Pink willowweed (Epilobium roseum)

kembang terbuka saka tanduran Epilobium roseum putih

Epilobium minangka salah sawijining jinis tanduran vegetasi taunan udakara 200 spesies udakara duwe kembang kanthi papat kelopak lan macem-macem warna kayata abang, jambon, oranye lan kuning.

Kalebet kulawarga Onagraceae sing asale saka wilayah sub-arktik lan sedheng, tuwuh ing pinggir lepen lan lepen gunung sing dhuwur. Iki diterangake dening ahli botani Swedia Carlos Linneo sing umume ngarani sayuran minangka godhong sulih lan mbalikke kanthi bentuk lanceolate utawa ovate.

Fitur

gambar nutup kembang Epumobium roseum sing warnane putih

Genus Epilobium roseum iku nyebar ing saindenging Eropa kanthi cara liar, utamane ing wilayah Hongaria, tilas Yugoslavia, Rusia lan Rumania, ing endi laladane nduweni kandungan silika lan humus sing akeh supaya wiji bisa germin lan berkembang kanthi cepet.

Woh-wohan kasebut nduweni wadhah sing dawa lan bentuke silinder njaga wiji ing njero ditutupi kembang alus sutra sing bisa disebar. Dheweke ngamati sawetara kulawarga sing nganggep suket ing kebon lan panganan kanggo larva Lepidoptera kayata moth tikus lan gothoth.

Komposisine ing kabeh spesies, misuwur banget karo anané myricetol, quercetol lan flavonoid, sing asale saka kenferol kanthi kekuwatan anti-inflamasi sing dhuwur. Ing saiki pektin, lendir, lenga ethereal, uyah organik, asale saka asam galat lan tanik, sing bebarengan nawakake dhukungan kanggo lingkungan lan manungsa.

Epilobium roseum minangka ramuan abadi sing mekar nalika musim gugur, kanthi tunas kekuningan utawa abang sing nemplek ing gagang, sing cabang jejeg ing sisih ndhuwur, kanthi godhong sing ditandhani vena sekunder lan braket rambut kelenjar.

Kuncup kembang iki ellipsoidal lan jambon utawa putih kanthi wiji coklat sing kedadeyan saka wulan Juli nganti Agustus.

Dikenal minangka  Waterweed banyu jambon lan ana rong jinis sing diarani Epilobium hirsutum utawa St. Anthony's Grass lan Epilobium angustifolium utawa Forest Epilobium, sing kembang ungu sing apik dihiasi gunung lan grumbul.

Nggunakake

Nganti saiki, dianjurake supaya tunas sing lembut dimasak lan dikonsumsi kaya asparagus, nanging ora dihargai minangka tanduran obat, saiki sampeyan bisa nggunakake akeh.

Kanggo nyegah flu, watuk lan panandhang asma. Kasunyatane, Badan Obat Eropa (EMA) menehi sertifikasi kanggo ngatasi rasa ora nyaman babagan pipis sing ana gandhengane karo hiperplasia jinak kanker prostat lan kandung kemih.

Kanthi mangkono digunakake kanggo perawatan gastroenteritisKajaba iku, agensi sing padha nuduhake kagunaane minangka astringen, antioksidan lan antibakteri, kanggo ngobati ulkus lan luka kulit. Uga ing kasus gingivitis, pharyngitis utawa stomatitis, gargle utawa mbilas teh iku efektif.

Nang pasar godhong, kembang lan batang sing wis dikeringake wis dikomersialisasi kanggo infus, nanging sampeyan kudu ati-ati yen sampeyan wanita lan curiga meteng, sampeyan nyusoni, sampeyan duwe terapi hormon kontrasepsi utawa alergi marang sayuran, nandhang masalah pembekuan amarga dikontaminasi.

Yen ora, disaranake sampeyan njupuk ekstrak, konsentrat cair utawa kapsul kaping pindho saben dina nalika weteng kosong lan sadurunge turu, sampeyan bakal weruh asil kasebut sajrone seminggu. Sanajan mupangate aktif, tanduran kasebut isih durung dimanfaatake.

Budaya

kembang cilik Epumobium roseum putih sing ditemokake ing antarane godhong ijo

Kita ngelingake sampeyan supaya sampeyan kudu ngethok yen perlu nganti setengah dhuwure supaya ora ngrusak, mula sampeyan bakal tuwuh maneh lan bisa urip maneh.

Ing mangsa panas sampeyan kudu nyiram tanduran iki kanthi rutin lan supaya ora garing. Priksa manawa paling ora ana siji oyot cilik sing dibentukKanthi cara iki sampeyan bakal bisa nandur langsung lan ndeleng kepiye woh-wohane ditrapake bertahun-tahun.

Iki kebal saka kadhemen, tahan suhu nganti rong puluh derajat ing ngisor nol lan tuwuh ing rimpang.

Yen gulma sing ngganggu muncul ing kebon sampeyan, coba fumigasi kanthi konsentrasi adhedhasar glyphosate, herbisida organik kanggo panen spektrum sing godhonge nalika ditempelake ing godhong langsung ngilangake spesies invasi, ngontrol reproduksi kanthi nyegah supaya rusak lan sampeyan kolaborasi karo alam kanthi mulihake papan dununge.

Yen sampeyan bakal nggunakake obat ing omah, konsultasi dhokter sadurunge, supaya sampeyan bisa nyegah akibat sing apik lan kudu ngati-ati, aja nganti tekan bocah lan aja nganti ngluwihi dosis sing wis ditemtokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.