Dishidia nummularia

Dishidia nummularia

Yen sampeyan pancen tresna banget karo tanduran gantung, salah sawijining tanduran sing bisa ana ing omah, lan ora bakal menehi akeh masalah, yaiku, tanpa mangu-mangu, Dishidia nummularia. Iki minangka tanduran sing gampang dipikolehi lan bakal menehi tampilan sing unik.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Dishidia nummularia, kayata asale, ciri khas apa, utawa rasa kepengin weruh, aja ragu-ragu ndeleng pandhuan sing wis disiapake kanggo sampeyan.

Ciri khas saka Dishidia nummularia

Karakteristik numchular Dischidia

Sumber: succulentavenue

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sampeyan kudu ngerti babagan Dishidia nummularia punika kalebu kulawarga succulents, sing wis menehi idea babagan gampang banget kanggo ngrampungake lan sawetara masalah sing bakal diwenehake. Biasane nampa jeneng liyane, kayata tanduran semut utawa tombol anggrek. Iki amarga ing papan dununge, sing umume ana ing Tiongkok lan India, yaiku sing dipilih kanggo 'ndhelikake' serangga lan uga ing kana mangan CO2 sing ngasilake tanduran. Nanging aja kuwatir, yen ana ing omah ora ateges sampeyan bakal nemoni masalah karo semut utawa serangga umume.

Wutah biasane alon, iku sampurna amarga ora prune terus supaya ora nyerang luwih akeh tinimbang prelu. Nduweni a godhong ijo lan bunder, kadang padha karo koin. Iki minangka daging lan katon ing gagang dawa sing digantung. Kajaba iku, ing musim kembang sampeyan bakal nemokake sawetara buket kembang putih. Dheweke ora "cantik" amarga katon lilin, nanging pancen narik kawigaten.

Nalika nerangake duwe Dishidia nummularia ing omah, pilihan sing paling umum yaiku supaya ora digantung; nanging bisa disimpen ing pot ing lemah, siji-sijine batang kasebut bakal tiba ing lemah.

Ngurus kanggo Dishidia nummularia

Ngrawat Nomchular Dischidia

Saiki sampeyan wis ngerti luwih akeh babagan Dishidia nummulariaWis wayahe ngerti babagan perawatan apa sing kudu dibutuhake kanggo njaga kahanan sing apik. Elinga yen akeh succulents mengko adaptasi karo kahanan, suhu, lsp. sing sampeyan lebokake, lan kanthi siji iki ora bakal beda, sanajan sampeyan kudu nyedhaki kabutuhane. Lan apa kuwi?

Lampu

Yen sampeyan ngelingi, Dishidia nummularia yaiku tanduran sing godhonge akeh. Lan iku tegese butuh akeh cahya. Mesthi wae, ora seneng cahya langsung, sanajan sampeyan bisa tahan nalika sampeyan ora nggawa sinar kasebut ing wayah sinar srengenge luwih akeh. Luwih becik golek papan sing nampa akeh cahya ora langsung lan pirang-pirang jam.

Trik kanggo ngerti manawa wis wareg utawa ora, sampeyan bakal sok dong mirsani ing batang kasebut. Yen wiwit duwe godhong kanthi pisah, lan katon dawa banget lan lemes, mula ora ana cahya. Owahana banjur delengen apa tanduran wiwit ngetokake godhong luwih akeh.

Temperatura

Habitat alami saka Dishidia nummularia Iklim iku panas, tegese sampeyan kudu nyediakake papan sing paling suhune mudhun kurang saka 15 derajat. Nyatane, dudu tanduran sing ngidini hawa adhem, lan ing mangsa adhem, kudu dijaga ing njero ruangan dilindhungi saka draf lan suhu sing mudhun.

Saiki, ora ateges ora butuh kelembapan. Beda karo; Dheweke seneng duwe asor sing dhuwur, mula sampeyan kudu nyemprot godhong paling ora sepisan seminggu lan malah menehi sepiring banyu lan watu supaya asor kasebut.

Irigasi

Saiki ayo guneman babagan irigasi Dishidia nummularia. Babagan pisanan sing kudu sampeyan ngerteni yaiku, minangka succulent sing apik, sampeyan meh ora butuh banyu. Iki tegese mung nalika sampeyan ngelingi yen lemah wis garing, mula sampeyan kudu menehi banyu, nanging ora butuh akeh.

Rekomendasi sampeyan supaya sampeyan menehi banyu, enteni nganti ngeculake banyu lan nyopot. Kanthi mangkono sampeyan bakal nyegah oyot bosok saka banyu sing isih ana.

Kajaba iku, lan minangka penasaran ing Dishidia nummularia, sampeyan kudu ngerti luwih seneng nyedhot banyu saka lingkungan, yaiku kanthi nyemprot, dadi yen sampeyan nindakake kaya asring, sampeyan malah ora kudu menehi banyu.

Lulus

Sajrone musim semi lan musim panas, ing Dishidia nummularia nduweni tataran tuwuh. Nanging, kaya sing wis diandharake sadurunge, tuwuh kanthi alon-alon. Karo a pupuk sing bisa sampeyan lakoni yaiku mbantu tetanduran supaya luwih cepet soko lan sok dong mirsani prabédan.

Lan sing arep digunakake? Sampeyan bisa nyoba salah siji tanduran ijo. Sampeyan kudu wis diencerke nganggo banyu lan, yen bisa, tambahake luwih sithik saka pabrike, supaya aja kakehan meksa.

Apa sampeyan bisa nambah pirang-pirang Dishidia nummularia?

Kanggo ngrampungake perawatan ing Dishidia nummularia sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan bisa ngalikan tanduran kanthi rong cara: kanthi ngethok utawa ngethok batang.

Ing kalorone kasus, sampeyan kudu nyelehake ing gelas utawa vas kanthi banyu lan ngenteni oyot katon. Mung yen sampeyan ndeleng manawa gedhe (biasane butuh sawetara minggu kanggo iki), sampeyan bisa nandur ing pot lan terus nikmati tanduran kasebut.

Sampeyan uga bisa ngatasi wiji kasebut, amarga yen ngembang wis rampung, sampeyan bakal duwe winih tanduran.

Curiosities

Curiosities Dischidia nummularia

Kaya sing wis dakkandhani sadurunge, ing Dishidia nummularia Asale saka China lan India. Nanging, sing sampeyan ora ngerti yaiku tanduran epifit. Sampeyan ora ngerti apa tegese? Yaiku a tanduran sing urip ing tanduran utawa wit liyane lan dipasang dening oyod aerial kanggo urip, lan ing sawetara kasus malah panganan sayuran kasebut.

Kajaba iku, dina iki dadi salah sawijining tanduran sing paling misuwur ing Pinterest. Ana semangat sing nyata lan akeh desainer interior lan dekorasi sing digunakake ing proyek kasebut.

Apa sampeyan wani ngurus a Dishidia nummularia? Kaya sing sampeyan ngerteni, gampang banget lan meh ora mbutuhake wektu. Ditambahake manawa ora gampang dheweke mati. Dadi, apa sampeyan ora nyoba?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.