Erucoides diplotaxis

Erucoides diplotaxis

Dina iki kita bakal ngrembug babagan tanduran sing lumrahe ditemokake ing lapangan Murcia ing tingkat medium lan sedheng. Babagan radish. Jeneng ilmiah yaiku Erucoides diplotaxis lan dikenal kanthi jeneng umum liyane minangka ulat pinggiran. Tanduran iki kanthi ukuran ora amba banget lan luwih disenengi warna putih sing nutupi lemah sawah nalika musim semi.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan ciri-cirine, ing endi sampeyan bisa nemokake lan cara ngrampungake yen sampeyan pengin menehi ing kebon.

Karakteristik utama

Detil erucoides Dipltaxis

Minangka ramuan taunan sing, ing kahanan sing paling apik bisa tuwuh nganti udakara 80 cm. Batang kasebut tegak lan ditutupi rambut sing cekak. Jumlah rambut sing padhet iki menehi tekstur alus sing bisa ditrima. Godhong kasebut kalebu pinnatifid nganti jinis pinnatipartite. Lobane elips utawa oblong.

Nalika mekar, kita temokake kanthi 4 kelopak dawa lan putih 1 cm. Nalika garing, dheweke entuk nada murni. Iki bakal menehi warna anyar nalika kembang dadi garing lan garing sawise musim ngembang. Dene woh-wohan kasebut, kalebu jinis silique lan bentuke dawa. Biasane udakara 4 cm.

Biasane dianggep ganja dening pertanian. Kanthi tuwuh kanthi alami ing pategalan, dheweke njupuk kauntungan saka nutrisi sing dibuwang ing proses tetanen. Nalika tanduran iki tuwuh ing sacedhake taneman, kudu diilangi supaya ora nyolong nutrisi lan nyerang lemah sethithik. Nduwe kekuwatan ekspansi sing cukup gedhe.

Wektu mekar yaiku ing pungkasan mangsa salju lan awal musim semi. Suhu sing luwih dhuwur milih pangembangane lan kembang bakal tahan nganti pungkasan musim panas. Kembang kasebut minangka hermaphrodite, actinomorphic, lan tetrameric. Sanajan kembang biasane ana ing musim kasebut, yen ana udan deres lan suhu sing nyenengake, bisa mekar kapan wae taun. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa dianggep minangka gulma, amarga ora mbutuhake akeh kahanan supaya bisa multiply.

Habitat lan distribusi

Kembang lobak cilik

Tanduran iki kalebu spesies Mediterania lan bisa ditemokake nyebar. Wilayah sing paling langka ing Semenanjung yaiku ing sisih lor-kulon lan ing Portugal. Iki minangka tanduran sing asring manggon ing papan kosong, pinggir dalan lan uga ing tanduran minangka suket.

Semenanjung Iberia ora mung siji-sijine distribusi. Kita uga bisa nemokake ing saindenging wilayah Mediterania Eropa ing endi suhu sing luwih dhuwur ing spring ngidini nyebar liwat kebon, padang rumput, lingkungan pedesaan, pinggir dalan lan talang.. Iki dudu tanduran sing populer banget ing kebon., sanajan ana wong sing pengin dadi kebon latar mburi. Ing perawatane ora angel dijaga, amarga sanajan ing sawetara wilayah dianggep tanduran invasi kanthi kapasitas reproduksi sing dhuwur.

Iki kalebu spesies sing cukup umum ing kebon. Malah bisa ditemokake mekar ing saindhenging taun yen kahanan kasebut ngidini. Dheweke umume ana ing kebon sing dibudidayakake lan kabeh dalan sing ditemokake wernane putih. Wiji kasebut bisa germin ing kahanan sing kurang apik. Contone, sanajan ana ing tanggul sing akeh banget, ing endi meh ora ana banyu lan mung akumulasi ing limpasan, banyu bisa tuwuh. Cara reproduksi kanggo ngembang kanthi cepet yaiku mung tanduran. Tanduran iki dawane kurang saka 5 cm, ngupayakake bisa menehi kembang kanthi sawetara nutrisi sing ana banjur ngasilake woh kanthi sawetara wiji. Sawise rampung, spesimen liyane bakal reproduksi kanthi luwih cepet nganti koloni kabeh wilayah kasebut.

Kabutuhan ing Erucoides diplotaxis

Kembang lobak

Kaya sing wis kasebut sadurunge, dudu tanduran sing populer banget ing kebon, nanging ana wong sing pengin menehi dekorasi jubin kanthi warna putih. Salah sawijining kaluwihan saka nggunakake tanduran iki kanggo taman yaiku kita ora kudu ngurus akeh. Penting banget kanggo wong-wong sing pengin duwe kebon sing apik nanging ora duwe akeh wektu kanggo ngaturake taman kasebut. Sing paling normal yaiku yen nandur sawetara, pungkasane kita bakal duwe kebon kebak Erucoides diplotaxis, yen kondisine luwih apik.

Kaya sing wis dingerteni, dheweke ora nuntut lemah lan lemah kanthi pH asam, netral lan alkalin sing bisa dikembangake. Sisih lemah bakal tuwuh kanthi kuat ing dhukungan kanthi tekstur pasir, loamy lan lempung. Kabeh iki ora bakal menehi masalah apa-apa kanggo tanduran utawa bedane gedhe. Lemah bisa digawe lembab sing umume ora nyebabake masalah.

Mula, biasane cukup yen udan ing mangsa adhem mesthi ora ngombe. Oalah, dheweke bisa urip ing tanggul sing ora apik, mesthine bakal bisa urip kanthi apik ing kebon sampeyan. Yen ndeleng manawa udan arang banget lan tekane kahanan mangsa garing, kita bisa nyiram kanthi cukup kanggo njaga asor ing lemah.

Babagan dununge, minangka tanduran sing kudu srengenge kebak. Yen dilebokake ing semi-shade, bisa urip kanthi apik, nanging ora bakal duwe kembang sing padha. Kita wis komentar yen luwih milih suhu sing luwih dhuwur lan ora nolak es banget. Mula, luwih becik dilebokake ing srengenge kebak ing wilayah sing ora kepenak ing wayah wengi.

Panganggone paling kerep

Wutah diplotaxis

Iki dudu tanduran sing akeh banget panggunaan, nanging sejatine ana. Minangka dekorasi, ruangane ora kepenak, nanging jubiné luwih apik banget. Yen kita ora bisa ngurus pekarangan, luwih becik yen lobak duwe warna ing lemah.

Ora duwe panggunaan obat sing kacathet. Godhonge digunakake ing sawetara piring kanggo menehi roso.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan luwih ngerti babagan Erucoides diplotaxis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.