Tunas balap (Eryngium campestre)

thunder balapan mlayu

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing, amarga katon, kayane ora kaya apa-apa saka jagad liyane, nanging duwe sifat obat sing apik. Babagan babagan thunder balapan mlayu. Jeneng ilmiah yaiku Lapangan eryngium. Iki minangka tanduran abadi sing dawane bisa tekan 50 sentimeter lan digunakake ing lapangan medis kanggo sifat kesehatan sing mupangate. Ing artikel iki, kita bakal nuduhake ciri lan panggunaan sing diwenehake.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan tunas pelari lan kepiye cara nggunakake sifat obat? Maca terus amarga bakal dakcritakake kabeh.

Karakteristik utama

Care Eryngium campestre

Iki minangka tanduran abadi lan meriah sing warnane greyish. Ditutupi eri kaya umume eri (waca Thukul Borriquero) kanggo nglindhungi awake dhewe saka kewan hérbal. Biasane ditemokake ing isolasi utawa ing populasi sing cukup akeh. Iki minangka salah sawijining tunas sing paling wiyar lan kondhang.

Sing biasane yaiku duwe ukuran sing dawa beda-beda antara 30 lan 60 sentimeter. Iki nduweni godhong jinis kulit sing dipérang dadi segmen godhong kanthi duri ing pinggir. Dheweke misuwur lan berkembang ing wulan Mei lan nalika musim panas. Tunas minangka tanduran khas sing ditemokake nalika musim panas nalika wong lagi garing amarga suhu dhuwur lan udan sithik.

Dene kembange, diklumpukake ing payung sing ketat sing mbentuk kembang cilik putih semu ijo. Floret iki diubengi antara 4 lan 8 brak. Dheweke duwe woh-wohan sing ditutupi karo timbangan lanceolate lan ora bisa dipangan.

Sing paling khas yaiku tanduran iki yaiku ambune sing padha karo wortel. Tanduran iki ora ana gandhengane, nanging menehi aroma sing padha. ROOT luwih pait. Wutah iki tuwuh ing tlatah sing cerah lan garing, mula kompetisi ora akeh banget. Sisa kembang sing mekar nalika musim semi umume asat nalika taun iki kaya udanane deres banget lan suhu banget dhuwur.

Cara njupuk eri runner

Eryngium campestre obat

Kaya sing wis kasebut sadurunge, thistle pelari duwe sifat obat sing apik lan bisa mbantu ngrampungake sawetara penyakit. Apa sing nulungi ngobati yaiku oyot. Dheweke minangka wong sing, kanthi mutiara, sampeyan bisa nggawe infus. Sampeyan uga luwih becik kanggo parut lan lebokake minangka klamben ing sajian.

Sanajan katone ora, godhonge bisa ditambahake ing macem-macem salad kanggo menehi sentuhan sing luwih enak. Iki uga bisa digunakake kanggo panganan adhem liyane. Yen pengin digunakake kanthi eksternal, kita kudu nggawe tincture utawa plester lan, kanthi cara iki, kita bisa aplikasi kanthi lokal ing papan sing ana kerusakan.

Sipat obat

Lapangan eryngium

Kita wis nyritakake kepiye kita kudu njupuk tunas pelari, nanging kita durung ujar apa sifat sing nggawe tanduran iki istimewa. Ing komposisi tanduran sing ditemokake tanin, saponin, inulin lan uyah kalium. Kabeh komponen kasebut menehi sifat diuretik tunas pelari. Kajaba iku, iku apik banget kanggo ngatur tingkat gula getih lan nduweni sipat reresik getih. Iki bisa ngatur menstruasi kanggo akeh wanita sing ora duwe kendali sing bisa nyebabake.

Kanggo sing macet lendir, efek expectorant lan infus nuwuhake pencernaan. Ngemot galactogog sing bisa nambah produksi kringet lan minangka analgesik, anti-natoni lan spasmolytic. Iki minangka tanduran sing cukup lengkap ing babagan obat.

Wong sing duwe sifat kasebut duwe bathi

balapan godhong eri

Sabanjure, kita bakal menehi dhaptar wong sing entuk manfaat kanggo thilo pelari:

  • Wong sing nandhang diabetes.
  • Sing duwe masalah retensi cairan amarga sifat diuretik.
  • Iki ngrangsang produksi susu ibu, mula iku apik banget kanggo wanita sing nyusoni.
  • Wong sing duwe kadar asam urat sing akeh.
  • Ngilangke grit ing ginjel sing rada jenuh.
  • Luwih becik nyuda diare sing terus-terusan.
  • Iki ditrapake kanggo gigitan serangga lan mbantu ngilangi lan ngilangi gejala.
  • Dheweke luwih cepet ngobati tatu ing kulit.
  • Mbantu ngilangi cystitis lan urethritis bebarengan karo nyeri untu.
  • Kanggo wong sing nandhang kolik ginjel, tanduran iki bisa ngatasi rasa lara kanthi infus.
  • Ngapikake gejala flu kanthi nyingkirake lendhut sing luwih gedhe saka sistem pernapasan.
  • Kasus edema lan kukul dikurangi kanthi thunder runner.
  • Kanggo sampeyan sing pindhah menyang gym lan ngalami otot lan / utawa nyeri sendi, iku cukup nyenengake amarga sifat anti-inflamasi.
  • Nyuda hipertensi.
  • Ngurangi mual lan mutah.
  • Nglindhungi kulit saka garing utawa gatal-gatal.
  • Iki digunakake kanggo ngobati lara tutuk lan ngresiki awak.
  • Mbantu nglawan psoriasis lan eksim, saliyane nambah gangguan pencernaan.

Budidaya thunder pelari

Iki dudu tanduran sing biasane pengin ditanam ing kebon sampeyan. Nanging, ana wong sing seneng duwe pekarangan dhewe sing kebak tanduran obat sing bisa digunakake kaya sing dibutuhake. Ing kasus iki, kita bakal ngrembug sawetara syarat lan ngati-ati sing dibutuhake pelari thistle yen pengin tetep sehat ing kebon lan menehi khasiat obat sing akeh digoleki.

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan yaiku ngerti manawa mekar nalika musim panas, mula kita kudu ngomong babagan mbanyoni. Yen udan terus-terusan ing musim salju lan lemah tetep udan suwe, pungkasane bakal bosok. Luwih becik ora diwenehi banyu.

Bisa ditanam kanthi langsung ing lemah lan ing pot. Disaranake ing pot supaya bisa ngontrol populasi luwih akeh lan aja nganti kebon kebak thithles bisa ditanduri.

Sampeyan butuh lokasi kanthi sunar srengenge. Iki minangka tanduran sing butuh cahya langsung lan ora ana shade utawa asor. Lemah kudu dikuras kanthi becik kanggo ngindhari klempakan banyu. Kita bisa multiply kanthi wiji ing musim semi lan stek ing mangsa adhem.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan eri lan kabeh sifat sing ana.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.