Tanduran geranium: kapan lan carane nindakake

Tanduran geranium minangka tugas sing gampang banget

Geranium minangka tetanduran sing katon apik ing papan sing cilik kaya balkon, teras utawa teras. Ukurane ora sithik, nanging ukurane uga gedhe banget. Iki tegese kita bisa nyedhiyakake prakteke ing papan sing dikarepake, lan kita mung kudu kuwatir ngurus dheweke.

Nanging, sampeyan kudu ngerti kapan lan cara nandur geranium, amarga kanthi cara sing padha karo petani utawa tukang kebon nyelehake wiji kasebut bakal mengaruhi wiwitan umur tanduran, yen kita transplantasi ing wektu sing ora cocog, kita bakal duwe risiko ora bakal tuwuh maneh amarga sanalika bisa. sing kita ngarepake.

Kapan nandur geranium?

Geranium ditandur ing musim semi

Geranium minangka jinis tanduran sing kalebu ing genus Geranium, nanging ana genre liyane, ing pelargonium, sing uga nampa jeneng kasebut. Nanging ngluwihi jeneng kasebut, kabutuhane minangka tanduran praktis padha. Loro-lorone asale saka wilayah sing iklim kasebut anget, mula bakal dadi kesalahan yen pengin transplantasi, umpamane, ing mangsa adhem, lan liya-liyane yen ing wilayah kita, suhu mudhun ngisor derajat nol.

Nanging ora dadi apike yen ditindakake ing musim panas. Musim iki yaiku nalika nggunakake energi paling gedhe kanggo tuwuh lan ngrembaka; dadi yen kita njupuk metu saka panci ing wektu iki, bisa uga kudu entuk sawetara. Sanajan sehat, umume bisa pulih kanthi cepet, luwih becik aja nganti transplantasi nalika suhu saya dhuwur. Akeh getah sing nyebar liwat batang lan oyote, lan yen ora sengaja ngethok, ora sethithik, mula kita kena infeksi, amarga jamur, bakteri lan virus bisa ngalami luka kasebut.

Dadi, Apa wayah sing cocog kanggo nandur geranium? Spring. Nalika pancen bakal gumantung banget karo iklim lan tanduran dhewe, amarga kudu rampung sadurunge wiwit kembang. Nanging, amarga ing pirang-pirang wilayah ing Spanyol wis ana ing wulan Maret (lan malah sadurunge) spesimen kembang sing didol, bisa ditransfer kanthi ati-ati supaya ora ngapusi oyot nalika semana.

Kapan ora trep kanggo transplantasi geranium?

Geranium sing ora bosok kanthi becik ora dicopot saka pot. Ngopo Amarga yen digawe nggawe werni ROOT utawa roti ing lemah, ambruk, lan iki bisa nyebabake akeh masalah ing oyot.

Kepiye kita ngerti manawa wis diwiwiti? Nonton manawa ana oyot sing metu saka bolongan pembuangan pot. Yen ora ana sing nuduhake, nanging kita isih nyangka manawa kontainer wis sithik banget, kita bisa nindakake perkara ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, kita bakal menehi pot sawetara jotosan supaya lemah "copot" saka iku.
  2. Sabanjure, kita bakal njupuk tanduran ing dhasar batang utama.
  3. Pungkasan, kita kanthi ati-ati narik tanduran kasebut luwih dhuwur.

Apa werni ROOT metu tanpa rontog? Dadi sampeyan pancen butuh papan luwih akeh.

Apa geranium sing lara bisa ditransplantasikan sawayah-wayah?

Sadurunge nerangake langkah demi langkah babagan cara nggawe geranium, aku pengin ngobrol karo topik iki. Apa sampeyan bisa transplan wong sing lara ing tanggal apa wae? Kasunyatane gumantung karo masalah sing sampeyan alami. Umume, bisa ditindakake ing kasus kasebut:

  • Yen sampeyan ngalami penyiraman sing berlebihan.
  • Yen lemah sing sampeyan duwe ora nyedhot banyu.
  • Yen sampeyan curiga yen nandhang wabah sing nyebabake oyot (contone cacing).
  • Yen sampeyan wis nambah kompos utawa pupuk luwih akeh tinimbang sing dituduhake dening pabrike.

Ing kahanan kasebut, tinimbang bakal njupuk tanah sing sampeyan duwe, bakal ditambahake sing anyar. Yen ana curiga wabah, kita bakal nyelehake roti bumi ing cekungan kanthi banyu lan insektisida udakara 20 menit sadurunge ditransfer menyang pot liyane.

