Ficus microcarp

Ficus microcarpa asli

Jinis wit bonsai sing bisa digunakake kanggo dekorasi interior lan eksterior yaiku Ficus microcarp. Wit iki minangka wit sing asale saka Asia lan Oceania sing kalebu kulawarga Rosaceae. Iki nduweni nilai hias sing apik lan perawatane, sanajan rada rumit, bisa migunani.

Ing artikel iki, kita bakal mulang babagan perawatan utama Ficus microcarp, uga ciri khas lan seni bonsai ing njero ruangan lan ruangan.

Karakteristik utama

Detil babagan microcarpa Ficus

El Ficus microcarp Nduweni bentuk mahkota bunder kanthi oyot sing bisa wujud sudhut mlengkung sing bisa narik kawigaten. Dekorasi sing ditawakake ing kebon iki cocog kanggo dikombinasikake karo spesies eksotik liyane. Seni bonsai kaya wit gedhe nanging ukurane luwih cilik. Sampeyan kudu manut karo jaga-jaga supaya dekoratif ing omah kita.

Lumrahe umume bisa nggayuh 20 meter, angger kahanan lingkungan cocog. Ing versi bonsai dhuwure luwih cilik. Karakteristik utamane sing nggawe sing beda karo liyane yaiku batangine tekstur sing alus banget. Godhongé ijo lan mengkilat, bentuké bunder lan oval. Kira-kira bisa duwe ukuran maksimal 10 cm lan penting kanggo ngawasi terus-terusan kanggo ndeleng kemungkinan munculé hama lan penyakit.

Kanggo ngolah, ana wayahe sampurna kanggo njamin sukses germinasi lan pangembangane. Ing musim semi yaiku nalika wiji sing ditandur duwe sukses sing luwih gedhe lan luwih gampang nambah. Sampeyan bisa nyebar ing pot utawa ing lemah. Loro-lorone bakal tuwuh kanthi cara sing sehat yen dijaga kanthi tliti.

Yen pengin ditandur ing pot, mula kudu eling yen paling becik ditandur saka wiji. Saliyane, yen kita nindakake saka lemah, kita uga bisa nyebar kanthi lapis udara utawa nglereni. Pemotongan paling umum digunakake yen sampeyan ora duwe pengalaman sing apik lan kita pengin nyepetake proses kasebut.

Ngurus kanggo Ficus microcarp

Saiki kita nerangake babagan perawatan utama sing dibutuhake tanduran iki amarga kaendahan lan durasine gumantung karo kualitase. Yen kita ngrampungake kanthi bener, Wit iku wit sing bisa awet antara 30 lan 100 taun.

Iklim lan lemah

bonsai mikrocarp

Variabel iki sing kudu dipikirake penting banget ing sampeyan. Ing Ficus microcarp Wit iku wit sing tuwuh ing iklim tropis kanthi alami. Mula, kudu ana iklim sing padha karo sampeyan. Lingkungan sing panas kanthi sinar matahari sing cukup kanggo njamin pembangunan sing apik.

Uga ora mbutuhake sinar srengenge sing gedhe banget, amarga bisa ngobong godhonge lan kena pengaruh serius. Yen kita tandur ing area kebon sing duwe shade kanggo sawetara jam saben dina nalika srengenge luwih panas, luwih becik dilebokake ing kana kanggo nglindhungi sinar matahari sing mbebayani nalika musim panas. Yen wis dilebokake ing pot, cukup kanggo diselehake ing iyub-iyub ing srengenge sing paling kuat.

Pancen tahan banget kanggo musim garing, mula irigasi ora bakal dadi masalah. Angin minangka kekirangane. Sanajan bisa tahan bantala tahan lama tanpa setetes banyu, angin minangka masalah paling gedhe. Yen ditempatake ing angin, frekuensi lan intensitas bisa digawe saya ringkih utawa mati. Uga suwe ora tahan suhu sithik. Sampeyan kudu eling yen tanduran minangka asale saka iklim tropis sing umure biasane umure akeh.

Minangka kanggo lemah, tuwuh kanthi efektif ing meh kabeh jinis lemah. Nanging, Sampeyan butuh lemah supaya subur, duwe tekstur lempung lan dikuras kanthi apik supaya bisa ngasilake asil sing maksimal. Yen ing sisih liya, kita duwe lemah sing kurang kualitas, mula bakal bisa terus tuwuh nanging bisa uga ora ana gayane. Saluran iku penting, aja nganti banyu irigasi nglumpukake supaya oyot ora bosok.

Irigasi lan pruning

Ficus microcarp

Kanggo ngilekake banyu, asor kudu dipikirake luwih saka jumlah banyu sing digunakake ing irigasi. Sampeyan bakal nyedhiyakake oyot kanthi lembab sing seimbang supaya sehat. Antarane mbanyoni lan mbanyoni kudu dielingi yen lumahing wis garing nganti garing maneh. Sampeyan ora prelu ngeculake lemah supaya bisa mbanyoni mbesuk kanthi cara apa wae. Iki bisa mengaruhi tataran tuwuhe sing luwih sensitif marang rangsangan sing beda.

Nalika proporsi irigasi, cahya lan angin ganti nalika mangsane, wit iki cenderung bereaksi. Bisa uga godhonge ambruk amarga kahanan lingkungan wis beda lan tandurane jarwakake minangka owah-owahan musim. Yen iki kedadeyan, udakara 15 dina stabil maneh dhewe. Aja gupuh yen kedadeyan kasebut.

Babagan tugas pangopènan, ing Ficus microcarp ora ngidini pruning kanthi apik, amarga sistem penyembuhan sing rada alon. Supaya ora ngrusak kesehatan sampeyan kanthi pruning, luwih becik ditindakake kanthi sethitik lan luwih asring tinimbang prune kanthi angel. Wektu paling apik kanggo nindakake prunings perawatan iki yaiku ing musim gugur, nalika musim wiwit. Ora ana gunane nalika musim adhem, kaya sing bakal ditindakake.

Wabah lan penyakit

Microcarpa Pot Ficus

El Ficus microcarp dheweke biasane ora lara amarga ketahanan lan kekuwatan sing gedhe. Nanging, bisa uga, yen ana ing kebon, bakal diserang wabah kayata lelungan lan mealybugs. Thrips biasane manggon ing Ficus sing nyebabake Titik abang ing godhong lan yen sampeyan adoh banget, godhong bakal ditekuk nganti tiba.

Mealybugs metu ing iklim sing garing banget. Kita bisa ngindhari iki yen nindakake mbanyoni kanthi bener tanpa ngeculake lemah kabeh.

Muga-muga kanthi tips iki sampeyan bisa seneng Ficus microcarp ing versi bonsai.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.