Siprus euphorbia

Siprus euphorbia

Apa sampeyan wis nate krungu babagan Siprus euphorbia? Mungkin sampeyan ngerti kanthi jeneng liyane, kayata euphorbia, ephorbia cemara, ngelak susu ... Apa sampeyan duwe ing omah utawa wis narik perhatian? Ing kene, kita bakal ngomong babagan tanduran iki.

Ngerteni luwih akeh babagan karakteristik ing Siprus euphorbia, perawatan lan sawetara rasa penasaran sing sampeyan durung ngerti.

Ciri khas saka Siprus euphorbia

Karakteristik cyparissias Euphorbia

La Siprus euphorbia Iki kalebu kulawarga Euphorbiaceae, lan asale saka Eropa, sanajan saiki bisa ditemokake ing meh kabeh negara ing saindenging jagad. Ora kaya tanduran liya ing kulawarga, tanduran iki garing. Ditemokake kanthi tetanduran tanduran shrubby lan kayu, sing tekan 30 sentimeter ing dhuwur maksimum (lan minimal 10cm). Distribusi biasane katon minangka grumbulan sing mbukak kanthi batang sing lurus lan abang, ditutupi godhong dawa lan sempit kanthi warna ijo zamrud sing apik banget, padha karo wit cemara. Kajaba iku, ing musim gugur rona godhong dadi warna sing luwih abang.

Dene kembang ing Siprus euphorbiaIki bisa uga kuning utawa oranye. Dheweke disusun kanthi klompok cilik, kabeh dadi payung, lan sawise ana woh-wohan katon, sing bakal dadi kapsul cilik.

Akeh sing nganggep Siprus euphorbia kaya a Spesies invasi, amarga gampang banget ngasilake lan nyerang papan tanduran liya. Kajaba iku, mbebayani tumrap jaran uga kewan ingon-ingon utawa kewan. Yen kita nambahake kasunyatan biasane tuwuh ing alas, padang rumput, ing jejere grumbul, trek alas, lsp. ing lemah siliceous, watu gamping lan shale, nggawe luwih gampang diakses lan bebaya luwih gedhe.

Ngurus kanggo Siprus euphorbia

Perawatan cyparissias Euphorbia

Sabanjure kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan perawatan sing Siprus euphorbia. Sanajan sadurunge wis nyritakake babagan bebaya kasebut, yen sampeyan ora bisa ngontrol, mula ora bakal dadi masalah, nanging cara asli kanggo nghias kebon sampeyan. Utawa ing pot. Iki minangka salah sawijining tanduran sing paling cocog karo urip ing bumi utawa ing pot, lan sampeyan mung kudu ngontrol sawetara faktor sing bakal dibahas ing ngisor iki.

Lokasi

Sampeyan bisa nyelehake ing lemah nanging uga ing pot. Disaranake sampeyan milih sing jembar, amarga cenderung tuwuh oyot lan yen sampeyan wis nggawe tembung sing cukup adil sajrone pirang-pirang minggu, sampeyan kudu ngowahi.

Nalika tekan dhuwur lan dimensi sing gedhe, kudu diterusake langsung menyang lemah.

Lampu

La Siprus euphorbia yaiku tanduran sing mbutuhake srengenge. Kakehan sun. Mula, sampeyan kudu nyelehake kapan wae sing bisa srengenge kebak, sing uga tahan banget karo sinar srengenge lan suhu sing dhuwur.

Nyatane, iki uga ndhukung kerugian banget amarga bisa tahan nganti -17 derajat tanpa nandhang tanduran.

Lantai

Dheweke seneng lemah sing garing lan lemes banget, kanggo ngindhari klempakan banyu (njaba lan njero bumi).

Ora masalah manawa lemah sing angel utawa meh ora ana tanduran sing tuwuh, tanduran iki bakal tuwuh amarga oyot sing ana.

Irigasi

Sampeyan ora butuh akeh. Nyatane, yen nggawe berlebihan, sampeyan bisa dilebokake ing bebaya lan pungkasane mati. Mula, nalika mbanyoni, coba lakonana wujud moderat (sanajan nalika srengenge kebak utawa suhu dhuwur banget).

Umume, siraman mingguan ing musim panas lan saben 2-3 minggu (utawa malah sewulan) ing mangsa adhem luwih saka cukup. Kajaba iku, sampeyan aja nganti kakehan ngombe banyu ing irigasi kasebut.

Lulus

La Siprus euphorbia ora butuh pupuk. Yen bisa mlebu ing lapangan sing angel, sampeyan ora kudu menehi "tenaga tambahan" kanggo ngrampungake.

Yen sampeyan pengin nundhung, sampeyan ora bakal nandhang lara, nanging dheweke ora bakal mbutuhake tuwuh kanthi apik lan berkembang kanthi bener.

Wabah lan penyakit

Sadurunge komentar apa sing diarani a tanduran mbebayani kanggo kewan. Lan iki sebabe hama ora biasane mengaruhi, amarga serangga lan kewan dhewe mlayu supaya ora entek ing pungkasan.

Minangka kanggo penyakit, salah sawijining sing utama kudu ngombe berlebihan. Ngluwihi dheweke angel lan kuat kanggo nglawan sembarang musuhan.

Kembang

La Siprus euphorbia mekar ing pungkasan musim semi lan bakal tetep nganti Agustus, nalika woh-wohan wiwit katon.

Kembang, kaya sing wis diandharake sadurunge, bakal katon kanthi klompok, kanthi bentuk payung, warna kuning utawa oranye, kanthi kelopak mbukak sudhut.

Reproduksi

La Siprus euphorbia ngasilake ing rong cara:

  • Miturut wiji, sing ditawakake tanduran wiwit wulan Agustus saengga entuk warna semir utawa ungu. Dikandhakake yen woh-wohan kasebut eksplosif, lan yen wis mateng, jeblugan bisa nyebar wiji nganti 5 meter.
  • Miturut perangan grumbulanyaiku mbagi tanduran asli. Iki minangka cara supaya tanduran tetep ana ing pot, amarga sing ditindakake yaiku dibagi dadi sawetara sing luwih cilik supaya bisa akeh tanduran, lan ing wektu sing padha bisa tuwuh kanthi beda.

Curiosities

Curiosities

Salah sawijining penasaran utama sing bisa dingerteni babagan Siprus euphorbia yaiku tanduran sing biyen digunakake minangka muntah lan purgatif. Kanthi tembung liya, masarakat nggunakake, kanggo panggunaan manungsa utawa kanggo kewan, kanggo mutah apa wae sing lara, utawa yen weteng lara.

Nanging, wis ditemokake iku beracun, dadi nggunakake iki kanggo nggawe awak lan nyawa sampeyan ing resiko. Utamane bisa mengaruhi sistem pencernaan, nyebabake rasa ora nyaman, yen ditelan akeh, bisa uga ngrusak, nyebabake mutah, ngobong, bengkak, demam dhuwur, lsp.

Saiki sampeyan wis ngerti luwih apik Siprus euphorbiaApa sampeyan bakal duwe ing kebon utawa ing pot?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mario O. Fernandez ngandika

    Iki nuduhake spesies sing apik banget amarga semangat, terus-terusan, perawatan sing cilik, lan kudu dieling-eling supaya dipasang ing sinar srengenge langsung lan nyoto irigasi.
    Endi sing bisa dituku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mario.

      Contone, disaranake golek wiji ing ebay. Biasane adol ing kana.

      Greetings.