Pakis banyu (filikuloida Azolla)

Filiculoides Azolla nutup lan irungnya ebun

Filiculoides Azolla sing umum dikenal minangka pakis lemut lan / utawa pakis banyu, yaiku ... a pakis banyu sing ditondoi kanthi suket taunan kanthi ukuran sing cukup cilik, sing ing antarane populasi duwe katrampilan tuwuh kanggo nutupi permukaan gedhe sing digawe ing kasus tartamtu, lapisan terus-terusan ing permukaan banyu ing puddle, laguna lan uga, ing permukaan akuarium , mula iku dianggep a blumbang lan akuarium tanduran.

Nanging, amarga kacepetan tuwuh, uga pengaruhe ing lingkungan, mula diklasifikasikake minangka spesies tanduran invasi lan agresif ing sawetara negara, Spanyol kalebu salah sawijining.

Fitur

Filiculoides Azolla kanthi lumut ing pinggir kali

Iki sababe ngenalake filiculoides Azolla menyang medium dilarang asli negara, kanthi cara sing padha karo perdagangan, transportasi lan / utawa duweke. Sing amarga kasunyatan manawa bagean gedhe saka perkenalan sing kedadeyan ing medium digawe kanthi ora sengaja.

Iki minangka tanduran sing asale saka Amerika, khusus wilayahe sing sedheng; sing duwe ukuran sing babak 2,5-10cm lan duwe godhong bentuk segitiga sing bisa ngambang ing lumahing banyu.

Umume, duwe penampilan sing alus lan cukup atraktif, sebabe dheweke misuwur banget minangka tanduran kanggo akuarium, iki dadi sebab utama kenapa ora sengaja dikenalake ing lingkungan sing adoh saka wilayah asale.

Godhonge ukurane cilik (udakara 1mm), padha oblong, utawa ovate, sessile (tanpa gagang utawa petiole), imbricated banget kanggo siji liyane, bilobed lan compressed, sing ngidini nutupi ramalan kanthi total, saliyane, duwe tapel wates membran lan praktis sing tembus. .

Kajaba iku, sori kasebut gabung karo struktur sing dikenal minangka sporocarps, sing sabanjure ditutupi godhong. Struktur kasebut, kanthi varian lanang, ditondoi kanthi bentuk bola, sessile, terisolasi lan ora duwe sisik utawa rambut.

Mangkono uga mikrosfer duwe bentuk bola y padha berkembang ing klompok. Kanggo bagean lan kanggo varian wanita, umume pyriform, ora duwe rambut utawa sisik, duwe permukaan berlubang, duwe megaspore sing khas amarga tuberkulasi banget lan duwe struktur unggul sing bisa ngambang.

Dheweke duwe kemampuan kanggo tuwuh ing banyu sing kira-kira pH 5-7, lan uga banyu sing alus utawa medium, sing suhu antara 10-28 ° C. Perlu dielingake manawa filiculoides Azolla ijo lan abu-abu padhang nalika enom, nalika wis diwasa katon jambon utawa abang lan coklat peteng. Opo maneh duwe oyot sing luwih dawa lan luwih kenthel kanthi tuwuh ing lingkungan asline.

Populasi tanduran iki duwe kemampuan kanggo mbusak logam sing ana ing banyu, ing njerone kayata: tembaga, timah, kromium, nikel lan / utawa seng. Sawise iki, tanduran dipanen, dikeringake lan diolah dadi sampah padat, mula bisa diatur kanthi nyata dibandhingake limbah cair.

Iki minangka kapentingan pertanian

Filiculoides Azolla kanthi warna ing banyu

Beras biasane ditandur ing sakiwa tengene kebanjiran, mula ing macem-macem negara Asia, umume ditandur tanduran iki ing sawah sing khusus kanggo budidaya pari sawetara wulan sadurunge nyebar pari dhewe.

Iki amarga filiculoides Azolla nutupi banyu, nyegah pangembangan ganja, lan sawise pakis mati. padha nyumbang nitrogen ing lemah kebon.

Kanthi cara iki bisa nyegah panggunaan pupuk industri, sing saliyane larang, cenderung ngontaminasi akuifer amarga kakehan nitrogen sing bocor saka lemah.

Pungkasan, uga kudu dikandhakake yen pakis iki dadi masalah, amarga cukup nyerang, sanajan dheweke wis njupuk tindakan kanggo perkara kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.