Ceibo (Erythrina crista-galli)

Kembang kembang Erythrina crista-galli abang

La Erythrina crista-galli Wit iki minangka wit sing asale tropis lan katon, nanging jebule pancen apik banget kanggo taman kanthi iklim sing anget lan sedheng. Kembang sing aneh yaiku abang koral sing megah, lan gelas parasol sing menehi iyub-iyub sing nyenengake, apamaneh gampang budidaya, kudu dipikirake.

Lan, sanajan duwe eri lan butuh papan, minangka tanduran sing bisa ditoleransi pruning. Kajaba iku, amarga ora mbutuhake pangopènan, mula gampang kanggo sampeyan nikmati kaendahan kembang, godhong ... lan pungkasane, kabeh tanduran 🙂. Sabanjure aku aturake marang kowe.

Asal lan ciri

Ceibo minangka wit asale tropis

Protagonis kita yaiku wit godhong autochthonous saka sisih lor-wétan lan tengah-tengah Argentina, sisih wétan Bolivia, kidul Brasil, Paraguay lan Uruguay kalebu genus Erythrina. Iki minangka wit nasional ing negara pungkasan lan Argentina. Umum dikenal kanthi jeneng wit karang, bucaré, ceibo, cachimbo, kembang koral, pico de gallo, kacang pinus Kuba Prancis, sananduva, seibo utawa galito.

Ndhuwur dhuwur antara 5 lan 10 meter, jarang tekan 20 meter. Sistem oyot kasebut kasusun saka taproot dawane udakara 60cm sing nggawe hubungan simbiosis karo bakteri, sing tanggung jawab kanggo nggampangake panyerepan nitrogen sing banjur ditetepake ing lemah, lan oyot sing dawa nganti horizontal sawetara meter.

Batang kasebut nyiksa, yaiku, ora tuwuh terus, nanging cenderung lan kaya "eses". Makutha kasebut digawe saka cabang eri, sing tuwuh kanthi bentuk makutha sing bentuke kurang luwih bunder. Kembang kasebut diklumpukake ing kembang kembang kanthi warna abang, lan bakal thukul nalika musim semi. Woh iki legume udakara 20cm, wernane coklat tuwa lan ana ing njeron wiji coklat silinder.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

Lokasi

Ceibo minangka wit sing kudu njaba, ing srengenge kebak. Kaya sing wis diandharake sadurunge, butuh ruang supaya bisa berkembang kanthi normal, mula luwih becik ditandur kanthi jarak minimal 4-5 meter saka pipa, tembok lan liya-liyane.

Bumi

Sampeyan bakal gumantung ing lokasi sampeyan:

  • Taman: thukul ing lemah sing subur, lemes banget.
  • Pot kembang: isi medium utawa mulsa sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite. Nanging ati-ati, penting banget wadhah kasebut duwe bolongan kanggo saluran pembuangan lan ditransplantasikan saben 2 utawa 3 taun; Sanajan mangkono, kudu dielingi manawa tanduran minangka, cepet utawa mengko, kudu ditandur ing lemah amarga ora bisa urip ing pot.

Irigasi

Tampilan wit kembang karang diwasa

Gambar - Wikimedia / Pablo-flores

Frekuensi irigasi bakal beda-beda gumantung saka taun: ing mangsa panas udakara udakara 3-4 irigasi minggon, lan sisane taun wiwit 1 nganti 2 seminggu. Gunakake banyu udan utawa banyu jeruk nipis sabisa, lan aja udan godhong utawa kembang, yen ora bisa ngobong lan / utawa bosok.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas sampeyan bakal seneng nampa sawetara kompos organik saben 10 utawa 15 dina: kompos, guano, mulsa, abu kayu, panganan balung (didol Kene), lsp.

Artikel sing gegandhengan:
5 pupuk krasan kanggo tanduran

Multiplikasi

La Erythrina crista-galli multiply dening wiji lan stek ing spring. Ayo ndeleng carane langkah demi langkah:

Bibit

Kaya ing ngisor iki:

  1. Pisanan, lebokake ing gelas banyu sajrone 24 jam. Dina sabanjuré, buwang sing wis ngambang amarga umume ora bakal germin.
  2. Banjur isi pot nganggo medium lan banyu sing tuwuh universal.
  3. Sabanjure, wenehake wiji ing ndhuwur, supaya ora tumpukan. Sejatine, nyatane, yen pot udakara 20cm, sijine maksimal telung wiji, dipisahake siji lan sijine.
  4. Sabanjure, taburi tembaga utawa belerang. Iki bakal nyegah wiji supaya ora rusak dening jamur.
  5. Pungkasan, tutup nganggo lapisan substrat tipis, banyu maneh banjur lebokake semen ing njaba, ing semi-shade.

Yen kabeh apik, bakal germinal udakara rong minggu.

Motong

Iki minangka cara paling cepet lan paling efisien kanggo entuk spesimen anyar, kanthi cara iki bakal luwih cilik, lan kurang semangat, tinimbang sing diduweni saka winih. Kanggo iki, sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngethok cabang kayu semi-atos sing dawane udakara 40cm, nggawe impregnate dhasar kanthi hormon rooting (luwih disenengi cairan, kaya sing adol Kene, amarga kontak karo pemotongan luwih dawa tinimbang sing bubuk), lan pungkasane ditandur ing pot con vermikulit.

Nyelehake pot ing njaba, kanthi semi-shade, bakal menehi oyot sawise udakara sewulan.

Rustitasitas

Wit iku wit kanggo iklim sing anget utawa anget. Nolak nganti -7ºC, nanging mung yen wis diwasa lan mung yen isih frost suwene.

Apa gunane diwenehi?

Kembang karang abang lan penasaran

Gambar - Flickr / jacilluch

Ornamental

Ditandur minangka spesimen sing terisolasi, minangka tanduran sing megah, sing menehi shade apik lan bakal apik saben musim semi.

Madera

Sanajan ringkih, keropos lan ora awet banget, digunakake kanggo nggawe cetakan.

Apa sampeyan mikir babagan Erythrina crista-galli?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nicolás ngandika

    Info apik banget, aku seneng ceibo abang nanging sedulurku sing jambon sing nggumun aku hehe😎👌

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nicolas.

      Kita seneng ngerti yen sampeyan wis nemokake informasi sing diwenehake kanthi apik 🙂

      Greetings.

  2.   Edu ngandika

    Halo! Aku nggawa pirang-pirang kembang ceibo sing ditemokake ing lantai taman, mikir yen wiji-wiji ing njero ditandur. Apa kuciwane lan kepiye banget! haha! Pitakonane: Ing endi wiji ceibo kudu dipriksa maneh yen aku golek tanduran? Aku wis ngurmati komentar lan saran. Cathetan apik banget. Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Edu.

      Aja padha sumelang. Deleng, wiji ceibo ana ing sajroning jinis legum, memanjang, kanthi bentuk lengkungan lan coklat nalika diwasa 🙂

      Greetings.