Gardenia tahitensis

Gardenia tahitensis

Nalika krungu babagan kebon, sing paling normal yaiku mikirake salah sawijining kembang sing paling endah sing ana. Nanging, ana macem-macem macem-macem. Salah siji sing paling dihargai, lan durung dingerteni, yaiku Gardenia tahitensis.

Apa sampeyan ora nate krungu bab dheweke? Yen sampeyan pengin ngerti kabeh sing dibutuhake babagan Gardenia tahitensis Kanggo duwe siji ing ngarep, kene kita menehi tombol kanggo tanduran gondho lan ayu iki ing wektu sing padha.

Ciri khas saka Gardenia tahitensis

ciri tahitensis Gardenia

La Gardenia tahitensis dianggep a semak sing dawane nganti 4 meter (Sanajan ing panci langka banget nganti dhuwur luwih saka siji meter). Tropis lan abadi, tegese ing saindhenging taun iki bakal ana godhong sajrone taun. Ukurane cukup gedhe (bisa nganti 5 nganti 16cm) lan sakabehane, kanthi film glossy sing khas lan apik banget.

Iku mrodhuksi kembang, kang biasane putih, senadyan sawetara spesimen bisa menehi wong kuning. Iki katon saka Mei nganti September lan sing paling apik yaiku kelopak kaya baling-baling. Kajaba iku, aroma melati sing diwenehake lan nggawe dheweke dadi sing paling apik kanggo kebon utawa ing omah amarga mambu iki.

Nanging Gardenia tahitensis, kanggo tanduran iki Biasane dikenal kanthi jeneng liyane kayata Tahiti tiare, Maori tiare, kembang Tahiti utawa kembang Tiaré, sing terakhir sing luwih dikenal. Saiki ana ing zona tropis, utamane ing pulau-pulau ing Pasifik Selatan (nganti Vanuatu).

Pisanan panemu saka tanduran iki Johann Georg Adam Forster, naturalis sing salah nyeluk dheweke Gardenia jasminoides, yen nyatane duwe jeneng liyane. Dadi jeneng tanduran iku amarga Carl Linnaeus, sing menehi dheweke generik kanggo ngurmati Alexander Garden.

Ngurus kanggo Gardenia tahitensis

Care Gardenia tahitensis

Mikir duwe Gardenia tahitensis? Sampeyan kudu ngerti sing iki bisa thukul loro ing Taman lan ing pot. Nanging, ora kaya owahan lan dadi banget ditekan yen ngirim menyang wong-wong mau, supaya, yen sampeyan duwe, sampeyan kudu nyedhiyani karo panggonan tartamtu lan ora pindhah saka ing kono.

Care sing sampeyan butuhake yaiku:

  • Lokasi: Kaya sing wis diandharake, sampeyan ora prelu ngalih, nanging kantunake ing sak papan. Luwih seneng panggonane semi-rendang amarga ora seneng srengenge langsung, nanging seneng cahya.
  • Suhu: la Gardenia tahitensis ora duwe masalah suhu dhuwur; nanging kita ora bisa ujar padha babagan korban jiwa. Ora ngidinke kadhemen, lan bisa nyebabake tanduran iki bisa nyebabake. Nyatane, cita cita sampeyan bakal luwih saka 20 derajat lan aja nganti kurang saka 10.
  • Lantai: iku perlu kanggo duwe PH ngandhut asam (watara 4-6). Iki bisa ditindakake kanthi gambut asam utawa kanthi korektor lemah alkali. Sampeyan kudu ndeleng manawa wis mari (tanduran bakal ngandhani amarga yen lemah ora cukup, mula bakal katon godhonge dadi kuning lan saraf meh transparan.
  • Irigasi: Senengane banyu udan utawa banyu tanpa jeruk nipis, mula elingake. Ing mangsa sampeyan meh ora kudu banyu iku, nanging ing mangsa panas, gumantung ing ngendi iku, iku bakal perlu kanggo banyu 3-5 kaping minggu.
  • Pass: Sak spring lan panas bakal ngucapke matur nuwun banget, anggere sampeyan nambah tanduran asam tartamtu.
  • Pruning: la Gardenia tahitensis butuh pruning sadurunge musim semi wiwit mbusak cabang sing garing, lemes, lsp. lan mbantu ngiyatake.
  • Multiplikasi: kaya tanduran liya, bisa diturunake nganggo wiji utawa kanthi potongan. Sing terakhir rumit, nanging ora mokal. Kanggo iki sampeyan kudu njaluk Asal-Usul saka bab 15cm maksimum karo saperangan saka godhong ing paling. Iki kudu ditanam ing pot ing njero ruangan, amarga penting banget kanggo ngontrol asor, cahya lan suhu. Sampeyan kudu disiram cukup akeh ing wiwitan supaya lemah direndhem lan bisa mbantu oyot.

Nggunakake sing ditrapake

Babagan panggunaan Gardenia tahitensis, sing utama yaiku entuk "Minyak mono", Nganggo kembang saka Tiaré. Iki dipikolehi kanthi macerating kembang ing lenga klapa, mbabarake srengenge paling suwe 10 dina, lan ngidini wektu kliwat. Iki, ing kembang bisa diklumpukake mbukak utawa ing tunas, sanajan ing cara kapindho iki padha njupuk maneh kanggo macerate. Paling ora 10 kembang dibutuhake saben liter minyak klapa.

Sawise lenga digunakake utamané ing Kosmetik, amarga efektif banget kanggo kulit lan rambut.

Kejabi minangka minyak, panggunaan liyane saka Gardenia tahitensis iku kaya makutha kanggo paesan perayaan. Kalung, ikat kepala lsp. ngendi kembang Tiaré sing saiki umum banget ing wilayah, utamané ing considering sing emblem nasional Polinesia Perancis.

Penasaran ing Gardenia tahitensis

Penasaran Gardenia tahitensis

Ana rong rasa penasaran sing kudu sampeyan ngerteni Gardenia tahitensis. Salah sijine kalebu lelungan. Lan iku, yen sampeyan menyang Polinesia Prancis, dadi tradhisi ing kana manawa saben wong sing teka disambut nganggo kalung tiare utawa kembang sing kudu diselehake ing mburi kuping (mula sawetara film sing nuduhake adat iki).

Penasaran kapindho ing Gardenia tahitensis iku sing wadon saka wilayah ngendi tanduran nggunakake native kanggo katon sing. Nyatane, yen wanita nyelehake kembang ing sisih kiwa, tegese ora kasedhiya, nanging yen sampeyan nyelehake ing sisih tengen, bakal dadi undhangan sing jelas kanggo pria supaya nyedhak sampeyan. Ing kasus kasebut, panggunaan mung digunakake ing tunas kembang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ing Gardenia tahitensis Iku tanduran banget misuwur, kang malah wis muncul ing film. Apa sampeyan kenal karo dheweke? Apa interested in gadhah minangka tanduran ing ngarep? Aja duwe apa durung? Ayo ngerti yen sampeyan duwe pitakon babagan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.