Euphorbia enopla

ciri enopla euphorbia

Sukulen minangka tanduran sing sampurna kanggo dekorasi ruangan lan njero ruangan yen mbutuhake perawatan sing akeh. Salah sawijining succulents sing narik perhatian banget yaiku Euphorbia enopla. Iki minangka succulent sing bercabang banget, sing gagange munggah munggah lan nggawe efek sing padha karo lilin multi-bersenjata. Sampeyan butuh perawatan sing penting, nanging asile cukup apik.

Ing artikel iki, kita bakal fokus nerangake kepiye perawatan lan ciri Euphorbia enopla.

Karakteristik utama

euphorbia enopla

Minangka succulent sing gagangé ditutup karo eri sing abang. Iki minangka tanduran sing dawa lan kuat cukup hiasan sing narik perhatian. Wis dikarepake banget babagan iki lan sampeyan bisa ndeleng kepiye carane disusun kanthi larik ing sadawane pinggir iga.

Dawane godhong ephemeral lan cilik, mula dudu daya tarik maksimal. Kembang lanang katon ing peduncle dhewekan kanthi ukuran 8-15 mm. Uga duwe kembang wadon sing luwih cekak nanging duwe antara 4-6 bract. Kaya dene succulents liyane ing kulawarga Euphorbia, nalika tanduran dipotong, Iki ngeculake sage susu putih kenthel sing diarani lateks.

Pancen gampang tuwuh, amarga ora mbutuhake ati-ati. Cenderung luwih tiba amarga kakehan perhatian sing diwenehake tinimbang ora lali. Nanging, penting kanggo ngerti sawetara praktik sing apik kanggo entuk asil paling apik ing babagan dekorasi. Kanthi ngati-ati, sampeyan bisa nindakake sawetara tips dhasar kanggo entuk harmoni lan kaendahan sing apik ing tanduran.

Sanajan biasane digunakake ing panci lan tanduran, nanging uga menarik ing rockeries lan ing kaktus lan kebon succulent. Tanduran iki cukup gampang kanggo dirawat, mula iku cocog kanggo wong sing ora nggatekake lan ora duwe wektu akeh kanggo ngurus tanduran.

Ngurus kanggo Euphorbia enopla

succulents pot

Kita bakal mbagi apa sing dadi perhatian utama Euphorbia enopla supaya bisa luwih rinci babagan kabeh aspek. Luwih becik kudu ditanam ing wilayah sing surup srengenge langsung. Perlu srengenge sing kuat lan langsung ing taun supaya bisa tuwuh lan njaga kahanan sing apik. Tanduran sing dheweke ora tuwuh ing srengenge kebak, cenderung tuwuh luwih cepet nanging reged cepet banget. Yen wis gedhe, dheweke butuh tutor lan ora menehi saran, amarga asile ora bakal tetep padha.

Saliyane, salah sawijining aspek penting ing dununge yaiku saka njaba. Yen ing omah sampeyan biasane duwe es ing wayah salju, sampeyan kudu ngerti manawa tanduran iki mung ngidinke frosts sing entheng banget. Yen mlakune terus-terusan lan cukup kuat, luwih becik dilebokake ing njero omah sajrone awan sing adhem.

Lemah lan irigasi

Iki minangka rong aspek dhasar ing perawatan Euphorbia enopla. Lemah sing disenengi kanggo dheweke yaiku landasan sing cocog kanggo kaktus lan succulents. Sing paling penting yaiku yaiku lemah iki wis lemes kanggo nyegah bosok oyot. Saluran yaiku kemampuan lemah kanggo nyaring irigasi utawa banyu udan. Yen ekstrak kasebut ora disaranake, tanduran bisa ketaman banyu lan oyot bosok.

Minangka kanggo mbanyoni, sampeyan kudu nyiram kanthi murah nalika lemah wis garing. Aja nganti lemah teles banget kanggo nyediakake tanduran sing apik. Beda karo apa sing kedadeyan karo succulents liyane, ing Euphorbia enopla ora adaptasi kanthi becik kanggo kahanan garing sing suwe. Kaya sing wis dingerteni, succulents bisa ngidinke kurang banyu kanthi apik. Sampeyan uga ora sabar banget ing lemah lembab, mula sampeyan kudu priksa manawa banyu bakal akeh banget.

Yen sampeyan pengin transplan succulent, sampeyan bisa ngenteni nganti tekan utawa ngluwihi dhuwure sak meter. Salah sawijining indikator paling apik yaiku ngenteni sawise rong taun.

Pangopènan ing Euphorbia enopla

succulents lan peduli

Salah sawijining pangopènan sing narik banget supaya tanduran bisa dijaga kanthi apik yaiku pambuahan. Sampeyan kudu digawa metu ing musim semi lan musim panas. Kanggo nindakake iki, kita bakal nggunakake pupuk sing cocog kanggo kaktus lan succulents yaiku temokake diencerke ing banyu lan persiyapan sing dituduhake ing label paket. Pupuk bisa ditindakake saben wulan utawa saben minggu, gumantung karo kebutuhan tanduran ing kabeh wektu.

SAP saka tanduran beracun sawise ditelan lan nganggu kulit lan mripat. Disaranake nganggo sarung tangan sajrone perawatan lan menehi perhatian khusus supaya ora kena mripat lan cangkem. Mangkono, sampeyan kudu ati-ati babagan nutul getah nalika ngurus tanduran sing sampeyan jaga. Cabang lan ganti rugi tanduran minangka metode reproduksi sing efektif. Copot saham lan Ayo garing nganti 2-3 dina supaya tatu bisa mari.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, lateks sayuran iku beracun lan mbutuhake perawatan kanggo njaga tanduran. Tanduran euphorbia bisa tuwuh saka wiji, nanging angel ditanam. Wiji disebar ing ngisor permukaan nampan kanthi campuran substrat lan wedhi. Semprotan kanthi rutin supaya permukaan substrat rada lembab. Miturut kahanan lingkungan, germinasi antara 1 lan 3 minggu.

Iki minangka tanduran sing ora pruning pruning lan yen ora kakehan disiram, biasane ora ana masalah karo hama lan penyakit. Yen sampeyan pengin ngresiki tanduran, sampeyan ora kudu nyemprot banyu, nanging luwih becik nggunakake sikat. Dheweke disebar dening wiji sing disebar ing musim semi ing wiji landasan pasir sing rada lembab, lan potongan ing mangsa panas, kudu waspada babagan lateks sing nyebabake iritasi saka tanduran iki.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Euphorbia enopla lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.