Fuchsia: ing kebon utawa ing pot?

Fuchsia_regia

ing Fuchsias, Sapa sing ora ngerti dheweke? Yaiku tetanduran kembang-kembang nuduhake keanggunan lan kekuwatan ornamental sing ora bisa dietung. Habitat utamane ing Asia lan sisih kidul bawana Amerika. Tanduran kasebut tuwuh arupa semak utawa wit cilik sing dhuwure ora ngluwihi telung meter. Iki nggawe dheweke Tanduran sing cocog kanggo kebon lan pot.

Lan kita bakal ngomong babagan sabanjure, babagan kaluwihan saka Fuchsias ing lemah, kayata ing pot, uga perawatan. Ing kaloro papan kasebut ana kaluwihan lan kekurangan, lan sing penting, sadurunge nindakake tindakan, kita kudu milih Fuchsia sing kepiye.

Pot kembang

Fuchsia

Care 

Kanggo nambah kaendahan tanduran sing wis luar biasa iki, luwih becik ditanam ing pot lempung. Nanging kudu dielingi manawa kudu gedhe, amarga kanthi cara iki kita bakal ora kudu transplantasi.

Substrat kudu asam, yaiku kanthi pH luwih murah tinimbang 6. Jenis substrat iki duwe warna coklat, beda karo sing duwe pH luwih dhuwur sing warnane luwih peteng, ireng nganti ireng. Yen disentuh krasa keropos, longgar. Luwih becik kudu ngemot pearlite kanggo nggampangake pembuangan.

Kaluwihan lan kekurangan

Keuntungan tinimbang nduwe kebon ing ngisor iki:

  • Lokasi bisa diganti
  • Irigasi luwih bisa dikontrol, mula bisa nyegah bosok
  • Kontrol sing luwih apik kanggo pupuk, pertumbuhan lan hama

Lan kekurangan utama (bisa uga mung siji), yaiku ora bakal berkembang kaya yen ana ing dharat.

Ing dharatan

Fuchsia

Care

Sawise Fuchsia lan wis milih papan sing arep ditanam, kita kudu njupuk sawetara perkara:

  • Kita kudu mesthekake manawa lemah duwe pH sing sithik, luwih murah tinimbang 6, amarga yen luwih dhuwur, tanduran ora bakal bisa tuwuh.
  • Bolongan kasebut kudu kaping pindho apa ukuran dhuwur pot; yaiku, yen pot kasebut udakara 20cm, bolongane sakitar 40cm.
  • Kanggo nggampangake drainase lan adaptasi oyot sing paling apik ing omah sing anyar, kita bisa ngisi bolongan separo karo landasan sing duwe asam asam. Lan, sawise ngenalake tanduran, isi karo landasan liyane.

Kaluwihan lan kekurangan

Keuntungan kasebut ing ngisor iki: pangembangan sistem oyot sing luwih apik lan mulane tanduran, tingkat tuwuhing luwih cepet tinimbang yen ana ing panci, apamaneh bakal menehi sentuhan eksotis menyang kebon.

Lan kekurangan utamane yaiku ora dadi pilihan kanggo wong-wong sing ora duwe kebon, utawa sing lemah ora sehat.

Lan sampeyan, apa sampeyan duwe Fuchsia? Ana ing endi sampeyan: ing pot utawa lemah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Tobias ngandika

    Aku kepengin banget fuchsia, nanging aku kira ora bakal sukses ing iklimku.
    Aku manggon ing zona subtropis, aku rustisitas antara 10 utawa 11.

    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Tobias.
      Fuchsias tuwuh ing iklim subtropis. Kasunyatane, umume spesies ora bisa nggawa fros.
      Salam 🙂

  2.   Tobias ngandika

    Ing internet katon kaya iklim sedheng ... 3-9 ... uga, aku bakal nyoba sawetara eksperimen ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Mung kanthi nyoba sampeyan bakal ngerti manawa bisa sukses utawa ora. Muga-muga sukses! 🙂