Kuping gajah (Alocasia zebrina)

godhong ijo lan gedhe banget

La Alocasia zebrina es umume dikenal kanthi jeneng tanduran kuping gajah utawa zebra, asale saka kulawarga amba saka Araceae lan spesies saka Wétan Tebih, umume saka wilayah lembab ing negara kayata Malaysia, India, Filipina utawa Formosa.

Fitur

tanduran pot kanthi godhong gedhe

Karakteristik utama klompok iki yaiku popularitas amarga godhong gedhe sing apik amarga ukurane gedhe. Biasane, anggota kulawarga iki padha adaptasi kanthi apik ing papan sing ana ing pedalaman, iki anget lan padhang. Kajaba iku, tanduran minangka petioles sing dawa lan tahan, sing nyengkuyung godhong gedhe sing bentuke pucuk, tegak lan duwe permukaan sing alus, warnane ijo metalik lan uga duwe saraf sing ditandhani lan kandel.

Keunikan spesies kasebut bisa ditemokake ing petioles tahan, ing endi saben peduncle duwe loreng ijo peteng ing bagean kasebut, kanthi cara sing sregep, matur nuwun yaiku Alocasia zebrina duwe jeneng iki.

Kanthi cara sing padha, batang kasebut duwe bintik-bintik sing uga padha karo mburi zebra. Ana uga jinis spesies liya sing uga duwe godhong ijo sing ijo tuwa nanging kanthi bintik-bintik sing duwe nada kuning.

Budidaya zebrina Alocasia

Kanggo budidaya, kudu ing iklim sing ditandur duwe suhu anget lan asor dhuwur, kebon tropis paling becik. Saliyane, tanduran Elephant Ear mbutuhake akeh cahya, sing dibutuhake supaya ana ing papan sing nampa sinar srengenge langsung. Substrat kudu disiram kanthi tliti kanthi tliti, supaya rada lembab, lan diweruhi manawa kakehan banyu bisa lancar liwat bolongan ing pot.

Supaya duwe pembangunan sing seimbang, kudu mbayar alon-alon, uga nambah irigasi sing diwiwiti nalika musim semi. Uga bisa tuwuh ing pangayoman wit utawa tanduran sing luwih gedhe tinimbang dheweke.

Pangowahan pot kudu dilakoni saben taun utawa wis diadaptasi ing pot sing gedhe, amarga amarga suwe, tanduran bakal tuwuh nganti entuk ukuran sing cukup, uga lemah kudu duwe nilai kalium utawa belerang. . Sajrone mangsa adhem, tanduran kasebut dadi sejenis istirahat, ing endi produksi godhong gumun kanthi cara sing luar biasa.

Sampeyan kudu ngerti banget perawatan kuping gajah utawa ngrawat tanduran kanthi godhong gedhe. Sawise musim semi diwiwiti lan amarga cuaca apik, tanduran iki urip maneh lan miwiti kegiyatan tuwuh maneh Biasane, sajrone wektu kasebut, kudu nambah wektu irigasi lan menehi panganan maneh.

Saliyane, panyebaran nalika musim semi kedadeyan liwat divisi rimpang ing ngisor lemah manawa saben rimpang paling ora duwe siji tunas. Kembang sing diwenehake yaiku spadix putih sing krem, banjur dibungkus godhong ijo, sing diarani spathe, iku ora biasa yen diwenehi kembang ing njero omah, umume kedadeyan nalika ana ing habitat alami.

Wabah lan penyakit

tandur kanthi godhong gedhe banget lan ijo banget

Babagan penyakit, iki minangka tanduran kanthi resistensi dhuwur, nanging, kayadene liyane, kadhang kala kena pengaruh sawetara hama utawa penyakit. Supaya ora kena serangan serangga, disaranake godhonge aja nganti rereged, mula kudu diresiki kanthi asring, kanthi nggunakake kain lembab, iki bakal nyuda kemungkinan kena panularan.

Nggunakake

putra becik minangka tanduran hias amarga dheweke ora mung nyedhiyakake godhong gedhe banget sing ndadekake endah banget, nanging uga batang kasebut lan batang patri sing bisa menehi sentuhan zebra. Interioré sampeyan bakal katon luwih apik karo tanduran, amarga uga asale tahan banget kanggo penyakit lan hama Dadi sampeyan ora prelu kuwatir manawa bisa nyekel dheweke utawa ora.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.