Dictamnus hispanicus

Dictamnus hispanicus

Ing alam, kita duwe akeh tanduran liar utawa tuwuh sing ora dikenal minangka tanduran ing njero ruangan utawa ruangan. Salah sijine pancen ora Dictamnus hispanicus, tanduran herbal sing bisa uga wis katon nalika mlaku-mlaku menyang deso, utawa malah nggunakake obat-obatan.

Nanging, Opo iku Dictamnus hispanicus? Apa ciri khas kasebut? Apa sampeyan bisa duwe ing omah? Kita bakal ngomong babagan kabeh ing ngisor iki.

Ciri khas saka Dictamnus hispanicus

Karakteristik saka Dictamnus hispanicus

La Dictamnus hispanicus Iki minangka tanduran taneman saka kulawarga Rutaceae. Ing Spanyol, jeneng kasebut ora dikenal, nanging luwih becik diarani tarraguillo, suket gitanera utawa gitam.

Bisa tekan dhuwuré nganti 70 sentimeter lan godhong ijo cahya, uga woh. Sing terakhir diwenehi kapsul. Nanging, tanpa mangu-mangu, sing paling narik kawigaten tanduran iki yaiku kembang. Kayane meh padha karo anggrek, kanthi warna sing alus nanging padhang banget. Uga, warnane beda-beda; Sampeyan bisa nemokake saka warna krim (putih kuning) dadi ungu muda. Ing njero, ing kelopak, sampeyan bakal bisa ndeleng garis sing luwih peteng. Iki ditampilake ing klompok cilik kanthi stamens sudhut mlengkung sing metu saka kelopak kasebut, sing nggawe dheweke katon luwih ayu.

Wusane kembang isih cekak, amarga mung mekar ing wulan Mei lan Juni. Amarga panggunaan sing diwenehake menyang tanduran, lan kasunyatane, kanggo nindakake, kabeh tanduran kudu dicabut, wiji ora bakal tuwuh, mula la Dictamnus hispanicus Ing bebaya kepunahan ing pirang-pirang wilayah Spanyol. Iki minangka tanduran perennial sing dununge ing wilayah Mediterania kulon. Provinsi kayata Alicante, Barcelona, ​​Lleida, Tarragona utawa Valencia ngerti banget, nanging ora mung siji-sijine. Uga ana ing Murcia, Almería ... Nanging, sanajan kasunyatane kasebar sacara geografis, ana sawetara spesimen banget.

Habitat alami ana ing wilayah sing watu lan alas asat.

Ngurus kanggo Dictamnus hispanicus

Perawatan Dictamnus hispanicus

La Dictamnus hispanicus, amarga arang banget, mula ora bisa ana ing omah. Ing pirang-pirang wilayah Spanyol dilindhungi kanthi sah, kaya ing Castilla-La Mancha, Murcia, lsp.

Kanggo alasan iki, Yen sampeyan ndeleng alam, luwih becik sampeyan ngeculake, amarga ora nyoba nggawa mulih ora disaranake.

Iki kudu dielingi manawa spesies kasebut, miturut para ahli, duwe keracunan sing akeh, mula padha ngelingake manawa paling becik ditangani profesional botani.

Migunakake saka Dictamnus hispanicus

Panganggone Dictamnus hispanicus

Senadyan ing ndhuwur, ing Dictamnus hispanicus Iki minangka tanduran sing digunakake kanggo keperluan obat. Wiwit jaman kuna, digunakake kanggo macem-macem panggunaan, lan uga saiki, akeh wong sing percaya bisa ngatasi rasa ora nyaman. Nanging apa sing bisa ditindakake kanggo kita?

