Ficus benjamina, wit sing sampurna kanggo menehi teduh

Spesimen ficus benjamina

El Ficus Benjamin Iki minangka salah sawijining wit sing paling ditanam: makutha kasebut jembar banget supaya kabeh kulawarga bisa nglindhungi awake dhewe saka srengenge, godhonge cukup cilik supaya bisa digunakake minangka Bonsai, lan pangopènane gampang banget supaya bisa adaptasi kanthi apik. manggon ing pedalaman omah.

Nanging, sadurunge tuku siji, kita kudu ngerti sawetara prekara supaya bisa nikmati kanthi lengkap. Mangkono, kita bakal crita kabeh babagan dheweke, sing Ficus Benjamin.

Karakteristik Ficus benjamina

Woh-wohan Ficus benjamina

Protagonis kita yaiku wit cemeng (yaiku, tetep ijo) asale saka Asia Kidul lan Kidul-Wétan, lan Australia Kidul lan Lor. Yaiku wit resmi Bangkok (Thailand). Dikenal kanthi jeneng boxwood utawa laurel ing India, lan ditondoi kanthi dhuwur nganti 15 meter, kanthi gelas parasol nganti 6m. Iki digawe kanthi godhong 6 nganti 13cm dawa, kanthi bentuk oval.

Woh, ara, cilik banget, meh ora 1cm. Yen wis diwasa, mula dadi oranye, mula manuk bakal mangan ing alas alam.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Godhong ficus benjamina

Yen sampeyan pengin spesimen sing apik banget, elinga saran kita:

Lokasi

Amarga ukuran diwasa, mula luwih becik ing njaba, ing kebon gedhe, kanthi srengenge kebak. Sampeyan kudu ditandur kanthi jarak minimal 10 meter saka lemah, pipa lan tanduran liyane sing dhuwur, amarga duwe sistem oyot sing invasif.

Nanging, bisa uga ana ing ruangan sing padhang banget nalika isih enom, lan malah salawas-lawase yen diiris kanthi rutin.

Lemah utawa landasan

Ora nuntut. Tumbuh ing jinis lemah lan landasan apa wae yen wis subur sistem got.

Irigasi

Sajrone mangsa panas kudu asring, supaya bumi isih suwe saya garing. Sisa taun sampeyan kudu banyu sing kurang. Kaya biasane, sampeyan kudu ngombe udakara 3 kaping seminggu ing wulan paling panas, lan 1-2 / minggu suwene setaun.

Pelanggan

Yen ana ing kebon, ora bisa menehi pambuahan, amarga oyot wis duwe nutrisi sing dibutuhake; tinimbang, yen pot nalika musim semi lan musim panas, bisa mbayar pupuk cair universal nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Dadi wit tropis, kudu ditandur ing kebon utawa dipindhah menyang pot sing luwih gedhe nalika musim semi, nalika suhu tetep ing ndhuwur 15 derajat Celcius.

Hama

Sanajan tanduran tahan tahan, utamane ing njero omah, bisa diserang:

  • Spider abang: Minangka tungau laba-laba abang kanthi ukuran udakara 0,5 milimeter sing nemplek ing sisih ngisor godhong, saka papan sing bakal dipangan ing sel. Gejala kasebut yaiku munculna bintik-bintik kuning sing pungkasane dadi coklat nganti garing. Ditambani nganggo acaricides.
  • Mealybugs: dheweke bisa nduwe tampilan cottony utawa flakes coklat sing ana ing ndhuwur kabeh ing sisih ngisor godhong. Dheweke bisa dicopot nganggo swab katun sing direndhem ing alkohol apotek.
  • Aphid: parasit cilik banget, dawane udakara 0,5cm, sing bisa ijo, kuning utawa coklat. Dheweke ditemokake ing godhong sing luwih anyar, uga ing batang sing lembut. Iki diilangi kanthi insektisida Chlorpyrifos.

Pruning

Yen dibutuhake, bisa dipotong ing pungkasan mangsa salju. Cabang sing garing, lara utawa ringkih, lan sing wis gedhe banget kudu dicukur nganggo gunting pruning sing sadurunge kena infeksi alkohol.

Multiplikasi

Ficus nglereni banyu

Kanggo entuk salinan anyar, kita bisa nindakake rong perkara: nyebar wiji utawa nggawe potongan. Ayo ngerti carane nerusake ing saben kasus:

Sows

Yen kita milih nyebar wiji, kita bisa ngetutake langkah sederhana iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku entuk winih ing musim semi lan dilebokake ing gelas banyu sewengi. Dina sabanjuré, kita bakal mbuwang sing wis ngambang, amarga dheweke ora bakal ngawula marang kita.
  2. Sawise iku, kita nyiyapake papan winih, sing bisa dadi pot kembang utawa tray winih, kayata. Kita uga bisa nggunakake kontaner susu utawa gelas yogurt, anggere nggawe bolongan kanggo got.
  3. Sawise seedbed dipilih, kita ngisi meh kabeh karo landasan budidaya universal, lan kita banyu.
  4. Banjur, kita nyebar wiji ing lumahing, ninggali jarak antarane 4cm.
  5. Saiki, kita nyemprotake belerang utawa tembaga sithik kanggo nyegah akeh jamur.
  6. Pungkasan, kita nutupi lapisan substrat sing lancip banget, lan kita pasang wiji ing area sing sinar matahari langsung.

