Galium aparine

Galium aparine

Salah sawijining tanduran obat sing bisa polinasi dhewe yaiku Galium aparine. Iki minangka tanduran sing kalebu kulawarga Rubiaceae lan dikenal kanthi jeneng umum tukang kebon, cambuk ilat, kanca mlaku, kanca ortholano, limpet lan clingy, lan liya-liyane. Iki minangka tanduran sing asale saka Eropa lan Asia Lor lan Kulon. Iki digunakake ing pirang-pirang kesempatan minangka obat kanggo perawatan sawetara patologi.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerti babagan ciri lan sifat Galium aparine.

Karakteristik utama

Ciri khas aparine galium

Iki minangka tanduran sing bisa tekan nganti 1,2 meter lan ambane telung meter. Dheweke duwe kemampuan kanggo polinasi awake dhewe, mula diarani hermaphrodite. Iki ngewangi ekspansi ing papan sing ana, amarga reproduksi cukup cepet. Sanajan bisa ngasilake dhewe, dheweke uga nggunakake Diptera utawa Coleoptera kanggo nyebar sari ing antarane kembang.

Kembang putih lan duwe sentuhan kelly. Salah sawijining fungsi sing sampeyan lakoni ing kebon yaiku bisa narik satwa. Iki minangka ramuan tahunan kanthi ciri pendakian. Ing lingkungan alam tuwuh ing wilayah suket sing lembab. Wilayah kasebut bisa dadi scrub ngisor, talang, lan macem-macem tanduran.

Uga ana sing dianggep ing tanduran ruderal utawa luwih dikenal minangka suket. Iki amarga katon asring banget ing panenan sereal lan saingan karo nutrisi saka tanduran iki.

Ditutupi karo pirang-pirang rambut sing kaku lan bentuk pancing. Rambut iki mbantu dheweke tetep manut tanduran liya utawa dhukungan kanggo terus menek nalika tuwuh. Dawane godhong lanceolate lan elips. Sisih godhonge uga duwe rambut lan midrib kanthi warna ijo tuwa. Kembangé diklompokaké ing cymes lan putih lan cilik kanthi 4 kelopak ing dhasaré. Wektu ngembang wiwit awal musim semi.

Woh iki ora bisa dipangan lan bentuk globose. Wangun loro bagean simetris sing ditutupi rambut sing kecanthol.

Ngurus kanggo Galium aparine

Detil tresnane tukang kebon

Sanajan dudu tanduran sing apik banget kanggo kaendahane utawa nggunakake tanaman hias banget, ana sing duwe ing kebon minangka tanduran pendakian. Supaya bisa ngrawat kanthi tliti, prelu ana lokasine kanthi sunar srengenge. Supaya bisa tuwuh kanthi apik lan tuwuh ing kahanan sing apik, butuh sinar matahari paling maksimal saben dina.

Lemah kudu duwe nutrisi organik sing apik. Yen ora, luwih becik dibuwang nganggo pupuk kandhang utawa cacing. Sadurunge nyiram, kudu moderat sajrone taun. Indikator kanggo ngerti nalika ngombe yaiku supaya lemah tetep garing. Iki bisa digunakake kanggo musim salju lan musim panas. Sampeyan kudu, sajrone ngilekake banyu, kita aja kebanjiran tanduran ing pangkalan amarga bisa ngelem. Padha, lemah butuh pembuangan sing apik saengga banyu ora nglumpuk.

Sajrone irigasi, luwih gampang ngontrol banyu sing nglumpukake ing lemah yen ora ana saluran pembuangan sing apik. Nanging, kita ora bisa nindakake perkara nalika udan. Minangka suhu, suhu kasebut ora tahan tahan hawa salju, utawa adhem nalika adhem. Mula, kita butuh iklim sing adhem mongso adhem. Yen terus-terusan kena suhu sithik banget, kita bisa nyebabake karusakan parah utawa uga matine.

Iki dudu tanduran sing rentan ngalami macem-macem jinis penyakit utawa hama. Amarga ora duwe kapasitas gedhe kanggo adaptasi karo adhem uga ora butuh lingkungan sing lembab, umume ora kena pengaruh penyakit hama utawa penyakit.

Panggunaan utama

Migunakake aparine Galium

Tanduran iki digunakake kanthi sawetara kecenderungan obat. Ana macem-macem teori ilmiah utawa riset. Efektivitas ing manungsa durung bisa dibuktekake nanging bisa evaluasi panyedhiya medis sing berkualitas.

Kasedhiya macem-macem kagunaan kayata anti-inflamasi, antipiretik, digunakake kanggo ngobati lepuh lan minangka pembersih getih. Akeh wong sing nggunakake obat kasebut kanggo ngatasi pilek, nggawe infus, nggawe krim kanggo perawatan ketombe lan minangka solusi kanggo masalah diare, amarga efek diuretik.

Siji-sijine bukti khasiat sing dialami ing manungsa utawa kewan. Panganggone ing manungsa durung mesthi kabukten. Kanggo jinis kahanan kasebut, Luwih becik pindhah menyang spesialis lan priksa manawa dheweke njamin panggunaan obat kasebut Galium aparine kanggo perawatan sampeyan.

Supaya bisa digunakake ing sawetara perawatan, luwih dhisik kudu diklumpukake sethithik sadurunge ditandur lan garing suwe-suwe. Sawise garing, bisa digunakake kanggo infus ing sawetara masalah internal kayata diare lan krim kanggo sawetara masalah eksternal kayata blaming.

Antarane properti saka Galium aparine Ditemokake yen gampang nganggo sandhangan amarga stolon cilik sing ana ing kabeh permukaan. Rambut iki nggawe nempel ing sandhangan lan woh-wohan, sing ngemot wiji, bisa nyebar luwih apik kanggo reproduksi. Sanajan bisa polinasi dhewe, nggunakake teknik kasebut kanggo nambah sukses reproduksi.

Liyane saka panggunaan tradisional yaiku iki digunakake kanggo nggulung susu. Wiji sing digiling uga digunakake kanggo nggawe pengganti kopi.

Amarga tanduran sing nyebabake macem-macem kahanan alergi, disaranake ngawasi spesialis medis kanggo ngerteni manawa bisa nyebabake efek samping. Uga Ana wong sing nyebabake alergi lan luwih becik ngerti efek sing ditrapake. Alergi bisa duwe sawetara efek ing njero internal yen dijupuk minangka infus lan eksternal yen digunakake minangka krim kanggo ngobati lepuh.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing Galium aparine Iki digunakake ing macem-macem perawatan patologi saliyane digunakake minangka tanduran pendakian. Muga-muga informasi iki bisa mbantu sampeyan ngerti babagan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.