echeveria laui

Tampilan lauche Echeveria

Echeveria laui // Gambar - Wikimedia / Salicna

Ora ana sangsi manawa salah sawijining succulents paling ayu, luwih-luwih yen sampeyan ngurus kanthi becik, yaiku echeveria laui, tanduran sing asale saka Oaxaca, Meksiko, lan anakan ing lereng gunung.

Sukulen iki minangka salah sawijining sing paling angel diopeni, amarga duwe sawetara keanehan sing, yen sampeyan ora ati-ati, bisa ngilangi. Nanging ing kene sampeyan bisa nemokake perawatan kasebut echeveria laui dadi ora ana sing kelakon.

Ciri khas saka echeveria laui

Lau Echeveria minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Roland zh

De la echeveria laui sampeyan kudu ngerti manawa minangka succulent sing kaancam bakal punah, ing habitat alami. Amarga kewan (amarga kewan mangan), angin lan, ing ndhuwur kabeh, kasunyatan manawa akeh sing nglumpukake kanggo didol, sawetara tanduran iki isih kalebu alam lan mula dianggep penting banget kanggo ngrawat spesimen sing ana.

Sukulen ditondoi kanthi duwe sawetara godhong, bunder lan lemel, ditutupi semprotan. Iki minangka lapisan putih sing nutupi meh kabeh tanduran lan bisa digunakake kanthi macem-macem cara: minangka antibiotik, tabir surya, obat anti serangga, anti banyu ... Tujuane yaiku supaya tanduran ora kelangan kelembapan, saliyane ngindhari kobongan disebabake srengenge utawa njaga serangga.

Umumé, sing echeveria laui Ukurane bisa nganti 15 sentimeter lan dhiameter kaping pindho, tegese 30 cm.

Saka wektu kanggo wektu, lan yen sampeyan cukup beruntung kanggo menehi perawatan sing apik, siji utawa loro batang bakal wiwit tuwuh. Ukurane bisa udakara antara 6 lan 20 cm, nanging dudu dhuwure amarga, sawise sawetara sentimeter, batang kasebut bakal tiba amarga bobote. Iki bakal duwe godhong sithik (antara 5 lan 7 saka 11 nganti 20mm) lan uga bakal dipungkasi sawetara kembang cantik sing bakal dadi jambon. Ya, sampeyan duwe succulent sing bakal menehi kembang.

Ngurus kanggo echeveria laui

Echeveria laui minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Jim Evans

Sampeyan wis ngerti succulent iki dadi luwih apik, nanging supaya tetep ing omah lan nyedhiyakake papan sing apik kanggo dikembangake (kanthi cara iki, bisa tuwuh kanthi alon) sampeyan kudu menehi perawatan sing dibutuhake. Lan apa kuwi? Ing ngisor iki:

Lokasi

Papan dununge echeveria laui iku bakal gumantung ing papan dununge. Umume, papan sing paling apik yaiku srengenge kebak, nanging yen sampeyan manggon ing wilayah sing panas banget, kadang luwih becik diselehake ing semi-shade supaya godhonge ora lara.

Lan iku, sanajan pruin nglindhungi, yen gagal, sampeyan bisa nemokake manawa tanduran ngobong utawa ilang kekandelan sing nduweni ciri khas.

Temperatura

La echeveria laui iku tanduran tahan banget; dadi luwih tahan panas kanthi gampang. Saiki, ing mangsa adhem, sanajan bisa tahan adhem, frost bisa nyebabake, mula yen adhem banget ing panggonane sampeyan (kita ngomong babagan suhu sing mudhun kurang saka 5 derajat) luwih becik dilindhungi sajrone wulan kasebut. ing endi suhune mudhun banget.

Bumi

Apa sampeyan ngerti manawa succulent iki seneng karo lemah sing miskin? Dadi ngono. Sampeyan ora prelu nyedhiyakake nutrisi sing akeh, amarga ora butuh. Ora ateges sampeyan kudu nandur kanthi ora sengaja, nanging kanthi substrat sing dicampur karo kerikil, bisa luwih saka cukup kanggo ngrasakake kepenak.

Pot kembang

Ing babagan pot kembang, disaranake sijine sing amba ing kana. Tuwuh alon, sampeyan ora bakal nemoni masalah yen sampeyan kudu ngowahi ing wektu sing cendhak, kosok baline, sampeyan bakal tetep suwene 2-3 taun lan ing wektu sing padha menehi cukup ruangan ngrembaka.

echeveria laui kembang

Irigasi

Iki minangka salah sawijining perawatan sing paling penting kanggo echeveria laui, lan uga sing nggawe kesalahan paling gedhe. Lan apa iki succulent ora ngidinke banyu sing kakehan. Luwih apik banget, ing antarane banyu sing disiram siji liyane, lemah sampeyan garing kabeh.

Kajaba iku, ora cocog yen diwenehi sajian cilik ing sangisore banyu sing diklumpukake, kajaba sampeyan kosong 10 menit sawise disiram, amarga iki bakal ndadekake bumi mesthi udan.

Umume, siji mbanyoni seminggu ing mangsa panas (kajaba yen panas banget, bisa uga rong minggu), lan siji saben rong minggu utawa wulan ing mangsa adhem bakal cukup.

Mesthi wae, banyu nalika sampeyan pour, coba aja ndemek godhong amarga, yen mung ana siji-sijine sing sampeyan entuk yaiku sampah sing ilang lan sampeyan bakal nemoni masalah gedhe.

Kanggo nyegah tanduran ora kena kontak karo banyu irigasi, sing ditindakake akeh yaiku nyelehake lapisan watu supaya bisa dadi "kasur".

Pruning

Sukulen iki dudu tanduran sing butuh pruning, sanajan sampeyan kudu mbutuhake wektu copot godhong garing, utamane dhasar, kanggo nyegah kelembapan ing antarane.

Wabah lan penyakit

Sampeyan kudu ati-ati amarga ana rong hama sing bisa mateni succulent iki: aphids lan cottony mealybug (Iki nyerang oyot lan batang).

Umume, umume katon umum yen ana ing papan sing kurang cahya lan ventilasi.

Yen kedadeyan kasebut, luwih becik ngobati produk tartamtu saka hama kasebut supaya bisa ngilangi sanalika bisa. Malah dianjurake kanggo ngganti landasan kanggo nyoba ngresiki oyot "kewan omo" kasebut, lan sawise sawetara dina pasang langsung ing srengenge kanggo ndeleng manawa pulih.

Multiplikasi

Yen sampeyan wis duwe echeveria laui cukup gedhe, sampeyan bisa uga mikir apa bakal bisa nambah. Ya, ya bisa, kanthi wiji lan godhong dhewe. Iki kudu diselehake ing antarane serbet lembab kanggo nyengkuyung pangembangan oyot nanging uga ngidini nandur kanthi langsung.

Nanging, butuh wektu suwe kanggo tuwuh, lan kadang sampeyan kudu sabar kanggo nggayuh.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing echeveria laui Iki minangka salah sawijining succulents sing paling apik sing bisa diduweni, nanging uga tuwuh alon-alon lan sawetara kekhasan sing dijaga. Apa sampeyan duwe ing omah? Apa sampeyan duwe ragu babagan carane ngurus? Kandhani lan kita bakal nyoba mbantu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Homer Jaimes ngandika

    Artikel pendidikan kaya iki migunani banget kanggo kita sing seneng succulents lan tanduran umume.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget Homero Jaimes sing wis ngunjungi kita lan menehi komentar. Salam.