng sing ilang, aku wenehi ngerti lan kita bakal ngrampungake bebarengan.

Nalika dheweke ngandhani ekotenda, "ing pupuk ijo Dheweke bisa nambah fosfor sing bisa diasimilasi, uga kalium lan unsur liyane, lan kabeh iki nggawe mikroorganisme berkembang kanthi cara sing luar biasa. Sabanjure, nyengkuyung dekomposisi puing tanduran sing bakal nggawe humus lan nyusun lemah. Iki bakal tetep hawa, entheng lan gampang digunakake (amarga uga tumindak mekanik oyot) tikel kaping pirang-pirang. Tanah sing kondisine luwih apik uga entuk bathi. Lemah ora asert, sabenere organisme urip sing urip bisa nggawe kesuburan, nggawe bahan mati dadi dhasar urip anyar. Dadi, kabeh perkara kanggo promosi eksistensi lan dinamisme organisme kasebut bakal nyebabake lemah sing luwih sehat lan produktif.

Kanggo bagean kasebut pupuk kimia, Biasane ditrapake kanggo entuk panen sing akeh, nanging ora diserap tanduran, sing nyebabake pengasaman lemah, uga nyeret komponen sing pungkasane bisa kontaminasi banyu soko njero lemah lan, sumber, lan kali. Asam bisa nggawe ora seimbang ing lemah lan ngrusak panguripan lemah sing dibutuhake banget kanggo kesuburan lan kesehatan bumi lan tanduran sing tuwuh ing njero lemah.

En taman info, dheweke ngusulake dhaptar iki kanggo kita pupuk organik ekologis:

  • Pupuk ijo (minangka palawija sing digawe kanthi fungsi utama kanggo ngubur ijo ing lemah minangka kompos. Kukul digunakake kanggo nyediakake nitrogen, lupin kanggo lemah asam, lan ing lemah kapur, vetch, semanggi manis, kacang polong, kacang polong, semanggi lan alfalfa).
  • Kayu kayu utawa awu kayu.
  • Kompos krasan.
  • Kompos industri (sing didol ing 'kebon').
  • Amandemen humic cair.
  • Amandemen organik padhet.
  • Dikubur nganggo jerami utawa grumbul kentang, gulu bit.
  • Pupuk kewan.
  • Pupuk manuk.
  • Pupuk sapi
  • Pupuk jaran.
  • Pupuk kandhang.
  • Pupuk kandhang.
  • Pupuk babi.
  • Pupuk terwelu
  • Pupuk pitik
  • Pupuk wedhus.
  • Pupuk wedhus.
  • Pupuk pitik
  • Kotoran sapi.
  • Kotoran lawa.
  • Ekstrak rumput laut.
  • Ekstrak humic.
  • Pupuk pitik
  • Lemah, endhot, kopi lan teh.
  • Guano.
  • Tepung daging.
  • Glepung tanduk, sungu sapi lan balung lemah.
  • Tepung iwak.
  • Mangan getih.
  • Bark hummus.
  • Diatom humus.
  • Humus cacing tanah.
  • Humus ing bentuk cair.
  • Lisier
  • Porisi Lisier.
  • Endhot tanduran perawatan.
  • Mulch.
  • Jarum pinus mulch.
  • Mulure manure.
  • Mulch biji kakao.
  • Godhong mulch.
  • Mulch olahan akeh utawa rangkep.
  • Mulch sayuran (Lemah alas).
  • Pomace zaitun.
  • Pomace anggur.
  • Palomina.
  • Pollinaza.
  • Pulp penyuling.
  • Slurry (kotoran padhet lan cair bebarengan karo banyu reresik).
  • Getih bubuk.
  • Getih garing.
  • Gambut ireng.
  • Gambut pirang.
  • Vermicompost (dipikolehi amarga cacing).

Lan dhaptar iki saka pupuk mineral ekologis:

  • Fosfat alami.
  • Watu siliceous.
  • Kalium klorida.
  • Dolomit.
  • Magnesit.
  • Magnesium sulfat, magnesite.

Informasi luwih lengkap - Pertanian ekologis, Pupuk organik krasan sing sugih ing kalium

Sumber - Infojardín


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.