Yen kabeh bisa mlaku, mula bakal germinasi sajrone 1 wulan.

Motong

Yen kita pengin nggawe potongan Ficus Benjamin Kita mung kudu milih cabang semi-kayu udakara 20cm ing musim semi, dilebokake ing wadhah kanthi banyu lan cair sawetara tetes hormon rooting cair sing bisa didol ing nursery.

Kanthi ngganti banyu saben dina lan ngresiki kontainer, oyot sawise 2-3 minggu.

Rustitasitas

Tahan es nganti -4ºC.

Ficus benjamina minangka Bonsai

Ficus benjamina bonsai

Ficus, sanajan sistem oyot sing invasif, minangka tanduran sing bisa digunakake kanthi apik, luwih-luwih yen godhonge rada cilik kayata f. Benyamin. Yen entuk, perawatan sing kudu diwenehake yaiku ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njaba kanthi semi-shade, utawa ing njero ruangan kanthi cahya akeh.
  • Substratum: 60% mulsa + 30% wedhi kasar + 10% gambut ireng. Uga bisa digunakake 100% Akadama, utawa campuran karo kyriuzuna 30%.
  • Irigasi: nyegah landasan supaya garing. Sajrone musim panas, perlu ngombe banyu 4-5 kali seminggu; ing taun liyane, kita bakal ngombe saben 2 utawa 3 dina.
  • Pelanggan: kanthi pupuk kanggo bonsai sawise indikasi sing kasebut ing paket kasebut.
  • Pruning: ing musim semi, sawise transplantasi. Nalika batang duwe 4-6 godhong, bakal dipotong ditinggalake 2 godhong.
  • Wiring Diagram: Ing sembarang wektu taun. Batang lan cabang kasebut kudu dilindhungi, kayata, katun, lan dicenthang saka wektu.
  • Transplan: saben rong taun, ing musim semi.

Apa sampeyan mikir babagan Ficus Benjamin?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   marine roxana ngandika

    Halo, piye kabare? Aku duwe ficus ing pekarangan lan sawetara wulan kepungkur kita bisa nindakake lan saka kana ora tuwuh maneh, kepiye? Apa sing bisa digunakake kanggo urip maneh? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Roxana.
      Aja padha sumelang. Banyu saka wektu kanggo wektu, supaya ora toya banyu, lan mesthine ora bakal suwe saya thukul.
      A Salam.

    2.    Julius Kaisar ngandika

      Halo, aku mung nandur benjamina Fokus ing trotoar ing njaba omahku, aku ora ngerti kepiye saranane

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hello Julio.
        Ora, ora disaranake. Ing Ficus Benjamin minangka wit sing, kaya sing dijelasake ing artikel kasebut, butuh ruangan kanggo tuwuh. Yen sampeyan bisa, tandur kanthi jarak sepuluh meter saka omah lan pipa supaya ora ana masalah.
        Matur suwun!

  2.   Ponakan Antoni ngandika

    Salam Monica.
    Aku duwe Ficus Benjamina ing pot sing godhong enom dilipat (ing awake dhewe) lan ing njero sampeyan bisa ndeleng jinis cacing peteng udakara 2-3 mm. dawane.
    Aku pengin ngerti jinis wabah iki lan solusi sing bisa ditindakake.
    Matur nuwun kanthi rumiyin.
    Greetings.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Antoni.
      Mbok yaiku larva kupu-kupu utawa moth. Aku nyaranake nambani cypermethrin 10%.
      A Salam.

  3.   Jorge ngandika

    Sugeng enjang Monica, aku diwenehi ficus sing wis suwe saya gedhe ing pot gedhe lan aku nggawa menyang omah kanthi lahan sing akeh, aku durung nandur amarga wedi yen ora bakal tuwuh, amarga oyot katon kompak ing njero pot kasebut, apa kemungkinan ing dharatan ora bakal tuwuh sawise pirang-pirang taun matesi ruang? yen tuwuh, jarak adoh saka omahku kudu dikubur? Salam lan matur nuwun sanget !!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Aja padha sumelang ing bab iku. Tandur tanpa wedi ing lemah, ya ing jarak paling ora 8m saka pipa, tembok, lsp.
      Salam, lan yen sampeyan pengin, teka liwat kita klompok facebook 🙂

  4.   Monica Vazquez ngandika

    Halo, dheweke menehi lahan 200 meter, nanging ing sisih ngarep plot ana 3 ficus sing gedhe banget lan lawas, aku ngira yen mahkota saka telu kasebut dawane paling ora 6 meter, yaiku kurang luwih saprotelon saka tanah kasebut. Aku kepengin ngerti manawa nggawe omah karo wit-witan iku risikone? Banyu lemah akeh banget ing wilayah kasebut.
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello monica

      Yen sampeyan bisa nggawe omah udakara sepuluh meter saka batang wit, sampeyan ora duwe masalah. Yen ora, tumindak kudu ditindakake.

      Matur suwun!