Kepiye cara nandur geranium?

Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan bisa duwe geranium ing pot, utawa yen hawane sithik ing kebon. Minangka cara kanggo nandur tanduran iku beda banget, ayo ndeleng cara ngrampungake ing saben kasus:

Tanduran geranium ing pot

Geranium minangka tanduran sing bisa ditandur ing pot

Kanggo nandur geranium ing pot, kita kudu:

  • Pot kembang: kudu luwih jembar lan luwih dhuwur tinimbang sing wis digunakake. Amarga tanduran sing tuwuh kanthi cepet, disaranake ngukur diameter lan ambane udakara 5 sentimeter tinimbang pot »lawas». Kajaba iku, dheweke kudu duwe bolongan ing pangkalan.
  • Substratum: disaranake banget supaya dadi substrat universal sing ngemot sawetara perlite (didol Kene). Iki gampang ditemokake lan lemah sing larang banget, lan cocog kanggo geranium. Alternatif bisa uga mulsa, utawa campuran bagean saka gambut, perlite lan cacing (kanggo didol) Kene).
  • Mbanyoni bisa nganggo banyu: banyune kudu udan, utawa yen ora, banyu botol. Yen sampeyan bisa nggunakake tap kanggo ngombe, iku uga bakal ditindakake; Nanging yen duwe jeruk nipis akeh, godhok dhisik dhisik supaya jeruk nipis tetep mudhun kabeh.

Langkah demi langkah

  1. Pisanan yaiku ngisi pot anyar kanthi landasan, kurang luwih separo. Kanggo ngerti manawa kita wis nyedhiyakake akeh utawa sethithik, kita bakal ngenalake geranium karo pot "lawas" masing-masing menyang pot "anyar". Kanthi cara iki, kita bakal bisa ngerteni manawa kurang utawa dhuwur babagan pinggiran wadhah anyar.
  2. Saiki, yen perlu, kita bakal nambah utawa mbusak substrat.
  3. Banjur, kita bakal ngekstrak, saiki ya, geranium saka pot sing "lawas", kanthi ati-ati. Yen ora metu, kita bakal nutul kontainer. Yen kita ngerti manawa oyot wis kusut, sing paling becik yaiku ngilangi kanthi sabar.
  4. Sabanjure, kita bakal terus ngenalake dheweke ing pot "sing anyar", supaya luwih utawa kurang ing tengah-tengah.
  5. Kanggo ngrampungake, kita tambahake substrat lan banyu.

Tanduran geranium ing kebon

Geranium bisa ditandur ing kebon nalika musim semi

Geranium anti-nyamuk / Gambar - Wikimedia / Eric Hunt

Nalika pengin nandur geranium ing kebon, kita kudu golek papan kanggo entuk cahya, yaiku langsung --soko sing bakal disaranake- utawa disaring. Yen wis ketemu, kita bakal nerusake priksa manawa lahan kasebut duwe saluran pembuangan sing apik, amarga tanduran kasebut wedi karo banyu banyu. Kita bakal nindakake iki kanthi nggawe bolongan udakara 40 sentimeter lan dhuwure, banjur isi banyu.

Yen lemah sing ana kanggo kita cocog kanggo geranium, kita bakal bisa sumurup, yen banyune wiwit diserep wiwit wayahe pisanan tiba.. Nanging ati-ati, sampeyan ora kudu katut ing "sadetik". Yen kedadeyan, kita kudu ngisi bolongan kasebut kanthi lemah sing nahan kelembapan, kayata landasan universal.

Yen wis rampung, kita bisa nerusake tanduran geranium ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan yaiku ngisi bolongan kanthi landasan, nganti sethithik luwih saka separo.
  2. Banjur kita bakal nyelehake geranium ing pot. Dadi, kita bakal ngerti yen kudu luwih akeh nyelehake tanah utawa ora. Werni ROOT saka tanduran ora kudu dhuwur, nanging ora endhek banget ing level lemah. Saenipun, udakara udakara 0,5 cm ing ngisor, nanging ora luwih.
  3. Banjur, kita njupuk saka bolongan kanggo nyopot pot, sing bakal ditindakake sawise nyiram.
  4. Sabanjure, kita lebokake maneh ing bolongan, lan isi karo landasan.
  5. Kanggo ngrampungake, kita nindakake parut wit karo tanah sing isih kari, lan aku padha banyu.

Saiki, sing isih ana yaiku nikmati geranium sing nembe ditandur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.