Tanduran saka genus Cassia

Cassia

Ing pangertene sing jembar, jinis kelamin Cassia kalebu udakara 1000 jinis wit, semak lan tanduran, godhong lan kembang sing simetris dhewekan utawa disusun kanthi klompok sederhana utawa klompok kompleks. Dheweke duwe 5 kelopak, sing umume kuning. Biasane digunakake kanggo properti lan ana macem-macem spesies utama sing digunakake luwih akeh tinimbang liyane.

Ing artikel iki, kita bakal crita babagan spesies utama genus Cassia, apa ciri lan perawatan.

Ciri khas saka genus Cassia

tanduran bushy

Saiki, spesies Cassia dipérang dadi rong jinis liyane adhedhasar detail stamen, woh-wohan lan wiji, mula dianggep akeh panulis, sanajan kanggo spesies liyane tetep dadi subgenus utawa bagean saka genus iki. Tanduran saka genus Cassia minangka tanduran pantropis, nyebar ing wilayah tropis ing Afrika, Amerika lan Asia. Sawetara spesies penting banget kanggo produksi.

Iki digunakake minangka obat pencahar lan kanggo gigitan serangga ing Amerika Selatan. Iki uga digunakake minangka purgatif lan wiji panggang digunakake minangka sulih kopi. Woh-wohan lan oyot uga nduweni sipat antispasmodic lan duweni pengaruh sing apik tumrap kram menstruasi sing parah. Akeh spesies ngakoni yen budidaya ing negara kita ing wilayah pesisir tanpa frost lan, mesthine ing iklim subtropis Kepulauan Canary, nanging ora kabeh nawakake resistensi sing padha kanggo adhem.

Spesies utama genus Cassia

Cassia angustifolia

kasia angustifolia

Bagéyan aktif saka tanduran iki arupa sennosida lan, nganti luwih sithik, anthraquinone gratis lan heteroglikosida anthraquinone Efek pencahar alami iki katon sawise 8-12 jam pisanan sawise diombe. Miturut para ahli, bahan aktif ing rwaning kasebut nembus weteng lan usus cilik tanpa diserap lan tekan usus besar tanpa ana perubahan. Ing kene, hidrolisis lan diowahi dadi metabolit aktif sing cocog kanthi bantuan enzim sing ditemokake ing flora usus. Nalika kedadeyan kasebut, peristalsis usus mundhak lan banyu lan elektrolit disekresi ing lumen usus, ngasilake efek pencahar.

Cekakipun, winih saka Cassia angustifolia mengaruhi ujung saraf sing tanggung jawab kanggo buang air besar lan ngasilake kontraksi sing dibutuhake kanggo ngusir bangku.

Cassia obovata

obovata

Tanduran iki duwe struktur sing padha karo keratin lan digunakake kanggo nguatake rambut. Kutikula tanduran iki ngidini supaya bisa ngetrapake kanthi alami ing saben rambut, mula bisa dilindhungi saka faktor njaba. Sanajan ijo sawise nyemprotake godhong, ora menehi warna rambut.

Tujuan utama yaiku kondhisi rambut lan, sing paling penting, kanggo sing duwe rambut paling rusak utawa garing banget. Kanthi Cassia obovata, sampeyan bisa duwe rambut luwih padhang, kanthi tekstur sing luwih alus lan kuwat. Nalika nggunakake tanduran iki kanggo nguatake rambut, kalebu ing ngisor iki: nutupi rambut kaya enamel. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngatasi kutikula. Yen rambut sampeyan rusak utawa pengin nambah kesehatan rambut, tanduran iki minangka pilihan sing apik.

Yen sampeyan duwe patologi, kayata peeling, psoriasis utawa dermatitis, bisa diobati kanthi cepet lan pengaruhe bisa dikurangi. Nduweni sifat astringen lan antiseptik, bisa ndandani stratum corneum sing paling rusak lan nyegah ketombe. Kita kabeh ngerti kepenak rambut ing rambut sing apik. Kanthi tanduran iki sampeyan ora bakal duwe masalah maneh.

Cassia fistula

tanduran emas

La Cassia fistula umure bisa nganti 6 nganti 20 meter. Ditondoi kanthi akeh cabang lan batang kanthi ukuran udakara 50 cm. Godhonge gedhe, dawane 15 nganti 60 cm. Lumrahe wujud buntut lan duwe pethel sing nyambungake ing sisih ngisor godhong utawa gagang. Kembang sing apik kanthi warna jerami saka Cassia fistula gumantung ing lampiran sing langsing. Dheweke disebarake ing klompok cilik, kanthi dawa beda-beda saka 20 nganti 40 cm.

Saben kembang berfluktuasi antara 4 lan 7 cm. Dheweke uga kalebu 5 lembar proporsi lan struktur sing padha. Dheweke ayu lan wangi. Amarga alasan iki, dheweke nggawe Cassia fistula spesies hias sing terkenal. Periode kembangé subur banget. Nganti sawetara, ndhelikake kabeh godhong sing ora bisa dideleng ing mripat.

Tanduran iki nawakake macem-macem aplikasi, utamane ing bidang kesehatan. Contone, kondhang amarga sifat pencahar. Nduweni rasa lan efek ringan. Apike, cenderung noda warna cipratan, nyebabake owah antara coklat lan ijo. Kanggo digunakake minangka obat pencahar, pulp saka kulit digunakake. Gunakake kanggo nyiyapake solusi infus kanggo administrasi oral. Kajaba iku, sampeyan uga bisa ngatasi selesma, flu, pilek, batuk, lan campak sing umum.

Uga Iki efektif banget kanggo ngilangi penyakit ing sistem kemih, pembengkakan, diabetes, kandung empedu, lan cacar air. Kanggo ngrawat batu empedu utawa penyakit ginjel, godhonge digodhog. Periode kembang digunakake kanggo nggawe sirup kanggo ngontrol sembelit. Topikal, digunakake kanggo ngobati reregan tawon. Sabanjure, pulp kasebut digunakake kanggo ngobati bruises utawa contusion, gigitan ula, tumor lan rematik.

Cassia corymbosa

Cassia corymbosa

Tanduran semi-perennial utawa perennial shrubs (gumantung saka adhem ing mangsa adhem), bentuke bunder lan nganti 2 meter. Godhongé ijo peteng, pinnate lan sulih minangka oval elongated (rada runcing) lan duwe ciri lempitan ing wayah wengi. Sing paling apik yaiku kembang kuning sing sugeh karo 5 kelopak. Dheweke mekar ing separo pisanan musim panas lan musim gugur. Dheweke ngasilake woh-wohan bentuk polong.

Dheweke asring digunakake kanggo mbentuk gumpalan, minangka spesimen sing diisolasi, lan minangka wit cilik ing pot (ing kasus iki, bakal dipotong). Bisa tuwuh ing kebon ing pinggir segara.

Sampeyan mbutuhake cahya srengenge kanthi lengkap lan suhu anget. Yen frost wektu cendhak lan intensitas kurang (kurang -8 ºC), bisa tahan es. Anggere got apik, minangka tanduran sing adaptasi karo jinis lemah, sanajan uga calcare. Ngelingi yen tanduran tahan kekeringan, lagi disiram kanthi rutin nanging arang banget. Pupuk ing musim gugur cukup kanggo dheweke. Yen pengin duwe tampilan sing luwih bunder, disaranake dipotong nalika awal musim semi, udakara 50 cm saka lemah.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan tanduran genus Cassia lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.