Gajah Yucca

budidaya singkong sikil gajah

Salah sawijining spesies saka genus Yucca minangka pilihan sing apik banget kanggo kabeh wong sing pinus sing sibuk banget duwe wektu akeh kanggo ngurus tandurane. Babagan babagan Gajah Yucca. Dikenal kanthi jeneng umum sikil gajah Yucca lan dianggep minangka tanduran sing ora butuh perawatan, nanging menehi sumbangan eksotis kanggo nambah dekorasi interior.

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing ora duwe wektu kanggo ngurus tanduran lan dekorasi omah sampeyan, tinggal lan waca artikel iki amarga kita bakal nuduhake kabeh ciri lan perawatan saka Gajah Yucca.

Ciri khas saka Gajah Yucca

Gajah Yucca ing jero ruangan

Tanduran iki asale saka wilayah Amerika Tengah, ana luwih saka 50 macem-macem jinis. Yucca Kaki Gajah iki minangka salah sawijining jinis sing paling populer ing genus iki sing tuwuh ing njero omah. Alesané gampang. Ing tangan siji, minangka tanduran sing ora mbutuhake perawatan apa-apa, dadi sampeyan ora prelu nggatekake. Saliyane, kita duwe tanduran sing, tanpa ngurus, nambah sentuhan eksotik ing omah kita. Biasane, kebon omah kudu dipindhah supaya bisa nyekel sinar srengenge nalika pungkasan awan. Uga ana sawetara asor lan tingkat siraman sing kudu ditrapake kanggo tanduran supaya bisa subur. Nanging, kaya sing bakal dingerteni, tanduran iki gampang banget dirawat.

Jeneng umume amarga bentuk batang. Dawane dawa lan amba mula ngelingake sikile gajah. Godhonge padha godhonge padha karo wit kurma, lancip banget. Godhong iki duwe warna ijo sing kuat lan pungkasane ana titik. Estetika tanduran kasebut katon endah banget kaya alas alas tropis. Iki nggawe apik yen dununge ing ruang tunggu lan lawang amarga ora mbukak spasi lan nyedhiyakake gaya sing apik.

Iki minangka spesimen sing ora akeh cabang lan bisa ditemokake ing toko kembang lan pusat kebon minangka siji utawa loro kayu. Batang iki bakal duwe sawetara cabang. Yen ditandur ing njobo, kita bisa ndeleng dhuwur nganti 10 meter, nanging yen tuwuh ing njero omah, amarga kahanan lingkungan, mung bakal bisa tuwuh udakara 2 meter. Nanging, wis cukup tanduran sing dhuwur ing njero omah.

Ngurus kanggo Gajah Yucca

sikil gajah dekorasi yucca

Tanduran iki arang banget tahan saengga bisa adaptasi karo macem-macem kahanan lingkungan. Iki ndadekake tetanduran sing mbutuhake manungsa waé. Yen sampeyan duwe wong sing seneng tanduran ing njero ruangan lan pengin terus ningkatake omah, Gajah Yucca iku hadiah sing sampurna. Sampeyan uga bisa dadi hadiah sing apik kanggo wong sing anyar ing jagad tanduran.

Sanajan kita ujar manawa minangka tanduran sing angel banget, sawetara aspek kudu dipikirake supaya tanduran bisa tuwuh dadi sehat. Kita bakal nganalisa siji-siji saka perawatan sing dibutuhake tanduran iki supaya tetep apik.

Lampu lan suhu

Gajah Yucca

Kaping pisanan minangka lampu. Sampeyan mbutuhake paparan srengenge sing cukup dhuwur. Sampeyan mbutuhake supaya bisa berkembang lan tuwuh kanthi cepet. Bisa diselehake ing papan sing nampa sinar srengenge langsung lan disaranake sampeyan nampa paling ora 3 jam srengenge saben dina. Luwih becik tuwuh ing njero ruangan tinimbang njobo amarga tanduran sing ora ngidinke fros kanthi apik. Gumantung saka iklim ing wilayah sing kita lakoni, bisa uga musim salju duwe frost ing ngisor suhu sing ora bisa ditindakake. Sawise musim salju pungkasan, kita bisa ngirim tanduran iki menyang njaba.