  • Preparasi omben-omben. Ing pirang-pirang wilayah Spanyol, ing Dictamnus hispanicus minangka bagean saka bahan-bahan liqueur ramuan liar (minangka macerations anise garing lan manis karo tanduran). Contone, kita bisa nemokake ing propinsi Alicante. Ing jumlah sithik ora beracun nanging menehi omben-omben rasane nyenengake, mula bisa digunakake.
  • Regulasi menstruasi. Yen sampeyan duwe masalah menstruasi, tanduran kasebut minangka tanduran sing paling apik kanggo mbantu ngatur dhewe, tekan tanggal lan ninggalake tanggal mula. Nanging kanggo nggunakake, kudu ngerti carane nggunakake (biasane ing infus). Sawetara ngomong babagan njupuk sendok tanduran iki kanggo saben cangkir banyu sing nggodhok, nanging ora nyaranake nyoba tanpa ngerti yen mbebayani.
  • Ngatasi masalah ambegan. Ambegan ing aroma tanduran mbantu mbukak saluran napas, sing bisa ngatasi masalah sing sampeyan alami.
  • Peradangan usus. Masalah usus, kembung lan sing ana gandhengane bisa disuda karo asupan infus saka tanduran utawa uga nggunakake minuman keras sing kasebut ing ndhuwur.
  • Pencernaan abot. Mangkene uga karo pencernaan sing akeh banget, ing endi infus sawise bisa ngilangi rasa nyeri lan sensasi kembung.
  • Aerofagia. Iki minangka masalah rasa ora nyaman usus lan kembung sing bisa diobati Dictamnus hispanicus.
  • Ambegan ala. Amarga ora dianjurake kanggo ngombe, amarga keracunan lan keracunan bisa nyebabake, infus bisa dijupuk kanggo ngontrol ambegan ora enak.
  • Tanduran abortif. Umume digunakake ing sapi, yen ora pengin mundhak, nanging panggunaan minangka abortif ing manungsa ora bisa disepelakake, utamane ing jaman mbiyen. Malah sawetara, tinimbang dadi abortifacient, digunakake kanggo sapi kanggo dadi panas.
  • Arum lemari. Amarga ambune jeruk sing kuat, sing ora enak nanging kosok baline, bisa dadi pitulung banget kanggo ngilangake ambune lemari sing ditutup.
  • Aja kakehan moths. Umume digandhengake karo aroma sing ditandur tanduran, uga komposisi kimia saka tanduran (elinga yen digawe saka 70% estragole lan 16% d-limonene lan dipentenes), sing nyebabake moths ora pengin kanggo nyedhaki, mula efektif banget.
  • Piranti kanggo gawe putih. Ora kabeh tanduran, nanging bagean godhong lan batang amarga duwe zat deterjen sing mbantu mutihake sandhangan sing wis dicuci.

Saiki, kaya sing wis dielingake, tanduran iki beracun lan ngapusi tanpa ngerti dudu perkara sing paling apik. Iki minangka tanduran fotosensitisasi, yaiku bisa ngobong sampeyan utawa nyebabake hiperpigmentasi ing area sing kena kulit yen sinar srengenge. Iki amarga wis ndhikte, yaiku alkaloid, minyak esensial, sapinin lan prinsip pait.

Godhong bisa nesu yen sampeyan tutul, lan yen sampeyan ngonsumsi, sampeyan bisa ngracun dhewe.

Curiosities

Apa sampeyan ngerti Dictamnus hispanicus apa tanduran sing kobong? Ya ya, nalika mekar mekar, kembang menehi aroma wangi orange. Nanging digawe saka gas, etilena, lan gampang banget kobong. Alesane kenapa pirang-pirang tanduran kasebut pungkasane ilang.

Jeneng tanduran liyane, saliyane sing wis kasebut yaiku: fesnillo, alfábega pangon, tanduran pengemis, jajaran, tamo kerajaan, tarraguilla, kemudi kerajaan ...

Yen sampeyan wis ndeleng alam, mesthine sampeyan bakal nemokake ayu banget. Lan supaya terus eksis, luwih becik ora disentuh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.