Ficus australis (Ficus rubiginosa)

Ficus australis utawa rubiginosa

Yen sampeyan duwe kebon gedhe lan butuh wit sing menehi shade, mula ora bakal kliwat artikel iki. Sabanjure aku bakal ngenalake sampeyan ficus australis, tanduran sing tuwuh kanthi cepet lan gampang banget dirawat lan dijaga sing mesthi sampeyan tresnani.

Temokake ciri lan perawatan sing dibutuhake dadi sampeyan bisa ngrasakake kanthi puluhan taun. 😉

Asal lan ciri

Woh-wohan Ficus rubiginosa utawa australis

Protagonis kita minangka wit ijo sing asale saka Australia, khusus saka Queensland nganti Neva South Wales. Jeneng ilmiah saiki yaiku ficus rubiginosa, nanging sing lawas (ficus australis). Sing misuwur dikenal minangka ara ing Port Jackson, ara sing godhong cilik, utawa ara sing jamur.

Tekan dhuwur nganti 30 meter, nanging arang banget ngluwihi 10m. Wis ovate menyang godhong elips sing dawane 6-10cm kanthi petioles 1-4cm. Ara isih kuning nalika metu, nanging malih dadi abang nalika wis mateng.

Apa sing dadi perhatiane?

Ficus rubiginosa utawa godhong australis

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • iklim: penting kanggo ngerti ing iklim sing bisa tuwuh ing saindenging taun ing njaba omah supaya ora ana masalah. Ing kasus protagonis kita, dheweke urip kanthi apik ing wilayah sing anget tanpa es.
  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Tanduran kanthi jarak minimal 10 meter saka pipa, bangunan, lsp.
  • Bumi: kudu subur, karo got sing apik.
  • Irigasi: asring, utamane ing musim panas. Sampeyan kudu disiram saben 2 dina ing mangsa sing paling anget, lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas luwih becik mbayar kanthi mbayar pupuk ekologis sewulan sepisan kanggo tuwuh lan pangembangan sing apik.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi utawa musim panas. Sows langsung ing nursery kanthi landasan budidaya universal.
  • Rustitasitas: ora tega adhem. Yen suhu mudhun ngisor 5ºC, mula bakal rusak.

Apa sampeyan mikir babagan ficus australis? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Washington Gariglio ngandika

    Aku ora ngerti, aku wis ndeleng ing wilayah Tarragona, pancen apik banget, aku bisa nggawe sawetara cabang kanthi oyot akeh, muga-muga bisa maju, wit sing apik kaya ficus.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Semoga sukses !!