Yen sampeyan ora duwe teras utawa kebon, luwih becik goleki Gajah Yucca cedhak jendela. Kahanan kasebut bisa entuk cahya sing maksimal. Yen ora akeh banget, tanduran ora bakal mati. Nanging tuwuhane bakal mandheg lan godhonge bakal ora kuwat. Indikator manawa tanduran ora entuk sinar srengenge cukup yaiku bintik-bintik katon ing godhonge.

Babagan suhu, minangka tanduran sing cukup tahan. Bisa ngidinke iklim kanthi cukup macem-macem kajaba karo es. Sampeyan bisa nemokake stabilitas maksimum ing suhu sing antara 18 lan 38 derajat. Bisa tahan frosts cahya, nanging yen diselehake ing njero ruangan, suhu sing sithik iki ora mbebayani banget. Luwih becik ora resiko lan nyimpen tanduran ing njero ruangan nalika musim salju.

Irigasi lan kompos

Elephantfoot Yucca minangka kabeh bunder lan bisa ngatasi kekurangan banyu kanthi gampang. Kosok baline, ora ndhukung keluwihane kanthi apik. Kita bisa ngerti manawa ora lali nyiram tanduran, mula ora bakal ana masalah nalika tuwuh wiwit tuwuh. Sampeyan kudu dawa banget dadi lali yen bumi bakal garing kabeh. Nanging, yen kakehan lan ngombe luwih saka biasane, bisa uga nyebabake kerusakan ing oyot. ROOT cenderung bosok kanthi gampang yen mbanyoni kuwat banget.

Kanggo ngilangi penyiraman sing berlebihan iki, luwih becik duwe substrat sing duwe saluran sing apik. Drainase kasebut tanggung jawab nyaring banyu irigasi lan ora ngidini nambah utawa banjir. Yen dilebokake ing njero omah, luwih becik nyelehake piring ing sangisore tanduran. Kanthi cara iki, tanduran bisa ngetokake lan ngevakuasi banyu sing akeh. Bisa tahan kekeringan lan malah tahan pirang-pirang dina kanthi landasan rampung garing.

Supaya ora ana sangsi babagan irigasi, kita bakal nuntun sawetara pandhuan:

  • Yen sampeyan nemoni musim panas, luwih becik banyu saben 7 dina sepisan.
  • Yen wayah salju, luwih becik ngombe saben 20 dina.

Sanajan wis menehi pandhuan kasebut, nanging sawise substrat utawa udan sanajan dina-dina sing kasebut wis kliwat, luwih becik ora disiram lan enteni nganti garing kabeh.

Pungkasan, kanthi masalah kompos, kita bisa ndeleng manawa tuwuh cukup cepet yen akeh banget cahya. Kanggo menehi suplemen nutrisi sing luwih akeh, kita bisa nyubur kanthi kompos kanggo tanduran ijo. Saran kasebut yaiku nggunakake dosis sing luwih sithik tinimbang sing disaranake dening pabrikan produk.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Gajah Yucca.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   fernanda serra ngandika

    Halo, tanduranku ana ing njero ruangan, aku manggon ing apartemen nanging panas banget lan sawetara tips kobong; aku kudu piye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Fernanda.

      Tanduran iki butuh cahya sing akeh nalika ana ing njero omah. Yen pucuking godhong kobong, bisa uga amarga arus hawa sing kena pengaruh (kipas angin, AC), utawa amarga sawetara godhong gosok ing tembok (mesthi yen ngono, sampeyan bakal weruh mung godhong sing digosok iku ala).

      Iku penting sing digawa menyang kamar karo kathah cahya alam, lan iku adoh saka piranti apa wae sing nggawe konsep. Kajaba iku, sampeyan kudu mbanyoni kaping pirang-pirang seminggu, mung nalika lemah wis garing.

      Greetings.