Snake Tree (Radermachera sinica)

Kembang wit ula iku putih

Gambar - Wikimedia / Tatters

Ana tanduran sing duwe jeneng umum sing bisa uga bisa nolak, nanging nalika sampeyan nemokake apa sing ana ing mburine, nalika sampeyan ndeleng keindahan spesies kasebut, bisa uga sampeyan pengin menehi ing omah utawa kebon. Iki biasane kedadeyan karo dracaena.

Sanajan ora tahan kadhemen, asring dibudidayakake minangka kebon omah amarga bisa adaptasi kanthi kondisine, sanajan kudu dipikirake yen umume bisa ngluwihi enem meter.

Asal lan ciri

Tampilan wit ula diwasa

Gambar - Flickr / Tony Rodd

Protagonis kita minangka wit sing mesthi ijo, yaiku tetep ijo sanajan godhonge tuwuh kaya tunas anyar, asli saka China, Taiwan, Bhutan, India, Burma lan Vietnam. Jeneng ilmiah yaiku Radermachera sinica, lan misuwur kanthi sebutan wit ula, wit ula utawa radermachera.

Ing habitat kasebut dhuwure 30 meter, nanging yen ditanduri biasane ora ngluwihi 8 meter. Batange bisa kenthel nganti diameter sak meter. Makutha jembar, meh parasolate, dibentuk kanthi godhong bi utawa tripinnate dawane 20 nganti 70cm lan ambane 15-25cm, ngelawan, kabeh lan petiolate, kanthi warna ijo peteng sing mengkilap.

Kembang kasebut diklompokaké ing terminal utawa sisi tambahan, kuning, kanthi kalung bentuk lonceng ukurane udakara 7cm. Woh iki minangka kapsul dehiscent sing rampung diwasa nganti musim gugur.

Apa sing dadi perhatiane?

Tampilan godhong wit ula

Gambar - Flickr / Alas lan Kim Starr

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

iklim

Penting nalika sampeyan tuku tanduran utawa wiji kanggo ngerti manawa bisa urip kanthi apik ing iklim sing ana ing wilayah kasebut, amarga yen ora, sampeyan kudu nandur ing njero ruangan ... utawa milih liyane. Ing babagan wit ula, sanajan bisa uga dianggep cocog kanggo sing duwe suhu sedheng (ora muspra, ing China, kayata umume ana frosts ing pirang-pirang wilayah ing negara kasebut saben taun), kasunyatane yaiku sing iku kalebu spesies tropis.

Iki tegese supaya bisa tuwuh ing njaba ruangan, suhu kudu dijaga ndhuwur, paling ora 5ºC, lan sanajan luwih becik 18ºC. Saiki yen mudhun nganti 0 derajat, bakal tahan, nanging bisa uga ilang sawetara godhong.

Bumi

  • Pot kembang: nggunakake medium sing tuwuh universal (didol Kene).
  • Taman: tuwuh ing lemah sing subur, kanthi saluran sing apik.

Irigasi

Yaiku wit sing perlu mbanyoni asring, utamane ing musim panas nalika lingkungan luwih garing lan luwih anget. Nanging, ing mangsa adhem, sampeyan kudu nyoba ora menehi banyu akeh banget, amarga landasan utawa lemah bakal luwih suwe garing lan, ing Kajaba iku, laju tuwuh luwih alon dadi ora butuh akeh.

Supaya ora ana masalah, aku saranake mriksa asor lemah sadurunge disiram, kanthi meteran asor digital (didol Ora ditemokake produk) utawa kanthi metode analog klasik, yaiku nyisipake tongkat kayu (yen nalika dicabut metu kanthi akeh lemah sing adhep, ora prelu disiram).

Nanging, yen sampeyan ora mangu, sampeyan kudu ngerti manawa, rata-rata butuh udakara 3 irigasi seminggu ing mangsa panas, lan 1-2 / minggu suwene taun. Yen wis diwenehi ing pot, sampeyan bisa nyelehake piring ing sangisore, nanging sampeyan kudu eling yen ngilangi banyu sing luwih gedhe 20 menit sawise disiram.

Pelanggan

Kompos, pupuk sing cocog kanggo tanduran

Banyu penting banget karo pasokan pupuk rutin. Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas (Sampeyan bisa nganti wiwitan musim gugur yen sampeyan urip ing iklim sing entheng utawa tanpa es) sampeyan kudu mbayar mulsa, kompos, utawa liya-liyane produk organik. Sampeyan mung kudu eling yen diwenehi ing pot, sampeyan kudu nggunakake pupuk cair, kaya sing adol Kene, nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Sampeyan uga bisa nggunakake pupuk kimia, nanging kanthi mempertimbangkan risiko keracunan, kanggo lingkungan lan kanggo manungsa, mula ora disaranake.

Multiplikasi

Wit ula mundhak akeh wiji ing musim semi lan stek ing mangsa panas. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Supaya bisa germin sampeyan kudu nyebar ing wiji (kaya nampan sing didol Kene), isi karo landasan universal sing tuwuh, lan pasang maksimal 2 wiji ing saben soket utawa pot. Banjur, banyu, lan lebokake ing njaba, ing semi-shade.

Yen kabeh bisa mlaku kanthi apik, mula bakal germinal udakara 15 dina.

Motong

Ing awal utawa pungkasan musim panas, potong cabang udakara 30-35cm, empregnate pangkalan nganggo oyot krasan lan tanduran ing pot nganggo vermikulit (didol Kene) sadurunge disiram.

Artikel sing gegandhengan:
Agen rooting krasan paling apik kanggo potongan

Nyelehake pot ing njaba, kanthi semi-shade, bakal ngetokake oyot dhewe sawise udakara sewulan.

Pruning

Tenan ora butuh, nanging luwih becik mbusak cabang sing garing, lara, utawa ringkih ing pungkasan mangsa salju.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi.

Rustitasitas

Nolak nganti 0 derajat, nanging luwih milih iklim tropis sing anget.

Tampilan wit ula

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Apa sing sampeyan pikirake babagan wit ula?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.