Pisang Palsu Gedhe

Acer pseudoplatanus

Ing alas sing sedheng ing Eropa tengah lan kidul, ing mongso adhem mongso adhem, kita bisa nemokake macem-macem wit asat. Antarane, salah siji sing paling hebat yaiku Gedhang palsu, sing jenenge ilmiah Acer pseudoplatanus. Wit godhong iki bisa nganti dhuwur 30 meter, kanthi dhiameter makutha sing amba banget 10m. Mesthi menehi bayangan sampurna kanggo nglindhungi awak dhewe saka srengenge nalika musim panas, kanggo piknik ing jas sampeyan, utawa mung njagong lan maca utawa nikmati pemandangan kasebut.

Spesies iki akeh ditandur ing kabeh wilayah sing iklim cocog, yaiku yen musim panas alus lan lembab kanthi suhu sing arang ngluwihi 30 derajat, lan kanthi mongso adhem sing suhune bisa tekan -18ºC.

Godhong pseudoplatanus Acer

Palsain Plantain minangka wit sing tuwuh cepet sajrone sawetara taun kapisan. Nalika nambah dhuwur lan kekuatan, iku bakal mudhun alon. Ideal minangka spesimen sing terisolasi, nandur ing taman utawa kebon gedhe, amarga iki minangka wit sing dikagumi saben musim. Ngomong musim, ing musim gugur godhonge dadi abang dhisik, banjur malih dadi saya kuning nganti tiba.

Sanajan tahan tahan anget, dudu wit sing cocog kanggo iklim panas amarga kudu ngrasakake musim. Sampeyan bisa uga diadaptasi menyang Mediterania, nanging sayangé angel banget supaya tiba kanthi becik. Sing paling normal yaiku godhong dadi coklat banjur tiba langsung tiba.

Acer pseudoplatanus Atropurpureum

Pisang Palsu iki ing foto ing ndhuwur, kalebu macem-macem jinis godhong ungu. Jeneng ilmiah yaiku Acer pseudoplatanus »Atropurpureum». Kudu ana kahanan sing padha tuwuh kaya godhong ijo, tegese:

  • Sampeyan kudu duwe lemah amba, saengga bisa tuwuh kanthi apik.
  • Tolerasi macem-macem jinis lemah, nanging luwih milih seger, amarga urip ing lembah gunung lan lereng.
  • Ora ngidinke kahanan garing, sanadyan ing dharatan utawa ing lingkungan.
  • Disaranake pupuk sajrone musim panen (musim semi lan musim panas), luwih becik kanthi kompos rilis organik sing alon.

Wit-witan kasebut ngasilake dening wiji, sing dikoleksi nalika pungkasan musim panas / wiwitan musim gugur. Kanggo germinasi, kudu adhem, mula bisa stratified ing kulkas suwene telung wulan, utawa yen adhem ing mangsa adhem, bisa langsung disebar ing wiji lan ing musim semi bakal germin.

Yen sampeyan seneng wit godhong gedhe, lan sampeyan duwe cukup ruang kanggo nduwe, plus iklim sing cocog, gedhang palsu ora bakal nguciwani sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alex ngandika

    Sugeng Enjing. Aku seneng batang wit gedhang sing salah. Aku seneng karo bonsai lan wis pirang-pirang taun nyoba golek. Ing taun iki aku mutusake nandur wiji. Aku nggawa dheweke ing kulkas suwene sewulan, aku mikir arep ninggalake dheweke 3 wulan kanggo layering. Apa sampeyan kudu njupuk langkah liyane? Langsung menyang lemah? Ana wiji sing dipotong?
    Thanks lan salam apik
    Alex

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alex.
      Ora, sawise stratifikasi, nyebar menyang pot 🙂
      Oalah, yen sampeyan kesusu utawa liya-liyane, sampeyan bisa nemokake bibit sing didol ing ebay, kaya Kene contone (aku ora njupuk komisi, kanggo rekor).
      A Salam.