Frankenia laevis

Tampilan laevis Frankenia

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

Tanduran kanthi jeneng ilmiah Frankenia laevis Iki minangka salah sawijining alternatif paling apik kanggo suket ing wilayah kasebut yen udan rada deres. Cepet nutupi lemah nanging tanpa invasi, lan uga ngasilake kembang sing apik banget.

Kaya ora cukup, ora bisa nolak hawa anyep lan adhem ndhisik banjur delengen 🙂.

Asal lan ciri

La Frankenia laevisSing misuwur kanthi sebutan heather segara, heather segara, thyme segara utawa suket sapera, minangka tanduran creeping groundcover sing asale saka garis pantai wilayah sing asik ing Spanyol, Portugal, Prancis, Inggris Raya lan Italia. Tuwuh nganti paling dhuwur sepuluh sentimeter, Asal-Usul saka godhong ijo greyish sprout, lan abadi. Kembang cilik lan jambon.

Tingkat pertumbuhane cepet, lan amarga ndhukung jejak sikil lan ora butuh mow, mula, tanpa mangu-mangu, pilihan sing cocog kanggo wong-wong sing pengin duwe karpet ijo sing kurang apik.

Apa sing dadi perhatian?

Tanduran Frankenia laevis

Gambar - Wikimedia / Ghislain118

Yen sampeyan pengin duwe thyme segara ing kebon sampeyan, wenehi perawatan kaya ing ngisor iki:

  • Lokasi: kudu langsung kena srengenge.
  • Bumi: Wutah iki tuwuh ing kabeh jinis lemah, sanajan uga lemah ing erosi.
  • Irigasi: nolak kahanan garing, nanging luwih becik menehi banyu paling ora kaping pindho saben minggu nalika musim panas lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: iku ora prelu, sanajan mbayar asring banget (sapisan wulan, contone) karo pupuk ekologis bakal tuwuh luwih apik.
  • Multiplikasi: dening wiji lan stek ing musim semi.
  • Wabah lan penyakit: ora duwe.
  • Rustitasitas: tahan frosts nganti -7ºC, sanajan sampeyan kudu ngerti yen suhu kasebut normal yen godhong dadi abang (ora kuwatir).

Apa pendapat sampeyan babagan ramuan sapera? Apa sampeyan nate krungu tanduran creeping sing luar biasa iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.