Canary Cardon (Euphorbia canariensis)

Tampilan canariensis Euphorbia diwasa

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia canariensis minangka tanduran sing apik banget, nanging uga gedhe banget. Ing kebon gedhe katon spektakuler, sanajan untung bisa ditanam ing pot suwene sawetara wektu, amarga nolak pruning kanthi apik.

Pangopènane gampang, amarga ora cilaka amarga suhu utawa kahanan garing luwih dhuwur, sauntara mung suwe. Kajaba iku, multiplikasi kanthi stek uga gampang, mula Kowe ngenteni apa maneh? 🙂

Asal lan ciri

Euphorbia canariensis

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

Protagonis kita minangka tanduran endemik ing Kepulauan Canary, sing dianggep minangka simbol alami nuswantara. Kutha iki misuwur diarani cardón utawa cardón canario, lan tekan dhuwure nganti 4 meter, kanthi perkembangan horisontal udakara 150m2.

Bantalane yaiku candelabriform, ngembangake batang kuadrangular utawa pentagonal kanthi gegayuhan duri sing kuat lan mlengkung. Kembang kasebut ukurane cilik-cilik, wungu-abang, lan tunas ing pungkasane saben batang.

Apa sing dadi perhatiane?

Tanduran canariensis euphorbia

Yen sampeyan pengin duwe salinan Euphorbia canariensis, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: yaiku tanduran sing kudu ana ing jaba, srengenge kebak. Yen dituku ing nursery yen dilindhungi, kudu ditata sethithik kanthi sethithik kanggo raja lintang supaya ora kobong.
  • Bumi:
    • Taman: tuwuh ing lemah sing wis lemes.
    • Panci: luwih becik ditandur ing apung, akadama utawa jinis kerikil vulkanik (pasir) liyane. Gagal, gambut ireng bisa dicampur mutiara ing bagean sing padha.
  • Irigasi: rada langka. Banyu udakara 2 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 10 utawa 15 dina suwene taun. Ing mangsa adhem, banyu sewulan sepisan.
  • Pelanggan: sajrone musim semi lan musim panas, dianjurake kanggo pupuk karo pupuk kanggo kaktus lan succulents liyane, miturut pandhuan sing kasebut ing kemasan.
  • Multiplikasi: dening stek ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan nganti -2ºC, yen wektune. Oalah, sing paling apik yaiku ora mudhun ing ngisor 0º.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.