Ginkgo biloba utawa Wit pagodas, fosil sing urip

Ginkgo biloba

Wit iki kalebu salah sawijining kulawarga botani paling tuwa ing donya: Ginkgoaceae, sing diwiwiti evolusi luwih saka 200 yuta taun kepungkur, ing pungkasan Trias. Siji-sijine wakil sing isih ana yaiku Ginkgo, sawijining genus sing isih ana siji spesies: ing Ginkgo biloba, dikenal minangka Wit saka pagodas.

Sanajan wit, nanging ora kaya wit-witan sing ngerti. Dadi saka senamOra ngasilake kembang kaya maple utawa wit awu. Apa kita ngerti salah sawijining tanduran sing paling luar biasa ing donya?

Karakteristik ginkgo biloba

Ginkgo biloba diwasa

Iki minangka wit sing diyakini asli saka China, ing endi bisa tuwuh 30 meter dhuwure kanthi kandhange 7m. Godhong kasebut bentuke kipas, ijo ing musim semi lan musim panas, lan kuning nalika musim gugur.

Minangka spesies sing dioecious, yaiku, ana kembang wadon lan kembang lanang ing macem-macem spesimen. Kanthi cara iki, Penting, ujar manawa woh-wohan sing diasilake para wanita menehi bau sing ora enak banget nalika mateng, mula iki kudu dipikirake yen sampeyan pengin menehi spesimen ing kebon.

Perawatan apa sing dibutuhake?

Ginkgo

Yen sampeyan pengin Ginkgo ing kebon, turuti saran supaya tuwuh sehat:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Irigasi: Kerep nalika musim panas, luwih sithik ing taun suwene. Banyu 2-3 kali seminggu ing wulan sing paling panas, lan 1-2 / minggu suwene taun.
  • Pelanggan: disaranake banget kanggo pupuk ing musim semi lan musim panas karo pupuk organik, kayata guano, ngetutake pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.
  • Pruning: Iki ora perlu.
  • Lantai: lemes banget lan rada asam (pH 5-6).
  • Multiplikasi: dening wiji, sing kudu stratifikasi telung wulan ing kulkas, utawa kanthi potongan saka taun sadurunge ing musim gugur.
  • Wabah lan penyakit: Angel tenan. Mealybugs bisa nyebabake sampeyan yen lingkungan garing banget lan anget, nanging gampang dicopot nganggo swab saka kuping sing direndhem ing banyu utawa minyak parafin.
  • Rustitasitas: tahan suhu antara 35ºC maksimum lan -30ºC minimal.

Apa sampeyan mikir 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jorge ngandika

    Wenehake informasi sadurunge menehi informasi sing salah, wit wadon metokake woh-wohan, mula yen ngasilake kembang, batang iki bisa tekan diameter sing luwih gedhe tinimbang sing dituduhake, saliyane wiji, bisa uga reproduksi kanthi stek, lan tahan suhu munggah nganti -30 derajat.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Matur nuwun kanggo data. Wis ganti.
      Salam lan akhir minggu sing apik.

  2.   JOSE DURAN ngandika

    INFORMASI sing apik lan tepat wektu. Apa sampeyan ngerti sapa utawa sapa sing nandur wit ing COLOMBIA? Saking papan endi sing bisa dipotong? Utawa wiji kanggo REPRODUKSI skala.

    ING NEGARA ING APA NANG SAKA CROPS KANGGO PROSESI FULIASI lan BIJI?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jose Duran.
      Ora, nuwun sewu 🙁 Kita ing Spanyol.
      A Salam.

  3.   guillermo guerrero ngandika

    Good evening,

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo proyek hebat sing sampeyan lakoni.
    Rong taun kepungkur, aku nyebar wiji GB, dheweke metu lan tuwuh tanpa masalah, nanging ing musim semi iki aku weruh ana rong spesimen (uga siji sing paling apik saka kabeh sing aku duweni) sing wis metu rada "sedhih" lan lagi ora thukul kanthi apik, godhonge wis tiba lan sawetara lagi wiwit metu ireng lan mati. Apa sing bisa kedadeyan ???

    Thanks!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.
      Apa sampeyan nate ngobati kanggo nyegah infeksi ragi? Yen sampeyan durung nindakake, aku nyaranake sampeyan nindakake amarga wit-witan, wiwit wiji nganti umur 2-3 taun, rentan banget ing mikroorganisme kasebut.

      Sampeyan bisa nggunakake belerang bubuk. Sampeyan nyebar kabeh tanduran lan kabeh permukaan bumi, lan yen sampeyan pengin uga liwat gedhe. Baleni sawise 15 dina.

      Muga-muga bisa nambah.