Aphlla Euphorbia

Aphlla Euphorbia minangka shrub cilik

La Aphlla Euphorbia Iki minangka shrub sing bisa ditanam ing pot gedhe lan ing lemah. Wutah alon-alon, lan sanajan ora duwe kembang sing asri kaya kembang mawar, contone, tanduran iki bisa dadi pilihan sing apik banget kanggo tuwuh ing papan sing suhu dadi dhuwur banget ing musim panas lan ing Kajaba iku, udan sithik ....

Dadi, kita ora bakal ngluwihi karo pitepungan maneh, amarga kita pengin ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni, Aphlla Euphorbia.

Asal lan karakteristik saka Aphlla Euphorbia

Aphlla Euphorbia minangka shrub

Gambar - Wikimedia / Olo72

Protagonis kita minangka endemik tanduran shrubby ing Pulo Canary sing kalebu genus kasebut Euphorbia. Ukurane bisa nganti 50 sentimeter, lan cabang saka jarak sing adoh saka lemah. Kasedhiya batang sing suket, nanging godhong ora bakal thukul. Florets throut saka sisih ndhuwur batang, ana sing kuning, lan diklompokake ing infloresensi.

Minangka kanggo tuwuhing, dudu salah sawijining tanduran sing paling cepet, nanging bisa dingerteni yen tuwuh udakara 5 sentimeter saben musim. Iki, nambah resistensi dhuwur kanggo kahanan garing lan kurang banyu, dadi luwih menarik kanggo tuwuh. Nanging ya, kudu dielingi manawa, kaya kabeh euforia, uga ngemot lateks ing njero. Iki yen kena kulit, nyebabake iritasi lan gatel.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Ngurus a Aphlla Euphorbia Iku gampang, amarga sampeyan mung butuh perhatian saka wektu ke wektu. Nyatane, bisa uga ana masalah yen kita ngrusak dheweke kanthi gedhe; yaiku, yen kita ngombe asring banget utawa yen mbayar luwih saka prelu. Amarga alasan iki, lan kanggo njaga supaya tetep sehat, kita bakal nemokake ing ngisor iki babagan cara ngrampungake:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing mesthine ana ing papan sing cerah, amarga ing papan sing ora akeh cahya, mula tuwuh etiolate. Iki tegese cabang-cabang kasebut luwih dawa tinimbang sing dibutuhake, ringkih, ing arah sumber cahya sing paling kuat sing ana ing papan kasebut.

Sampeyan ora prelu kuwatir babagan oyot kasebut amarga ora invasif, nanging disaranake, yen sampeyan arep nyelehake ing lemah, sampeyan nandur meter utawa luwih saka tembok. Kanthi cara iki, bakal bisa tuwuh lan berkembang kanthi kebebasan total.

Lemah utawa landasan

  • Taman: ing Aphlla Euphorbia tuwuh ing lemah cahya, sing ora gampang dicampur. Mula, yen ing kebon kompak banget, sing paling becik digali paling ora udakara 50 x 50 sentimeter, lan isi campuran lumut gambut nganggo pumice utawa perlite ing bagean sing padha.
  • Pot kembang: yen sampeyan arep ing pot, luwih becik ditandur kanthi landasan ringan, kayata gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha, utawa lemah kanggo succulents (didol Kene).

Irigasi

Aphlla Euphorbia minangka tanduran shrubby

Gambar - Wikimedia / H. Zell

Yen ngomong babagan irigasi, mesthine kudu langka. Iki minangka tanduran sing, sanajan tahan tahan kekeringan yen wis ditemtokake ing papan, banyu sing akeh bakal bosok oyod. Mula penting, irigasi bisa dikendhaleni, disiram mung nalika lemah wis garing. Mesthi wae: saben nutul, kita kudu nambah banyu ing lemah kasebut, utawa landasan yen ana ing pot, lan mesthi sore. Iki bakal menehi sampeyan luwih akeh wektu kanggo hidrat.

Kosok baline, yen sampeyan bakal nandur ing pot, sampeyan ora kudu nyelehake piring ing sangisore, amarga saben sampeyan nyiram banyu sing durung diserep, bakal tumpuk ing piring kasebut. Akibate, oyot bakal kontak, bisa uga ora produktif, amarga bisa mati klelep. Dadi, kanggo ngindhari iki, luwih becik banyu kasebut metu saka bolongan pembuangan lan tiba ing lemah. Yen sampeyan pengin nyelehake piring ing piring, elinga dicelupake sawise disiram.

Pelanggan

La Aphlla Euphorbia yaiku tanduran sing dianjurake kanggo pupuk yen ditandur ing pot nalika musim semi lan musim panas. Kanggo iki, pupuk cair utawa pupuk bakal digunakake, kayata sing khusus kanggo succulents (didol Kene). Pandhuan panggunaan kudu diikuti, yen ora, kita bakal duwe risiko nambah luwih saka sing bakal nyukupi, lan iki, tinimbang ngewangi supaya tuwuh luwih akeh, bakal mbalikke: ngrusak sistem oyot, nambah tuwuhing.

Multiplikasi

Multiply karo stek batang nalika musim semi. Kanggo nindakake iki, siji dipotong nganggo gergaji tangan sing sadurunge ora kena infeksi, lan potong. Banjur ditandur ing pot, contone, substrat kanggo succulents, disiram lan dilebokake ing semi-shade. Kanggo nambah kasempatan sukses, basis bisa diresapi nganggo hormon rooting (didol Kene) sadurunge ditandur, nanging ora penting.

Ing pirang-pirang minggu, dheweke bakal mulai ngetokake oyot, sanajan kita kudu ninggalake pot kasebut nganti wis bosok kanthi apik; yaiku, nganti kita ngerti manawa oyot wiwit katon liwat bolongan ing pot.

Rustitasitas

Tahan frosts banget entheng nganti -3ºC, lan kasedhiya yen waktune lan ora suwe.

Kembang aphylla Euphorbia kuning

Gambar - Wikimedia / H. Zell

Apa sampeyan mikir babagan Aphlla Euphorbia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.