Acocantera (Acokanthera oblongifolia)

Kembang akokantera

Saka wektu kanggo wektu, kita ngenalake sampeyan babagan tanduran sing umume ora umum ana ing nursery utawa toko kebon. Ing kesempatan iki, sing dipilih wis gawe kaget, sing ngasilake kembang sing apik banget ing pungkasan mangsa salju.

Apa sampeyan pengin ketemu karo dheweke? Nggih mula, kita bakal ngandhani apa ciri khas lan cara ngurus.

Asal lan ciri

Protagonis kita yaiku wit semak utawa ijo cilik asli saka Afrika kidul, khusus saka Mozambik nganti Afrika Selatan. Jeneng ilmiah yaiku Acokanthera oblongifolia, sanajan kondhang misuwur kanthi jeneng acocantera utawa laurel beracun. Bisa nganti dhuwur maksimal 6 meter, kanthi jembaré 2-3 meter. Godhonge ijo, kulit lan daginge.

Mekar ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi. Dheweke kumpul ing kembang sepatu, lan putih utawa jambon. Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit mateng, sing bakal ijo nalika wis mateng, lan beracun kanggo manungsa.

Apa sing dadi perhatiane?

Laurel beracun

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas, luwih becik mbayar saben wulan kanthi pupuk organik, kayata, guano.
  • Multiplikasi: multiply karo wiji lan stek ing musim semi.
  • Wabah lan penyakit: iku tahan banget, nanging yen disiram kakehan, jamur bisa uga muncul, sing kudu diatasi nganggo fungisida ing ngisor instruksi sing kasebut ing wadhah.
  • Rustitasitas: sensitif marang adhem. Acocantera mung bisa thukul ing njaba ruangan kabeh taun yen ora ana frost, yen ora kudu dilindhungi saka suhu sing sithik ing ruangan sing padhang tanpa draf.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.