Diet grandiflora

Dietes grandiflora asalé saka Afrika Kidul.

Yen sampeyan seneng kembang sing apik lan eksotis, Aku manawa sampeyan bakal kasengsem ing patemon ing Diet grandiflora. Tanduran sing apik iki ora mung nghias lingkungan apa wae, nanging uga tahan banget lan gampang tuwuh. Apa maneh sing bisa dijaluk?

Ing artikel iki, kita bakal nerangake apa sayuran iki, apa ciri lan perawatan dhasar sing dibutuhake. temtunipun: Kabeh sampeyan kudu ngerti babagan Diet grandiflora.

Apa diet grandiflora?

Dietes grandiflora tahan banget

La Diet grandiflora Iki minangka tanduran kembang sing kalebu kulawarga iridaceae. Iki minangka jinis lily sing asale saka wilayah pesisir Afrika Kidul, utamane saka sisih wétan. Beda karo sedulure ing wilayah Mediterania, spesies iki mekar terus-terusan saka April nganti September. Kembang saka tanduran iki nggawe hubungane karo lili sing cetha banget, sanajan ukurane rada cilik, saengga ndadekake hawa liar sing diduweni semak. Kita bisa ujar manawa meh padha karo suket hias sing uga ngasilake kembang sing apik.

Wiwit asale saka Afrika kidul, ora nggumunake yen bisa ngidinke panas, kahanan garing lan kurang banyu (nalika wis ditetepake) lan malah frost banget, nganti sawetara. ugi, Iku adaptasi banget kanggo meh kabeh jinis lemah. Amarga iki minangka sayuran sing cepet tuwuh, mula becik digunakake ing kebon sing kurang perawatan lan lestari.

Katrangan lan panggunaan

Biasane las Panganan Dheweke duwe rimpang sing tuwuh semak sing mbukak lan entheng, padha karo banyu mancur. Biasane dhuwure antarane patang puluh nganti satus sentimeter lan duwe godhong tipis lan dawa bentuk pedhang. Saben batang tanduran iki nggawa sawetara tombol. Sanajan nyatane kembange mung sawetara dina, kembang anyar mbukak terus-terusan nalika musim ngembang.

Sampeyan kudu dikandhani kembang saka Diet grandiflora padha paling gedhe tekan sepuluh sentimeter. Padha kasusun saka total enem kelopak putih. Telu kasebut duwe garis kuning sing dadi panuntun nektar kanggo kupu lan tawon. Kajaba iku, padha duwe spanduk erect saka werna lilac alus.

Diet grandiflora
Artikel sing gegandhengan:
Temokake Dietes, tanduran kanthi kembang hiasan banget

Iku cukup umum kanggo bingung karo Iridium diet, amarga kembange padha banget, nanging rada cilik. Umume antarane enem nganti wolung sentimeter. Kajaba iku, sepal saka macem-macem iki luwih cendhek lan ora duwe titik. Ing kasus saka Diet bicolor, werna utama kuning pucet lan duwe telung titik coklat kanthi nada abang sing kontras. Kembang iki biasane duwe diameter antara limang nganti enem sentimeter lan sepale rampung ing titik lan duwe wangun bunder.

Babagan panggunaan sing diwenehake marang Diet grandiflora, iki ora mung ornamental. Tanduran iki digunakake kanthi wiyar, piyambak utawa ing perkebunan, kanggo makili spesies iklim Mediterania lan kanggo dekorasi kebon kerikil. Kajaba iku, thanks kanggo rhizomes dadi karakteristik saka Panganan, lagi nandur akeh kanggo ngiyataken lereng lan kontrol erosi.

Budidaya Dietes grandiflora

Dietes grandiflora luwih seneng ing srengenge lengkap

Yen kita seneng karo kembang iki lan kita mikir kanggo tuwuh dhewe, iku penting kanggo ngandhani dhéwé babagan perawatan sing dibutuhake. Inggih, ing Diet grandiflora Iku luwih milih kanggo dumunung ing panggonan karo srengenge lengkap. Kanthi cara iki bakal bisa mekar luwih akeh. Nanging, uga ngidinke iyub-iyub sebagean, nanging ora becik. Akibaté, kembangé bakal kurang spektakuler. Perlu dicathet yen sayuran iki cukup tahan kanggo penyakit lan hama, untunge.

Kanggo lemah, bisa dadi pasir, loamy utawa lempung. Apa sing kudu ana yaiku saluran banyu sing apik, sugih medium lan sawetara kelembapan, lan kemampuan kanggo tetep adhem. Sampeyan kudu ngandika sing tetanduran iki dheweke luwih seneng irigasi moderat lan rada jarak, apa-apa kanggo banjir bumi. Kaya ing pirang-pirang tanduran, luwih becik mbanyoni sethithik nanging luwih kerep tinimbang mbanyoni sepisan lan disiram banyu akeh.

Nalika nerangake bantuan ing Diet grandiflora karo produksi kembang, iku paling apik kanggo aplikasi pupuk ing pungkasan Maret. Yen bisa, kudu ngemot fosfor sing dhuwur. Kajaba iku, bakal luwih seneng ngembang tanduran iki yen kita uga mbusak batang kembang lawas lan godhong garing. Kanthi cara iki, kita bisa nyengkuyung ngembang maneh.

Ing cendhak, kondisi optimal kanggo Diet grandiflora Padha ing ngisor iki:

  • Lokasi: Srengenge lengkap minangka pilihan sing paling apik, nanging semi-iyub-iyub uga bisa ditindakake.
  • Suhu: Iku tolerates suhu nganti rolas derajat ngisor nol.
  • Lantai: Sandy, loamy utawa lempung. Sing penting yaiku drainase sing apik.
  • Irigasi: Spasi lan moderat.

Yen sampeyan seneng karo Diet grandiflora, Aku banget nyaranake sampeyan tuwuh ing omah, ing pot utawa ing taman. Iki minangka tanduran sing apik banget sing gampang dijaga, amarga minangka sayuran sing tahan banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.