Kembang langit (Duranta erecta)

kembang wungu digantung ing cabang grumbul

La Duranta ngadeg uga dikenal minangka kembang langit, Iki minangka tanduran sing kalebu kulawarga Verbenaceae, sing duwe udakara 20 spesies semak khas. Tanduran iki asale saka wilayah tropis sing ditemokake ing Amerika.

Spesies semak iki cocok kanggo dekorasi taman, amarga tanduran hias.

Fitur

grumbulan raksasa sing ana ing ngarep omah

La Duranta ngadeg Iki minangka tanduran tahan lama sing kalebu spesies semak, kanthi kembang sing apik banget kanthi nada bluish, perangan cabang sing paling kenthel biasane ditutupi eri. Iki minangka tanduran sing duwe macem-macem bentuk, Dhuwure antara 2 lan 5 meter, makutha biasane gedhe lan ora teratur kanthi sawetara cabang kanthi bentuk persegi lan gagang kasar.

Godhonge tahan banget sanajan rada sederhana lan bentuke elips. Dene ukurane, umume biasane dawane rong sentimeter banjur malih saya akumulasi. Masing-masing kanthi ngelawan, njaga wates sing rada serrated.

Nalika ngembang, racemes gedhe karo kembang axillary utawa ing prabédan terminal ditampilake sing diprodhuksi akeh. Proses kembang biasane kedadeyan ing tanggal kaping pisanan Mei nganti tekane musim gugur. Kembang cilik banget, ukurane mung maksimal rong sentimeter kanthi warna ungu. Kaya biasane njaga bentuk sing murup lan uga duwe aroma wangi sing nyenengake.

Sawise ngembang woh-wohan cilik diwenehiIki biasane kedadeyan ing musim gugur lan musim salju. Woh-wohan iki ukurane cilik lan bentuke gedhe. Werna biasane antara oranye lan kuning, ukurane padha karo cah ayu, menehi tanduran hiasan sing luwih gedhe tinimbang biasane.

Tuwuh lan ngrawat erecta Duranta

Proses panyebaran utawa perkalian tanduran iki biasane ana rong cara, yaiku kanggo stek lan wiji.

Motong

Cara iki dianjurake kanggo ditrapake ing musim semi utawa musim panas. Sajrone proses, biasane digunakake hormon kanggo rooting, amarga gaweane luwih gampang. Penting, sajrone tahap pertama panyebaran kanthi potongan, rampung ing sangisore shade, ing lingkungan sing luwih apik kanthi ventilasi lan kanthi cahya sing apik.

Bibit

Penting, yen wiji kasebut resik lan sithik nganggo gelas alus lan alus. Lemah mesthi rada mendhung lan sadurunge, kudu dicampur karo udakara 20% mineral sing duwe struktur laminar, kayata vermikulit.

Lantai

Es penting supaya bisa saluran kanthi bener, ing Duranta ngadeg a bisa dicocogake karo macem-macem jinis medan.

Lampu

Es Penting, tanduran kasebut ana ing papan sing ditemoni srengenge kanggo tuwuh lan kasarasan sing luwih apik.

Irigasi

Tanduran iki ora mbutuhake banyu akeh, mula penting mung disiram supaya lemah tetep lembab.

Pruning

Yen tanduran saya gedhe, spines uga saya gedhe penting nggunakake alat sing bener kanggo prune lan uga nyopot cabang sing garing.

Pupuk

Bisa rampung nggunakake jinis pupuk jinis granular, luwih becik, aplikasi sing alon.

Nggunakake

cabang elongated karo kembang ungu

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ing Sajrone ngadeg minangka tanduran sing cukup pamer sing biasane digunakake minangka hiasan. Ing kebon bisa diselehake kanthi rong cara, sing pertama nggawe pager lan sing nomer loro kanthi sederhana bisa diselehake kanthi individu utawa klompok thanks kanggo bantalan sing dibunderaké. Uga bisa diselehake ing pot sing cukup gedhe minangka kanggo nyelehake ing teras.

Wabah lan penyakit

Salah sawijining kaluwihan spesies shrub iki yaiku umume ora kena pengaruh serangan hama sing bisa nyebabake kerusakan serius. Siji-sijine sing kudu diwaspadai yaiku jumlah banyu sing ditrapake nalika mbanyoni, sing penting ora kakehan, amarga bisa nyebabake bosok.

Sanajan minangka tanduran sing apik sing ngisi ruang ing endi diselehake warna, iki a tanduran beracun, dadi disaranake supaya aja nganti tekan bocah lan uga saka kewan kewan, lan ing kahanan apa wae kudu dikonsumsi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ORIETTA ngandika

    Dalang duranta padha karo Tala sing diarani putih? utawa katon padha wae?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Orietta.

      Ya padha wae.

      Matur suwun!