Gladioli pot: perawatan

gladioli pot ngrawat

Ing donya ana akeh tanduran sing bisa diduweni ing pot. Sawetara bakal ana ing njero omah, liyane ing balkon, teras, teras ... Nanging kabeh mau mbutuhake perawatan. Mulane, ing kesempatan iki, kita arep kanggo fokus ing gladioli potted, care lan kabeh sing kudu dilakoni kanggo nyukupi kabutuhan lan njaga kesehatane.

Nanging, apa perawatan gladioli potted? Kepiye carane kita nindakake? Iki minangka pandhuan supaya sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo mirsani tanduran lan ngetutake kabutuhan.

Ngrawat gladioli pot

Ngrawat gladioli pot

Kaya sing sampeyan ngerteni, gladioli minangka kembang sing bisa duwe pirang-pirang warna: oranye, kuning, jambon, putih, campuran ... kanggo alesan iku, kanggo akeh iku soko sing wis ana ing omah-omahé amarga saka werna padha menehi.

Saiki, nalika ngrawat gladioli potted, sampeyan kudu nganggep sawetara aspek sing bakal dibahas ing ngisor iki.

Nalika lan carane nandur gladioli ing pot

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sampeyan kudu ngerti, yen sampeyan durung duwe gladioli, iku cara kanggo nandur, lan ing ndhuwur kabeh, nalika.

Iki kudu ditanam rong minggu sadurunge musim semi, utawa malah luwih awal yen iklim ing ngendi sampeyan manggon rada anget. Lan iku bakal njupuk kira-kira 60-90 dina kanggo tuwuh lan mekar, kanggo sasi Mei, sanajan sawetara bisa nindakake ing pertengahan musim panas utawa ing pungkasan. Mulane, yen ditanam nalika kadhemen wiwit suda, luwih apik amarga sampeyan bakal seneng wektu sing luwih suwe.

Minangka kanggo nandur, sampeyan kudu pilih pot sing luwih dhuwur tinimbang ambane. Elinga yen batang gladiolus dawa, lan mbutuhake papan kanggo dhuwur (contone, sawetara batang bisa nganti limang kaki).

Masalahe yaiku, sanajan duwe batang sing dawa, oyod ora jero banget lan ora nahan tanduran kasebut kanthi apik, mula, kadhangkala, sampeyan bisa nemokake yen wis kadaluwarsa lan tiba saka pot. Kepiye carane ngatasi? Kanthi rod kanggo ngontrol sing padha tetep jejeg.

Sampeyan kudu nyelehake substrat sing berkualitas. Salah siji sing paling apik tanpa mangu yaiku nggunakake substrat kanthi pupuk alon-alon, amarga iki bakal luwih gampang kanggo tanduran kasebut maju.

Sampeyan kudu nandur corms, yaiku, wiji, antarane 7 lan 13 cm jero. Tansah karo ROOT mudhun lan bagean nuding munggah. Bagean kasebut, yen bisa, aja ditutupi banget, supaya tanduran luwih gampang metu.

Pungkasan, sampeyan mung kudu nyelehake pot ing srengenge lan banyu sithik, amarga lemah garing.

Lokasi

Nalika sampeyan wis katon, iku penting gladioli ing srengenge lengkap amarga mbutuhake 12 jam cahya supaya subur lan sehat. Dadi ing pot iku luwih gampang kanggo entuk iki amarga sampeyan bisa mindhah mau adhedhasar kahanan panas ing omah sampeyan.

Temperatura

Sanajan asring diarani gladioli minangka tanduran sing ngidinke musim dingin kanthi apik, nanging sejatine ora kabeh bener. Iki mung kedadeyan nalika sampeyan manggon ing wilayah sing panas banget, yen ana frosts kuwat utawa kadhemen, tanduran bakal nandhang sangsara.

Dadi, apa suhu bakal dadi ide kasebut? Banjur antarane 20 lan 25 derajat bakal sampurna supaya padha oke. Mesthi, dheweke ngidinke suhu sing luwih murah ing wayah wengi, nanging ora kadhemen.

Substratum

gladioli ing pot

Sanajan kita wis ngomong karo sampeyan babagan substrat sadurunge, kita pengin mbaleni maneh. Kaya sing wis dakkandhakake, sing paling apik yaiku substrat karo pupuk slow release. Gladioli duwe kaluwihan sing bisa adaptasi karo jinis lemah, sanajan sing paling cocog yaiku pasir.

Lan ya, dheweke ora seneng karo manure seger, mula aja nganti bisa.

Lulus

Minangka kompos sampeyan sijine karo bumi, ing asas saben-saben sampeyan transplantasi, iku bakal duwe. Nanging, bisa uga kudu ditrapake sajrone musim ngembang.

Kanggo kasus kasebut, ora ana sing luwih apik tinimbang sing larut ing banyu. Ya mung nalika tanduran wis paling sethithik 25 cm.

Irigasi

nyirami gladiolus

Ing gladioli potted, perawatan mbanyoni minangka salah sawijining sing utama lan paling penting. Sampeyan kudu ngerti yen tanduran iki seneng banget karo banyu, nanging ora ateges kita bisa banjir.

Ana mbanyoni kanthi akeh saben minggu ing musim semi lan musim panas (ing kasus iki gumantung ing panas bakal 2-3 kaping seminggu utawa luwih), lan kaping pindho saben sasi ing mangsa.

Nandhang sangsara banget yen kurang banyu, nganti yen kedadeyan nalika musim ngembang, kembang bisa entek.

Wabah lan penyakit

Sayange, gladioli ing panci, care kanggo omo lan penyakit kudu saiki malah saka wayahe banget sing tetanduran. Lan sadurunge nindakake, para profesional nyaranake nggunakake fungisida menyang corms supaya ora ana masalah.

Mengko, yen sampeyan duwe tanduran wis thukul, ing thrips, slug, kutu daun, siput ... minangka sawetara hama sing paling umum sing kudu sampeyan jaga. Iki bisa ditanggulangi nganggo slurry nettle utawa malah nganggo sabun Marseille (yen diencerake ing banyu lan nyemprotake godhong, bisa digunakake kanthi apik).

Saiki, babagan penyakit, loro sing utama yaiku fusarium lan rot abu-abu. Sampeyan bakal sok dong mirsani yen ana kedadeyan nalika sampeyan ndeleng manawa tanduran kasebut garing. Yen sampeyan sok dong mirsani kaya iki, sampeyan bisa nyiyapake infus horsetail lan pour ing lemah kanggo nyoba kanggo waras. Sampeyan uga apik kanggo mbusak tanduran, mbusak kabeh lemah lan sijine maneh ing anyar (karo got).

Multiplikasi

Multiplikasi gladioli digayuh kanthi misahake corms amarga, saka sing utama, gladioli anyar bisa metu.

Kanggo njupuk, apa sing kudu dilakoni yaiku ngenteni nganti garing kanggo ngeduk corms. Yen wis rampung, sampeyan bakal weruh yen bocah cilik liyane metu saka corm paling gedhe. Sampeyan mung kudu misahake kanthi ati-ati lan simpen ing tray utawa tas kertas kanggo tanduran musim semi.

Kaya sing sampeyan ngerteni, gladioli potted kanthi perawatan sing sampurna ora angel. Apa sampeyan duwe keraguan? Takon kita lan kita bakal nyoba nulungi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.