Glauca Fescue

Deleng saka tanduran Festuca glauca 'Intense Blue'

Festuca glauca 'Intense Blue'

Gula Festuca minangka salah sawijining tanduran taneman ijo sing pancen ditresnani ing kebon. Godhonge sing dawa lan dawa sing biru lancip apik banget, nanging uga ngidinke ngidhak lan nglereni tanpa masalah.

Tingkat tuwuhane cepet banget, mula kita ora bakal ngenteni suwe yen dheweke wis diwasa lan bakal katon luwih ayu tinimbang saiki nalika isih enom. Apa sampeyan pengin ngerti apa sing dadi perhatiane?

Asal lan ciri

Tanduran glukosa Festuca duwe godhong biru

Protagonis kita minangka suket sing asli ing Eropa sing asmane ilmiah yaiku Festuca glauca, sanajan misuwur kanthi jeneng fescue biru, castanet biru, lastón utawa cañuela. Ditondoi kanthi nduwe godhong lurus nganti dhuwur 30 cm lan lancip banget, umume meh 0,5 cm, kanthi warna sing beda-beda saka putih keperakan nganti abu-abu kebiruan. Kembang sing bentuk lonjakan biru ora duwe nilai hias, amarga ora penting. Ing kasus apa wae, katon ing musim panas.

Ana macem-macem kultivar, kalebu:

  • Blaufuchs: godhong biru sing padhang banget.
  • Blausilver: sing godhong biru keperakan katon kuat.
  • Elijah Blue: sing godhong biru meh putih.

Apa sing dadi perhatiane?

Godhong glukosa Festuca dawa lancip

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Kita kudu nyelehake ing njaba, kanthi srengenge. Ora tuwuh kanthi subur ing semi-shade utawa ing njero omah, kajaba ana ing teras njero ruangan sing padhang banget.

Bumi

  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah anggere garing lan duwe saluran sing apik.

Irigasi

Iki minangka tanduran sing nolak kahanan garing lan kurang banyu, mula banyu bisa minimal. Biasane, kita bakal banyu kaping pindho utawa kaping pindho saben minggu ing musim panas lan saben 7-10 dina suwene taun. Oalah, yen ora mangu-mangu sampeyan kudu mriksa asor, lan supaya bisa nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Lebokake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor: yen nalika sampeyan ngekstrak, metu bakal nggawa akeh lemah sing tetep, mula ora bakal disiram.
  • Gunakake meter asor digital: yen sampeyan ngetik, bakal menehi tahu tingkat kelembapan ing bagean bumi sing wis ngubungi. Supaya luwih dipercaya, luwih becik disedhiyakake ing area pot utawa lemah liyane (luwih cedhak karo tanduran, adoh).
  • Timbang wijine yen wis disiram lan bola maneh sawise sawetara dina: amarga lemah udan luwih abot tinimbang lemah garing, prabédan iki bisa dadi pandhuan kanggo ngerti kapan arep nyiram.

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk enak banget kanggo lem Festuca.

Bubuk guano

Penting uga kanggo mbanyoni banyu, mula kudu dibuahi tanduran, amarga yen mung menehi banyu, tuwuh tuwuh mula saya suda lan kesehatane saya parah. Ing cilik saka Glauca Fescue, Kita bakal mbayar sajrone musim semi lan musim panas con pupuk ekologis, nggunakake cairan yen di pot.

Pruning

Ora butuh; Saiki, supaya katon ayu, sampeyan kudu nyopot godhong sing garing lan lara.

Multiplikasi

La Glauca Fescue dikalikan karo wiji utawa pamisah. Ayo ngerti carane nerusake ing saben kasus:

Bibit

Multiply dening wiji ing musim semi utawa musim gugur, ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngisi wiji wiji (bisa dadi pot kembang, wadhah susu, gelas yogurt, ... apa wae sing ana utawa bisa nggawe bolongan kanggo pembuangan) kanthi landasan budaya universal.
  2. Sakbanjure, kita banyu kanthi tliti, saengga landhesan dadi alus.
  3. Banjur, kita pasang wiji ing ndhuwur, kanggo mesthekake yen beda-beda adoh lan ora akeh banget ing pot sing padha. Saenipun, lebokake maksimal 3 utawa 4 saben wong supaya bisa tuwuh kanthi apik.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat lancip banjur disiram maneh, kaping pindho nganggo sprayer.
  5. Pungkasan, wiji kasebut dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Mangkono, dheweke bakal germin sajrone 2 minggu.

Divisi

Wis ping pingan dening musim semi utawa musim gugur, saben 2 utawa 3 taun. Kanggo nindakake iki, sampeyan mung kudu nyopot saka pot lan nganggo piso bergerigi sing sadurunge diinfeksi alkohol apotek, potong dadi loro.

Yen wis ana ing lemah, kita bakal nggawe selokan udakara 30cm, lan nganggo piso utawa gergaji tangan cilik kita bakal ngethok.

Tanduran utawa transplantasi wektu

La Glauca Fescue bisa ditandur ing kebon nalika musim semi, sanalika risiko frost wis liwati. Yen ana ing pot, sampeyan kudu transplan iku saben 3 taun.

Rustitasitas

Nolak hawa adhem lan udan salju kanthi apik, mula bisa tuwuh ing njaba omah kanthi iklim sedheng. Mung yen tiba ing ngisor -9ºC, sampeyan bakal kudu proteksi.

Tampilan tanduran Festuca glauca 'Elijah Blue'

Festuca glauca 'Elijah Blue'

Apa sampeyan mikir babagan Glauca Fescue? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.