Eupatorium

semak diarani Eupatorium

Saka genus Eupatorium ana kira-kira 250 spesies sing didaftar kanthi resmi. Dadi, kepiye carane sampeyan ngomong babagan kabeh? Iki ora prelu, cukup kanggo fokus ing siji utama lan sing paling misuwur, Eupatorium perfoliatum.

Mangkene carane sajrone artikel iki bakal nyebutake sampeyan kasunyatan penting babagan spesies tartamtu iki. Dadi, sampeyan bakal ngerti babagan genre kasebut. Nanging sadurunge menehi rincian, sampeyan ngerti manawa Eupatorium kasebut omah udakara 60 spesies beda, masing-masing diklasifikasikake kanthi beda.

Data umum saka Eupatorium 

grumbul kebak kembang warna sing padhang

Senajan umume duwe ciri jamu lan tuwuh nganti paling dhuwur telung meter. Nanging, dheweke uga duwe ciri khas shrubby lan mesthine ora kabeh, mung sawetara.

Eupatorium diperkirakan wis dileksanakake kanthi cara kaya ngono cacahe jinis genus iki tekan 800 jinis spesies. Umume spesies kasebut asale saka papan sing duwe iklim sedheng, dadi umume ditemokake ing negara-negara ing belahan langit sisih lor.

Tanduran iki duwe panggunaan penting kanggo wong Eropa lan Amerika, wiwit tanduran utawa macem-macem spesies saka jinis iki duwe sifat obat Dheweke ngidini tanduran jinis iki digunakake kanggo ngobati demam, wong sing nandhang malaria, lan malah dipercaya bisa digunakake kanggo ngobati ulkus, disentri lan gigitan ula.

Karakteristik botani

  • Punika a tanduran perennial kanthi rasio horisontal.
  • Batang saka spesies kasebut biasane kothong lan dibunderaké. Akeh spesies sing kalebu ing genus iki duwe batang kanthi tekstur kasar, kasar lan alus.
  • Dheweke bisa nggayuh a Dhuwur antarane loro lan telung meter miturut spesies kasebut.
  • Bisa ngasilake wiji. Werna ireng lan sampeyan bisa nemokake ing wadhah tanpa lapisan.

Kita ora bakal luwih rinci babagan iki, amarga kaya sing wis kasebut, akeh ciri sing kudu dilindhungi amarga akehe spesies sing ana, nanging umume padha.

Nggunakake

Sing penting yaiku tanduran sing kalebu ing genus Eupatorium yaiku duwe sifat sing luar biasa sing bisa digunakake kanthi macem-macem cara lan sawetara yaiku:

Sawetara spesies sing beracun, bisa diobati kanggo nyintesis obat sing bisa ngatasi asam urat sing bisa nyebabake asam urat. nyiyapake obat adhedhasar Eupatorium sing pungkasane efektif tumrap demam, demam berdarah, radhang sendi, sawetara penyakit infeksi, sakit sirah lan weteng.

Bisa digunakake kanggo nambani kekirangan umum lan dadi resik kanggo penyakit kulit. Perlu dielingake yen nyiyapake obat alami adhedhasar Eupatorium rampung kanthi rong cara. Sing pertama yaiku nganggo infus 30 nganti 5º g saben liter banyu utawa kanthi ekstrak cair, sing kudu maksimal siji gram.

Budaya

kembang sing cukup wernane

Supaya bisa tuwuh utawa paling ora duwe salah sawijining jinis Eupatorium, yaiku lemah kudu duwe asam pH. Sanajan bisa uga tuwuh ing lemah kanthi pH netral utawa alkali.

Kanthi cara sing padha, lemah kudu duwe ciri lempung, wedhi utawa loamy. Alasane amarga jinis lemah iki bisa njaga kelembapan kanthi luwih apik, sing luwih milih tuwuh lan umur tanduran iki.

Lan gegayutan karo apa sing kasebut, kudu dielingi manawa irigasi kudu intermitriasi. Kanthi cara supaya lemah tetep lembab nanging ora kakehan, mula kita menehi saran supaya sampeyan ngombe tanduran yen sampeyan ngerti manawa lemah wiwit garing.

Minangka jumlah cahya sing sampeyan butuhake, Bisa diarani manawa bagean gedhe saka spesies kasebut kudu disimpen ing papan sing semi-teduh. Sanajan ora masalah yen sampeyan duwe langsung ing sangisore srengenge. Yen ana pilihan nomer loro, sampeyan kudu ngurus irigasi lan waspada manawa lemah garing banget utawa ora.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.